tjena tjena

tjena tjena MITTBENA har jag nu! plus en annan färg i håret!

tanken var att mitt hår skulle bli mellanblont..hade till och med med en bild och visade vilken färg jag ville ha.
dock hade jag oturen att få en frisör som var färgblind!

för tänk er en blandning av brunt, blont och grått (!) den färgen har mitt hår nu!
sen när jag kom hem och ställde mig framför spegeln upptäckte jag att hårbotten plus ganska mycket mer hår
sntagit en blandning  av brunt och lila och tittar man noga kan man också urskilja en mörk nyans av rosa
(enligt frisören skulle det bli sååå snyggt med en brun hårbotten så hon la i lite färg där..öööh)

först stod jag framför spegeln som fallen från skyarna och visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

meen jag ser ju ut som jag gör så numera garvar jag varenda gång jag ser mig i spegeln. Ja vad ska man göra då?! går inte att färga om ett nyfärgat hår om man inte vill satsa på att bli flint.
så nu ska jag gå och ha en liten garvstund framför spegeln!


LLFUAMJ

kaaos

asså det är nog kaos!
hänger inte riktigt med i svängarna.
allt händer för snabbt.
jag vill verkligen ha en liten breaak !!


slutsats: Jag har iiiinte en aniiing!!


LLFUAMJ

Underbar helg !!

Igår va jag i gbg med Ida och shoppade. Jag som inte skulle köpa något köpte tre par leggings och två tröjor (!)
Ida shoppade också loss och snacka om att vi kråånglade!! Ida hittade plagg hopn ville ha men alltid i fel sorts storlek det va så att de satt bra men skulle sitta ännu bättre i rätt storlek. så hon köpte plaggen i fel storlek och sen gick vi och bytte till rätt storlek i nästa butik. det är det som är så bra med gbg finns inte det man vill ha på H&M är det bara att gå vidare till nästa H&M. Jag köpte leggings men hittade hela tiden ännu snyggare leggings så vi lämna tillbaka två par i olika affärer som jag hAde köpt innan jag hittade de ännu snyggare ! hahaa ja men kul hade vi iaf!

Sen skulle vi träffa Amanda och Matilda och luncha. Amanda ringde och sa att de satt fast i bilkö  och vi va verkligen aaaashuungriga! så fick bli en hamburgare och pommes frittes på mcdonalds som nödlösning. men bilköandet tog inte så lång tid som vi trott så de kom när vi satt och åt vår hamburgare, så det va ju bara att äta upp och gå vidare till nästa lunchställe och beställa tacos! haha snaacka om att jag rullade fram sen!=)

sen på kvällen hade felicia tjejkväll/kalas hemma hos amanda och det kom folk man umgåtts med för flera år sen men som har flyttat från borås och inte sett på länge så det va kuul. och folk berättade såå roliga historier! allt från konstiga händelser på olika resor till vääldigt lustiga korridorskompisar! så vi garvade så vi grät typ hela kvällen!!
 
Såå jag ger helgen tio poäng av tio!!

Imorgon har vi seminarium..jag gillar improvisation!

LLFUAMJ

drömmer mig bort

har sååå mkt att plugga! och jag har typ inte kommit nånstans idag *suck*

men jag får väl tänka några år framåt i tiden.
Jag befinner mig i afghanistan och jag
har en vit snygg sjuksköterskeklänning och en vit mössa med ett rött kors på,
och jag får ta hand om alla skadade unga assnygga soldater !! woooohoooo



LLFUAMJ

cirkus och kamelridning!!

Idag så har jag varit på cirkus! haha
Coop hade typ lite ansvar för cirkusen så
det började med att chefen kommer in med clownnäsa
och hälsar alla välkomna! flummigt värre men kuul! haha

och cirkusen va riktigt rolig faktiskt!
I pausen kunde man rida på kamel.
Ofta man får den chansen en vanlig tisdagskväll
i Borås liksom!? och när jag fått min kamelridningsbiljett va jag så
lycklig att jag nästan glömde att ta emot min växel på sjuttio spänn! hahah
Såå red gjorde jag och det va
gryymt baallt!!

För övrigt så är jag ledig resten av veckan!=D (men inget vilohem här inte har massa plugg!) hahah

LLFUAMJ

Bio klockan sex (am) !

Har precis vart på bio. I början var det mest skjuta och sånt så då hängde jag inte riktigt med haha. men sen så blev det lite kärlek också och eftersom jag gillar kärlek så började jag hänga med då igen och sen blev den faktiskt ganska bra! Skulle nog vilja se den igen.

Så den filmen kan jag faktiskt starkt rekommendera er att se! Minns bara inte riktigt vad den hette haha

Sen har jag såå sjuukt mkt att göra. ska ju göra engelskaprövning i november. Trodde att det bara va att glida igenom men så kommer det va hörövning! och det är det jag alltid har fallit på. Hur lär man sig att förstå engelska på fem veckor? Det enda är ju att kolla på film utan text. En varje dag. och vart ska jag få den tiden ifrån? Enda tiden jag kan är på morgonen innan skolan! Så nu ett tag framöver kommer jag bli tvungen att gå upp och kolla på film klockan sex varje morgon innan jag åker iväg till skolan!!

OOOOH MEN HEEEEJ VAD KUUUL!!
nä men nu ska jag inte va sån! Jag kan ju faktiskt poppa lite popcorn och tända lite ljus och ha det riktigt mysigt. Typ bio med mig själv varje morgon innan skolan!
Kan ju nästan inte bli bättre..eller?

LLFUAMJ


idag är dagen !!

Sen jag var tretton år och hade precis börjat sjuan har jag velat göra en sak!!
Sju år har jag fått vänta!!

Idag, fredagen 18 september 2009 fick jag äntligen göra det!
Jag fick en och en halv timme på mig!
Jag utnyttjade tiden väl. Det var väldigt spännande och intressant!


Godnatt

LLFUAMJ

otrogna gifta män och hallelujah moment!!=D

Igår nämnde min kompis att hon hade läst en artikel i aftonbladet. Det var en tjej som skulle göra en undersökning. Så hon gick ut på någon dejtingsajt och fick i alla fall kontakt med massa helt vanliga, gifta, svenska män. Hon träffade alla dessa män och alla dessa vanliga, gifta, svenska män var inte ute efter nåt seriöst  de ju var gifta. Men en älskarinna skulle ju förgylla vardagen lite så det ville de ha!

Man blir ju seriöst helt mörkrädd! En sådan här man skulle man väl kunna kalla ett svin, men jag skulle nog hellre kalla han för en tönt! En riktig tönt som inte har nåt innanför huvudet! Jag ska gifta mig med en riktig man! som inte är en tönt och det är väl ändå tur att jag får hjälp från ovan i mitt val så jag ska nog lyckas hitta en sån !=) hahaha

Över till nåt roligare

Lite titt som tätt, när som helst, var som helst, oftast utan att det har hänt nåt särskilt kan jag få ett riktigt stort hallelujah moment! Det innebär att jag blir så grymt lycklig och jag kan känna lyckan inombords och i hela kroppen och hela livet är verkligen underbart! Just nu har jag ett sånt hallelujah moment! Det är tidigt på morgonen och jag tvingas upp pga att jag sitter här med tjugo miljoner skolböcker framför mig som bara väntas på att få läsas! Och jag måste inte bara läsa dem, jag måste kunna dem också! Dessutom har jag massa roliga samtal jag måste ringa till komvux, csn och nån annan grej med räkningar.

Ändå har jag ett vääääldigt halleluujah moment!
Livet är underbart!!=D


LLFUAMJ


trött!

är sååå trött!

seriöst så går jag och lägger mig för natten nu
trots att klockan bara är halv fyra på eftermiddagen.

Såå..godnatt!


LLFUAMJ


pluuggar

Har inte så mkt roligt att skriva då jag faktiskt är duktig och har börjat plugga i gooood tid till tentan! Så dagarna ägnar jag till att plugga! Läser just nu en bok om vetenskapsteori. Väääldigt intressant!!

och tänk att det kan "predikas" om Gud på ett bra sätt i en bok om sjuksköterskans och medicinens historia! Hittade nämligen ett gryymt bra citat i den boken!



"Att tro på Gud är som att lära sig simma: Man måste anförtro sig till elementet och se om det bär." Hans Kung (med tyskt u)


LLFUAMJ

datorn igång!

har nu ääntligen fått igång min nya egna jättefina data som jag köpte för några veckor sen! Igår skulle jag sätta igång den och då skulle man börja med att bränna nåt på tre skivor. Inte så jättesvårt tycker ju alla andra men är man en Henrysson är det en utmaning! Jag och pappa hjälptes åt..snacka om team! Pappa skröt med att han på ett test på jobbet fått betyget "mycket teknisk". Seriöst måste det varit nåt allvarligft fel på det testet för jag vet iiiiiingen som är mer oteknisk än min pappa! haha

Men ja..vi hjälptes i alla fall åt. Det gick ju heeeelt fel! Fick börja om från början igen. Det tog ju sina timmar att bränna. Några normala människor skulle nog gått ifrån datorn och gjort andra grejer under tiden. Men jag och pappa bara satt och stirrade på dataskärmen timme ut och timme in. Efter x antal timmar hade vi äntligen lyckats bränna dessa tre skivorna. Pappa bara: Det häääär gjorde vi ju bra Josefin! Ja visst kunde vi göra en high five på det!!=)


Idag kan jag göra en high five med mig själv för har nu äntligen lyckats uppdatera mitt virusprogram så jag kan surfa säkert. Det tog ju också sina timmar närmare bestämt 3-4 timmar...
Så jag tänkte på det att....behöver ni hjälp med datorn nån gång så är det ju bara att ringa!!
(jag tar timlön) hahahhahhah =)


LLFUAMJ

ååååååå

idag kom telefonräkningen. Det var INGEN rolig historia!!

Så nu känner jag att jag nog får stänga av telefonen.
Alla mina vänner som jag brukar ringa: vi får la
brevväxla eller nåt.. ringa kan jag ju inte göra iaf.



LLFUAMJ

wooohoooo

Tjoohhooo mitt emohumör brukar inte vara länge så nu är jag glaaad igen =D

och så kom jag på att jag har ju faktiskt inte delgett världen vad som hände mig och en kompis (väljer att inte nämna henne vid namn) när vi va i gbg i fredgas. och observera att det va HON och INTE jag som körde!! Vi skulle åka till guldhedens studenthem och hittade inte riktigt vägen.

Ungefär så här var vår konverstion

Hon: Kan jag svänga in här?
Jag: Det borde du kunna, det kör en polis där borta
så nu gäller det att du kör rätt..hehe
Hon: jaa eller hur hehe

Hon kör och svänger och heeeeeelt plötsligt kommer polisbilen och kör upp bredvid oss och kör framför oss och stannar oss. Ut hoppar en polis och två poliser och tree poliser! som alla ställer sig runt vår bil. Jag vet inte vad som hände men jag fick ett skrattanfall och fick verkligen aanstränga mig att att inte bara asgarva rätt ut för det var ju lite kul att vi skämtade om polisbilen också kommer den och stannar oss och ut hoppar TRE poliser så jag fick typ vända bort ansiktet.

Ungefär så här var konversationen mellan polisen och min kompis:

polisen: du vet väl om att du kör mot trarfiken i en rondel!
hon: vaaaa?
polisen: har du körkort?
hon: jaaaa! asså  vi är från borrååååås!! så vi hittar inte här! åååå kan ni visa oss här på kartan vart vi ska? Josefin sluuuta garva!! Vi är från Borååååås!!

jaa det va kuul! fast inte så kul ändå men jag kunde inte hjälpa mitt skrattanfall och jag tror att hade jag suttit bakom ratten hade jag nog garvat lika mycket. Hela situationen va bara så komisk. Tre poliser runt oss liksom!
men det hände ingenting utan det slutade med att de visade hos hur vi skulle köra för att komma till guldheden. och båda bad om ursäkt osv så det gick ju braa!=)

Slutet gott allting gott.

LLFUAMJ

Norge

Jag har tänkt tanken nu på att mitt liv blir så här:

Jag kommer in i Oslo eller Bergen och pluggar till läkare där.
Jag går med i norska pingstkyrkan och Norge är väldigt fint
och norrmännen är väldigt trevliga. Så hittar jag en assnygg,
asschysst och ascool norrman som jag gifter mig med.

och om några år har jag helt slutat med att säga att det är aaasgöööött
och säger istället att det är kjeeeeeempebraaaa !!


har börjat närma mig vid tanken och jaa det skulle nog faktiskt kunna bli
kjeeempebra i slutändan.



Hade!




kaaooos

Nu ska jag skriva ett emoinlägg..men ibland är det faktiskt tillåtet att va emo. Ibland vissa stunder känns det som att aallt i ens liv bara rasar samman. och ibland är det nästan bättre att bara sätta sig ner och låta det rasa samman för att sen resa sig upp och börja bygga upp sitt liv igen.

Allt i mitt liv är kaaoos

Det enda som finns i mitt huvud är om jag ska bli sjuksköterska elelr läkare..asjobbigt
sen är det maassa andra saker jag måste ta tag i som jag inte orkar
Sova får jag inte heller göra på nätterna för folk håller mig vaken..åååå =(
plus att det värsta som kunde hända har hänt!

Någon dag, snart, ska jag börja bygga upp mitt liv igen
men just nu tänker jag bara stå och se det rasa samman


det har äändå hänt en rolig grej..jag kan tyvärr inte avslöja vad men världen läär ju få veta vad så småningom !=) och blir det som det blir så är det väääärldssensation och heelt fantastiskt..det bästa som kunde hända! och huur coolt som helst! sååå mmmmm

LLFUAMJ


lycka

Lycka är när telefonen ringer och det är en gammal vän
man inte pratat med på läääänge!!

Zeb ringde! Riktigt kuul att snacka med honom! Var allt för länge sen...


LLFUAMJ


att lämna spår

av alla människor vi möter kommer en del av dem att lämna spår i våra hjärtan och i vårt inre.
Spår som gör att vi minns dessa människor på ett särskilt sätt. Att dessa människor sticker ut, de är speciella
och inte riktigt som alla andra.
Dessa kan va spår som är negativa och sen kan det vara spår som är positiva. Frågan är om du vill
lämna spår i människors liv och i sådana fall vad för slags spår?

För nåt år sen kom min syo som jobbade på den högstadieskolan jag gick på in på coop och handlade av mig.

Jag sa "Heeej! Kommer du ihåg mig?"

Svaret jag fick var det här: "Sjääälvklart kommer jag ihåg dig Josefin! Hur skulle jag nånsin kunna glömma dig!"

Anledningen till att han aldrig skulle glömma mig var troligen därför att jag och min kompis gick till hans kontor flera gånger i veckan med alla våra olika yrkesfrågor och det gick nog inte en enda gång när vi va inne på hans kontor utan att vi fick ett hysteeeeriskt skrattanfall! Det var nog mer av den anledningen än att jag gjorde något bra för skolan.

Så jag frågar igen vill du lämna spår i människors liv och vad för slags spår vill du lämna?


LLFUAMJ

fullt upp och kuuuuul

fullt upp har jag! i onsdags var jag på finsittning med skolan. Igår träffade jag kristna skolgruppen. Idag ska jag åka till Göteborg och gå på nåt ungdomsmöte i nån kyrka för folk mellan 20 och 30. Imorgon ska jag på tjugoårskalas =) kuuuul !!

Har kommit på att jag nog ändå verkligen verkligen vill bli läkare! Hjärtkirurg vill jag bli!! såå nu ska jag troligen söka till Danmark så då kanske det blir flytt till Köpenhamn om jag kommer in..hoppas att jag gör det!


Så måste jag berätta en aaskuul grej som hände på finsittningen i onsdags. Det är typ trerätters middag och underhållning. Som vanligt var det många folk runt omkring mig som frågade varför jag inte drack osv.
Ungefär så här såg konversationen ut mellan mig och killen som satt bredvid mig i början av kvällen.

Han: Dricker inte du?
Jag: Nej, asså jag är absolutist så jag dricker aldrig nånting.
Han: Vad tråkigt det måste va!
Jag: Nä asså det är grymt! Jag har typ alltid kul ändå.
Han: Visst, man kan säkert ha kul ändå. Men jag har vart nykter några gånger på fester och ååå vad tråkigt jag hade! så det är ju dumt att chansa!
Jag: Okeej..men det brukar alltid bli gryyymt kuuul när jag "chansar"

Mot slutet av middagen

Jag: Hörrdu..vem av oss två har garvat mest här ikväll?
Han: Ja det är ju sjääälvklart du!!     (han själv hade mest suttit där ganska tyst)
Jag: Vad har jag i mitt glas (cola) och vad har du i ditt (öl)?
Han: hmmmm

Han blev serisöst helt ställd. hahah
Iiin youuuuur faaaace my buddy!=)

nä men faktiskt så var det ju ganska så asgött !!=D

LLFUAMJ

vill inte

vill INTE flytta till Umeå.


Ååå snäälla Gud hjälp mig så att jag slipper och så att det blir bra!



LLFUAMJ

pliiing

Nu plingade det!
Det betyder att jag måste gå ner och ta tjuren vid hornen


nervöööööst!!


LLFUAMJ


ooofta jag ringer !

Idag gick jag som vanligt till bussen efter skolan för att åka hem. Jag satte mig vid ett fönster som vette ut mot viskan. Helt plötsligt ser jag att två vanliga svenska killar i 24-25 års åldern vinkar frenetiskt, ler och kollar rakt på mig. Jag kollar tillbaka och inser att jag inte känner dem så de vinkar nog till han bakom. Så jag tittar bort. Men jag ser att de fortsätter att vinka och le så jag chansar, bättre att vinka en gång för mycket än en gång för lite. Så jag ler och vinkar tillbaka. Då förstår jag att de var mig de vinkade till. Men jag kan inte placera dem. Men jag och den ena killen börjar kommunicera, tänk att man kan förstå varandra utan ord :) hahah
så jag frågar honom om jag känner han. Han svarar att vi inte känner varandra. Nähä säger jag och vinkar ett litet hejdå och tar upp mobilen för att ringa mamma och fråga om hon kunde skriva ut en sak till mig på jobbet för vi har ingen skrivare hemma.

Killarna fortsätter att vinka och hela grejen blir såå grymt patetisk och man vet ju inte vad man ska kolla på när två stycken bara står och stirrar på en. Så jag typ garvar. och då frågar den ena killen om jag kan ringa honom.
Vad svarar man på det liksom? Jaa jag har ju inte ditt nummer blev mitt svar. Så han kommer fram till bussfönstret med sin mobil och visar upp ett meddelande han skrivit "du är söt ring mig" och så numret. Jaa hur dissar man genom ett fönster? Inte en aning så jag skrev upp numret.

Man får ju va rätt kritisk han kanske skriver så till alla tjejer liksom. och det roliga va att jag va typ inte iordninggjort. Typ inget smink. Håret behövde verkligen tvättas och det va uppsatt i en slarvig tofs. haha
Han såg faktiskt rätt bra ut, fast inte min typ.

meeeen ofta jag kommer ringa då! Nää verkligen inte! Det är ju verkligen inget jag nappar på direkt!!


LLFUAMJ

kärleksrelationer

Vääldigt många äktenskap spricker. Väääldigt många förlovningar bryts och vääääldigt många pojk- och flickvänner går ifrån varandra. Jag har en kompis som jobbar på fritids och hon säger att väääldigt många barn är skilsmässobarn. Varför kan vi inte få våra relatIoner att hålla?

"å vi växte från varandra och utvecklades åt olika håll" är mångas svar. Jag tror det är såå otroligt viktigt att man avsätter tid för varandra. Att man umgås, hittar på roliga saker ihop, att man verkligen pratar med varandra inte bara om ytliga saker utan också om djupa saker. Jag tror att även om det känns som att man växt ifrån varandra så tror jag verkligen att man kan hitta tillbaka till varandra! Det handlar om att tänka sig tillbaka til den tiden man var nykär och se på personen man är ihop/gift med så som man såg på den från början. Att minnas varför man blev kär och väcka de känslorna till liv igen. Jag tror att trots att man vart gifta i 40 år så tror jag att man ändå kan känna sig nykär ibland!

Många tror att gräset är grönare på andra sidan. Vilket jag inte tror att det är! Oavsett om man är gift eller inte så kommer man alltid att träffa fantastiska människor som man blir attraherad av. Men däär är det tvärt stopp! Man ska inte gå längre ens i tanken för gör man det är det lätt att tankarna blir handling. "Man kan inte hindra att fågeln flyger runt huvudet men man kan hindra den från att bygga bo". (minns inte vem som sagt det men det är iaf sjukt bra sagt) Många som är ihop/gift med nån kanske träffar en annan person man fascineras av och låter det gå längre. Man blir förälskad och tänker att "det här är nog min livs kärlek!" Jag tror inte det, jag tror att den man är gift med faktiskt är ens livs kärlek! Det handlar bara om att hitta tillbaka till den kärleken!

Jag tror att alkohol förstör många förhållanden. För många är det så att "där spriten går in går vettet ut". Man gör saker man annars inte skulle ha gjort. Där kan vi sluta för min syn på alkohol kan jag debattera en hel dag om :)

Sen handlar ett förhållande om att ge och ta. Man kan inte alltid få sin vilja igenom. Man måste lära sig att man kanske får avstå från nåt ibland för den man är ihop med ska bli glad. Man kan inte alltid få bestämma om man har olika åsikter utan man får ganska ofta ge avkall på sina egna önskningar och låta den andre få som den vill. Man måste lära sig att lyssna på den andre och frösöka sig sätta in i hur den personen upplever situationen och hur det känns för den.

Det handlar också mycket om att bestämma sig för at förlåta den andre om den gjort nåt fel eller sårat en. Har man sagt att man har förlåtit och man har pratat igenom det ska det sen vara stopp och man bör aldrig nånsin dra upp det igen!

En viktig sak också! Är skilsmässa ett alternativ eller är det en helt stängd dörr som man aldrig någonsin ens funderar på? Många anser att "håller det inte kan vi ju i värsta fall skilja oss" Jag tror stenhårt på att det gäller att man bestämmer sig för att helt stänga skilsmässodörren. Att man verkligen bestämmer sig för att skilsmässa oavsett inte är nåt alternativ!



Ååååjo jag har ju bara varit gift i 40 år och har tre barn så jag vet vad jag snackar om!!
nää men detta är vad jag starkt tror på. Kan verkligen rekommendera alla att läsa
"kärlekens fem språk" och "förlåtelsens fem språk" av Gary Chapman.
Såå sjuukt bra böcker!

sen vill jag bara tillägga detta att om nån som kanske läser detta och är skild..jag menar verkligen inte att döma!
Jag själv gör maaassaaa fel varenda eviga dag!


LLFUAMJ

RSS 2.0