ett löfte

I mikroskopieringsrummet har vi MASSOR av preparat i flera olika lådor. Efter några veckors intensivt mikroskopierande är allt i en enda röra. Igår råkade jag lova att om jag klarade preparattentan idag så skulle jag gå dit på söndag kväll och sortera alla preparat.


Jag klarade tentan. Så nu vet jag vad jag får ägna söndagkvällen åt =D

LLFUAMJ


tjoohoo och en appenis?

Inte jätteaktiv just nu men ska nog försöka bli det för är sjukt kul att gå tillbaka sen och kolla vad man skrev för ett år sen osv. Jag har skriftlig tenta på fredag. På torsdag har jag mikroskopieringstenta då får vi fem okända vävnader så ska vi säga vad det är för vävnad. Inte så lätt som man kan tro. Men ganska kul måste jag ju säga att det är. Histologi är min absoluta favoritkurs hitills!

Men min undring för dagen är varför vi ska veta hur en appenis ser ut i mikroskopet? Visst, om vävnaden ser ungefär likadan ut som i människans så kan jag förstå men den ser HELT annorlunda ut! Vi ska bli läkare, inte veterinärer. Jag menar, vi har ju inte tusen andra viktigare vävnader att lära oss.


=D
LLFUAMJ

det är inte lätt

Det är inte lätt att få ihop sitt liv asså. Min granne sa till mig igår "lever du? Jag har varit hos dig fyra gånger och knackat på för att lämna tillbaka ditt tvättmedel men du är ju ALDRIG hemma!"

Nä det känns som att jag aldrig är hemma. Det har varit fullt upp hela tiden med mikroskopiering, skola, hemgrupp, kyrkan, fadderåterbjudningar, semlebakning, fika m.m. m.m

Jag har tenta om två veckor och har inte börjat än. Inte ens öppnat boken.


Så idag får väl va dagen!LLFUAMJ

=D

sitter här i skolan helt ensam med mikroskopet och känner en sån lättnad över att jag aldrig mer behöver plugga molekylär cellbiologi.

Nu har jag klarat hela första terminen. 

Så nu är det bara fem år kvar.. det får firas med lite tvättande!!LLFUAMJ

RSS 2.0