boktips

Jag har nu läst ut boken " Kan man vara kristen" av C.S. Lewis.
Jag har läst boken innan men inte riktigt hela och inte i ett sträck. Den boken är rikigt bra! Men den är ganska djup så man måse koncentrera sig. Vädigt många intressanta tankar! Den är bra för de som redan är kristna och den är bra för ateister, agnostiker, de som inte vet vad de tror på. Ja den är helt enkelt bra för alla!


Om ni inte har läst den så tycker jag att ni ska göra det!


LLFUAMJ

ååååå

Idag har jag inget mer att säga förutom att jag verkligen suktar efter meloner med socker på! Måste åka och köpa!

sen känner jag bara ååååååå
och med det menar jag ååååååLLFUAMJ

idag är dagen!

Jag har alltid varit nöjd med min kropp och jag har alltid varit lat. Detta innebär att jag varken har orkat eller sett en anledning till att träna. Men det är som jungan alltid säger till mig att jag är som en pommes frittes; smal utanpå och fet inuti. Tränar jag så kommer jag orka mer, jag kommer ha lättare att somna på kvällarna, det är kul att träna, det är bra för massa saker! Så idag var dagen helt enkelt! =)


Fick present av robbins föräldrar från Thailand för att jag passade Ebba. Fick bland annat fem nagellack!=)
så jag räknade mina nagellack och fick en chock! Så nu har jag nagellacksköpsförbud för en bra tid framöver ! Det är helt galet vad många nagellack jag har! Det skulle va kul att tala om hur många. Men jag kom på att det passar ju utmärkt som skiljefråga "Hur många nagellack har Jossan?" när man ska ordna tipspromenad. Typ på min trettioårsfest eller nåt!LLFUAMJ


vattkoppor och den högsta sanningen

Håller som sagt på med bakterier och virus i skolan. och jag måste säga att jag var helt seriös när jag sa att man ska betrakta allt blod som smittsamt och inte få på sig det!
Idag berättade vår föreläsare om vattkoppor. Om man är barn och får det är det ofarligt om man inte behandlas för blodcancer eller någon annan farlig sjukdom. Om det är ngt barn som behandlas för en farlig sjukdom så informeras hela skolan. Om man får vattenkoppor som vuxen kan man få utslag på insidan av kroppen och på lungorna vilket kan bli väldigt farligt. Så därför är det bra att ha fått vattkoppor som barn. så sa hon.

och nu tänker jag ge ett litet tips Inte föreläsarens utan mitt egna tips som jag kom på själv: Om man har barn eller kommer skaffa i framtiden som får vattkoppor som kanske inte syns så tydligt och det inte går några elever med livshotande sjukdomar på skolan, så skicka iväg dem till skolan och låt dem smitta ner allihopa! På så sätt kommer många fler ha haft det som barn och inte riskera att få de allvarligare symptomen om de får det som vuxen. Så tycker iaf jag! =)


Sen är det en sak som jag har tänkt lite extra på det senaste. Jag tror verkligen att Jesus är enda vägen till Gud. Jag tror att det är jätteviktigt att varje dag leva nära Jesus för jag tror att vi är inne i sista tiden innan Jesus kommer tillbaka och att grymt hårda tider väntar inan han kommer tillbaka!
I en bok vi läste i skolan som hette vetenskapsteori för nybörjare så stod det att vetenskapen ständigt går framåt. Det stod att det som är sant idag inte kommer att vara sant imorgon. Jag håller inte med om detta. Jag tror att Jesus är den högsta sanningen och att den sanningen alltid kommer att va den högsta sanningen! Jag tror att det liksom finns inlagt i oss att vilja ha reda på en sanning som är den högsta och sokm vi vet alltid kommer att bestå. Vi människor strävar ju ständigt efter att ta reda på hur saker och ting egentligen förhåller sig!

En sak som jag tror är grymt farligt är att det finns så grymt många villoläror som är snarlika denna högsta sanning. Det finns säkert t.o.m villoläror som talar om Jesus, att han är god osv. Därför tror jag att det är viktigt att se upp och vara vaken. Det är så grymt viktigt att man alltid går till bibeln och kollar om det man håller på med/tror på egentligen stämmer överens med Guds ord!!LLFUAMJ

ytligt

Johanna kom nyss hem från Thailand vilket betyder att Ebba har åkt =( synd att jag inte kan få ha båda men får jag välja så väljer jag Johanna!=)

det var nästan som julafton fick jättesnygga örhängen och typ klänningar/topar och NAGELLACK!=D
klänningarna var så snygga och det stod verkligen Josefin på dem. Ingen annan vet min stil bättre än min syster!

så då vet jag vad jag ska ha på mig imorgon. Jag och Johanna (inte min syster) ska nämligen till Göteborg på inflyttningsfest/födelsedagsfest hos Anna-Eva. Anna-Eva pluggar till läkare vilket innebär att det kommer va en massa läkarstudenter där. Men jag ska verkligen inte prata nånting om det på hela kvällen för det blir inte kul för dem.

För som sagt: min drömvärld, deras vardag!LLFUAMJ

vardagslycka!!

Idag kan man snacka om att jag varit med om vardagslycka!! Har en parfym som jag tycker mkt om. För ett tag sen tappade jag bort sprutlocket på parfymen som var nästan full och kostade typ 400 spänn. Inte så kul och man kan inte ta sprutlock från andra parfymer. Så fick gå och köpa en ny parfym för 400 spänn. Häromdagen tappade jag parfymen i golvet och locket var helt borta! Så där stod jag med två nästan fulla parfymer utan sprutlock för 400 spänn styck! Kuuul.

Men när man har hund tillbringar man mer tid på golvet än i vanliga fall. Så imorse fick jag se nåt under badkaret och då var det mitt sprutlock. Aaaa lycka!

sen igår hände det nåt som fick mig att sväva på rosa moln hela dagen. Men idag hände nåt ännu bättre så idag har jag svävat ännu mer på rosa moln.

Bara lite vardagslycka sådär ;)LLFUAMJ

bakterier

Idag så har vår nya kurs startat. Mikrobiologi bakterier och virus och sånt. Snacka om att man kommer bli paranoid eller! sen är det dessutom livsfarligt att jobba som sjuksköterska..det gäller att inte sticka sig själv! föreläsaren berättade att det var en sjuksköterska som skulle sticka en patient som va väldigt nervös så hon typ ryckte till så att sjuksköterskan fick nålen (eller sprutan eller vad det nu va ) i handflatan. denna patient hade utvecklad HIV vilket innebär att sjuksköterskan också fick det. Så det gäller att va försiktig!


nu ska jag snart iväg och träffa malin och linnea =D men det här har jag lärt mig idag:

1. Någon annans blod, vems det än är får man INTE få på sig eller i sig!! med andra ord inga twilight/vampyrlekar

2. stå aldrig över någon med ett öppet  stort sår utan att bära ett helt nytt sterilt plastförkläde från sjukhuset för från vår hud kommer 10 med nio nollor efter stycken typ bakteriedroppar per dygn.

3. baka aldrig tårta eller smörgåstårta med ett sår på handen

4. de flesta bakterierna förutom på händerna sprids via klädena..så släng aldrig nånting på golvet.

5. om du ska lära din man att äta grönsaker så kolla upp varifrån de kommer (en kvinna tyckte att hennes man skulle äta mer grönsaker så hon smugglade lite groddar under hans skinka på hans macka och dessa goddar var väldigt giftiga så han blev sjuk och åt troligen aldrig nånsin grönsaker igen)

6. ska du bjuda på godis från en skål. se till att ha alcogel framme som de får ta på händerna innan de kör ner dem i skålen.

det var nog allt!
Igår

Igår var jag

1. i kyrkan
2. ute med pannkakaskyrkan för typ första gången och pratat med fulla människor
3. sprang över stan med Joachim och jagade en polisbil för en
stulen rullator


Det var en spännande upplevelse. Pannkakaskyrkan är toppen, men är inte helt säker på att det är mitt sätt att evangelisera på. Men jag kommer lätt hänga på fler gånger!LLFUAMJ
lalala

Jaha då var tentan gjord och jag är friiii !!=D firade med att äta tacobuffé med några klasskompisar och ska snart fira lite till med fika med Johanna och Daria=)

det är en sak jag suktar efter just nu!! Snälla missförstå mig inte för jag är inte så hemsk som jag låter, men jag är så grymt sugen på att skära i ett lik! Typ va med läkarstudenterna och skära på deras utbildning. för jag skulle såå gäärna vilja se hur allt det jag har läst om ser ut in real life! aaa jag hoppas iaf att jag nån dag kommer att få göra det!

Dessutom anmälde jag mig själv för flera år sen till att de ska få skära i mig när jag är död. Hur ska man annars lära sig?


för övrigt ligger jag och Ebba här på golvet bredvid varandra och sover med min kudde och mitt fluffiga duntäcke. Jaaaaa livet är gött !!:)LLFUAMJ


ps. Jag tycker att ALLA ska komma till pingstkyrkan på ungdomssamling ikväll!! =)

lägger ner

Har nu pluggat typ jättemycket i en och en halv vecka.
så jag tänkte lägga ner nu så jag bestämmer mig för att jag kan allt.


min lön kom idag. Att mer än hälften snart kommer att avlägsnas från kontot
för att gå till en bilreparation glömmer vi för stunden.
Såå..pengarna är mina i typ ett dygn!! WOOOOOOHOOOOOOOO!!
LLFUAMJJosefin Josefine Josephine Jozefin Jozefine Josephin

Tjaaaa!! Mitt namn är Josefin!
Jag gillar mitt namn väldigt mycket!

Däremot är jag lite osäker på stavningen.
Jag stavar Josefin. utan e på slutet

Funderar på att ändra till Josefine med e på slutet.
Ändrade nyss på facebook men vet inte..

Så en liten undran så här om nån läser detta
så får ni gärna skriva vad som är snyggast?

Josefin eller Josefine?LLFUAMJ


Tjooo!!

Tjooo!!

Mitt liv består just nu av:

en hund och en anatomibok!

Är hundvakt och hon tar mkt tid! Hon följer efter en överallt! Hon är svår att få i säng på kvällarna när man själv vill sova och hon vaknar aastidigt och ska ut och promenera. En morgon vaknade hon tjugo över fem och skulle ut! Hon kräver mass gos och kel annars ställer gnäller hon och stampar med tassarna.

Men hon är så söt och jag älskar henne men det tar allt lite tid =)

sen har jag pluggat hela dagarna tenta på fredag igen. Njurarna + matspjälkningen + cellmetabolism + fortplantningen + cirkulationen + respiration. och det är ingen gymnasienivå på det nu, utan massa detaljer, massa olika latinska namn och återigen hormoner. Intressant men mkt att läsa och lära sig!


Nu ska jag ta med hunden ut på långpromenad!


Ha det gött och massa oxytocin* önskar jag er!!


LLFUAMJ* Oxytocin är bland annat ett måbrahormon och kärlekshormon. Aaa man blir ju skadad ;)

hmmm

Jag vill också ha nåt nytt! Jag vill också göra nåt nytt!  
Men neeeej då i mitt liv är det retro som gäller!


Mormor och morfar har varit gifta i 60 år. Bra jobbat!
Det ska firas imorgon i Skövde.


Sen fyller jag 21 imorgon och blir därmed myndig i alla länder!!
Deeet är värt ett grattis!LLFUAMJ


kanske lite efter men...

Dog någon som stod dig nära? - nej som tur är inte!

Vilka länder besökte du? - Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Italien och Frankrike.

Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? – Läkarutbildningen

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? – 29 april-28 maj (vår tågluff)

Vad var din största framgång 2009? – Lärt mig massa saker!!

 Har du varit sjuk eller skadat dig? – inte vad jag minns

Bästa köpet? – Min anatomibok och min IPL-behandling <3

Vad spenderade mest pengar på? –  bilreparationer, telefonräkningar och böcker!

Gjorde någonting dig riktigt glad? -  Jesus, min familj, mina vänner, min utbildning och vår tågluff och Elin i min förra klass dop <3

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?- Shine on med RIO 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
– jag var gladare!

Vad önskar du att du gjort mer? – Sparat mer pengar och pluggat inför högskoleprovet

Vad önskar du att du gjort mindre? – köpt onödig skit, hängt mindre på facebook hahahha!

Hur tillbringar du julen? – Med min familj och släkt!

Favoritprogram på TV? – Helt klart Geys anatomy!! Har aldrig sett nån serie innan förutom lite av sex and the city (sucks) men efter första avsnittet av Greys föll jag direkt!

Bästa boken du läste i år? - Min anatomibok och flera böcker av Karen Kingsbury

Största musikaliska upptäckten? -  har upptäckt ännu mer hårdrock

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? – Minns ej

Något du önskade dig men inte fick? Minns ej va ju nästan precis ett år sen

Vad gjorde du på din födelsedag 2009? - satt i en bil då jag åkte hem från bibelskolan. Va bara hemma på kvällen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? – jaa det finns det!

Hur skulle du beskriva din stil år 2009? – väldigt blandad stil med lite inslag av rock emellanåt


förlovning + hårdrock + microlax

Måste börja med att berätta att min syrra förlovade sig igår! Med världens snällaste snickare som är grym på att ta hand om barn och hundar! Dessutom är han asgrym på att bygga hus! Snacka om kap!! Men han gjorde i sin tur också ett väääldigt bra kap!! Så nu är frågan vad man ska köpa i förlovningspresent. Förlovning känns så stort så det känns som att man måste köpa nåt extra.


För ca två år sen var jag ihop med en kille (Denny) som var hårdrockare. Han introducerade mig för Iron maiden och en del andra hårdrocksband och jag upptäckte att jag verkligen gillade det! och på sista tiden har jag börjat lyssna mer och mer på lite tyngre musik och jag njuter! Dessutom älskar jag stilen bara det inte går till överdrift. och med överdrift menar jag fem nitarmband på varje arm med utstående taggar typ. Jag älskar mina skinnbyxor och jag älskar nitarmband och nitskärp. Tycker också det är assnyggt med killar som har lite större tatueringar på armarna. (men börja inte fråga mig om massa hårdrocksband för jag är fortfarande en wannabe) haha


Jobbat idag igen och idag gjorde jag verkligen bort mig asså =/ vi har börjat sälja läkemedel på Coop. In kommer en ung kille med en tjej och vill ha medicin för magen. Jag letar bland läkemedlen men kan inte hitta nåt annat för magen än microlax. Jag tänker mig inte för alls utan vänder mig om till honom och säger ganska högt:

"Är det förstoppning du har eller?"
Han bara "eeeh..näää" och man märker att han tycker det är aspinsamt. Min kollega börjar garva och jag garvade åt det länge efteråt. hahhaa aaaskuul men lite pinsamt.


rockn roll!


LLFUAMJNyår, coopgarv och ebba

Igår var det nyårsafton och det firades med nyårsfest i pingstkyrkan! Mycket mycket trevligt och roligt! Åt trerätters middag aasgod mat! Hade speedejting, dansade, kollade på raketer och bara umgicks! Väldigt lyckat !Mkt creds till tjejerna som ordnade det!

Har jobbat både igår och idag och ska även jobba i helgen. På coop händer det nästan alltid nåt kul. Igår stängde vi klockan fem eftersom det var nyårsafton. Innan vi stänger brukar vi ropa i högtalaren att nu är klockan så här mycket och vi stänger om tio minuter typ. Dock brukar vi ju ropa 21.50 eftersom vi stänger tio men igår skulle det bli 16.50. Jag och Isabel stod i shop express (självscanningsdisken sista timmen) Jasna började ropa från kundtjänst redan vid halv fem. När klockan var tio i fem så ropade hon att nu stänger vi om tio minuter. Jag hörde inte att hon ropade och såg en kund komma in med en aaasfet kundvagn redo att storhandla typ. Så jag kände att nu är det dax att ropa så strax efter att hon ropat som jag ju inte hörde att hon hade gjort så ropar jag i högtalaren "Ett kundmeddelande klockan är nu 21.50..sen kom jag på att det var fel så då blev jag tyst. Sen börjar jag ropa igen "Ett kundmeddelande klockan är nu 16.50.." Men vid det laget kollar alla kassörskor i kassorna runt omkring på mig och asgarvar och Isabel har satt sig på huk bakom disken och asgarvar så då börjar jag också garva så där sitter vi bakom disken och aaaasgarvar!! Gryyymt pinsamt!! Så så här blev det alltså:

Jasna ropar: "Ett kundmeddelande klockan är nu 16.50 och idag stänger Coop forum 17.00, om tio minuter"

strax senare ropar jag: Ett kundmeddelande klockan är nu 21.50..tystnad

lite senare ropar jag igen "Ett kundmeddelande klockan är nu 16.50..sen låter det bara konstigt av kvävt garv och sen tystnad

verkligen aspinsamt ville bara sjunka genom golvet men det va samtidigt askuuuuul !!

Sen idag kommer en afrikansk kille på typ 18-19 år till mig i kundtjänst och vill spela. Man måste ha leg så jag frågade han om det och han hade inte det med sig så jag sa att han inte fick spela. Det var inte så mkt mer med det. Han frågar ut mig lite om hur man får jobb på coop, hur länge jag jobbat där osv. Vid entrén har vi lappar där det står min idé på där man kan skriva förslag om förbättringar. Ett t ag senare kommer han till mig med en sån lapp och säger heelt allvarligt inte alls på skämt: " Jag skulle vilja lämna in min idé" så ger han mig en lapp och går därifrån. På lappen hade han skrivit "Jag tycker det är jobbigt att gå runt med leg"

seriööööööööst!!  det finns verkligen mkt lustigt folk. hahahaha


På min matta i mitt rum ligger just nu en väldigt hårig och söt bebis! Jaa Ebba sover hos mig inatt! Myyyyyys! (En hund jag ska passa)


sen tycker jag verkligen att ni ska läsa tidningen extra noga imorgon! ;)


LLFUAMJ
RSS 2.0