vaknade

när jag vaknade imorse och kollade på mobilen så insÅg jag att jag kanske hade namnsdag idag. så jag kollade upp det i almanackan och det stämde.


Så mamma glöm inte köpa en trisslott till mig när du handlar idag! <3LLFUAMJmmm bra dag!

Tjooo!!

Har haft en liten crash..okej crash kanske är att överdriva men en av våra föreläsare är helt fruktansvärd. Alla tycker det så det är skönt att man inte är ensam. Men jag går från hans föreläsningar helt nollställd och har knappt en aning om vad han ens har snackat om. sen måste man sätta sig och läsa allt själv i en astung bok som är jättekrånglig och som man inte fatar mycket av. och man har bara känt att "okej, jag vill bli detta mer än allt annat men hur ska jag klara det?"

men så läste jag en sann berättelse i boken "ungdomsmirakler" som handlade om en kille som jättegärna ville bli läkare men för att han skulle kunna bli det var det en lång väg dit för han hade slarvat lite under gymnasiet så han hade inte jätebra betyg. Så han planerade att göra annat men så visade Gud honom att det var läkare som Gud ville att han skulle bli. och det blev han. och när jag läst den berättelsen kände jag bara sån enorm frid. och jag kände att jag verkligen tror att Gud vill att jag ska bli läkare så då kommer det säkert att gå vägen.


Sen fick vi tillbaka första tentan idag. och jag klarade det så det känns jättebra. Elisabeth kom hit och vi bakade kladdkaka för att fira. Jättetrevligt hade vi! =)

ååå älskar Jesus!! godnatt.LLFUAMJ

önskar

Ibland blir jag bara så trött på mig själv!


Önskar att jag var bättre på att pyssla, heminredning, laga mat och baka som tjejer ska va. Jag tycker inte ens att det är kul.
Önskar att jag var lite bättre på datorer och teknik, vet knappt vad en nätverkskabel är.
Önskar att jag var lite smartare, jag lyckas knappt ens lista ut hur jag får ner min persienn.
Önskar att jag var bättre på relationer av alla dess sorter, jag är nämligen bäst på missförstånd.
Önskar att jag var lite mer framåt.Jag behöver nog sova märker jag..aa vi hörs imorrn!

LLFUAMJ

om jag stör

"Säg till om jag stör, sa han när han klev in i rummet. Du inte bara stör, svarade hon, du rubbar hela min existens!"

LLFUAMJ


<3

Tjooo!!

Det var länge sen jag träffade dessa vackra kvinnor. Men vi hann träffas en liten stund i torsdags iaf.
Ser redan fram att de ska komma hit och hälsa på mig i november =DLLFUAMJLong time

Long time no blogg...

Jag har haft för mycket i huvet för att kunna få ner det i text. och idag har jag inte särskilt mkt att skriva heller. Mer än att jag har det väldigt väldigt bra. Jag älskar min vardag!

Nu är jag hemma i Borås och det är grymt skönt. Fikade med Linnea och Malin i torsdags. Åå vad jag har saknat dom. Vi bestämde att de ska komma ner till mig i november och sova över ser redan fram emot det!


Ååå är så grymt lycklig över att ha Jesus i mitt liv!! Livet med han är verkligen så spännande!!LLFUAMJ
<3

Jag är lycklig för idag har jag fått träffa den vithåriga damen <3 och oj vilket välkomnande jag fick!!
LLFUAMJ
proteinerna

Som jag har nämnt innan så anser jag att evolutionen har väldigt många luckor som man inte kan blunda från. Jag är ingen vetenskapsman och kan inte särskilt mycket om sånt. 

men enbart proteinerna skulle kunna övertyga mig om att Gud finns! Sitter just nu och läser om proteinerna då vi läser en kurs i molekylär cellbiologi. Proteiner är veckade strukturer. veckningen hänger helt ihop med deras funktion. utan denna exakta veckning blir det en helt annan funktion. och om man tillför olika förhållanden så proteinet blir denatuerat så förlorar det naturligtvis sin funktion men tar man sedan bort dessa förhållanden så veckar sig proteinet igen (utan att man behöver tillföra någonting!) precis så som det ska va veckat. Proteinet har liksom inbyggt i sig hur det ska vara veckat. hur kan proteinet veta exakt hur det ska va veckat?

Cyrus Levinthal räknade ut det skulle ta ca 1,6 x 19 (upphöjt i 27) år för ett protein att pröva alla konformationer (sätt det kan vecka sig på) tills det finner sitt rätta. även för ett litet protein skulle det ta väldigt lång tid att vecka sig på rätt sätt genom att pröva ut alla möjliga sätt att vecka sig på.

och tänk då vad många proteiner vi har i våran kropp! (siffrorna ovan har jag inte läst i nån religiös bok utan i min kursbok).
LLFUAMJ

vård för papperslösa

I Sverige är det så att vissa nationella och internationella lagar motsäger varandra. Läkarnas och sjuksköterskornas etiska skyldighet om att ge samma vård till alla och den vård och behandling som personen ifråga behöver strider även den mot den svenska lagstiftningen som innebär att man bara har rätt till akutsjukvård om man är så kallad papperslös. Vem kan bedöma om en person är i ett akut tillstånd eller inte? det kan vara väldigt svårt.

Jag anser att det strider mot de mänskliga rättigheterna när folk nekas vård pga att de inte har pengar eller för att de inte har något svenskt personnummer. men som tur är finns det volontärarbetere som jobbar med att ge vård till flyktingar asylslökande, de som inte sökt asyl eller de som har fått avslag. vårdstudenter kan få hjälpa till med olika saker. Nu i början kan man få hjälpa till i väntrummen med att se till att de kommer till rätt läkare, att de får rätt tolk, prata med dem osv. i termin åtta kan man få egna patienter som man har ansvar för.

Ikväll har jag varit på seminarium om detta..väldigt spännande. Man är med en eftermiddag i månaden ungefär och det ska jag nog ha tid för!LLFUAMJ


till vad?

Alla människor ger sitt liv till någonting. Vad detta någonting är kan va väldigt olika för olika människor. Det kan vara till pengar, till karriär, till någon annan människa, till Gud eller till njutningar.


Vad man ger sitt liv till varierar som sagt från människa till människa. Men alla ger sitt liv till någonting.


Vad ger du ditt liv till?LLFUAMJ


jossans klagomur

aa välkomna hit!


inatt tog det lång tid innan jag somnade så har vart hur trött som helst idag. Dessutom har jag varit på inte alls bra humör.


Jag trivs här men jag längtar efter att få umgås med folk som jag verkligen känner och som verkligen känner mig. I skolan och överallt hänger man bara med massa randoms hela tiden. Blir ju inga djupare relationer av det. men det tar väl tid antar jag. Tur att jag har Elisabeth iaf!!


Vanligtvis njuter jag för fullt av singellivet och vill inte ens ha ett förhållande!! Men just idag hade jag velat ha nån att prata tro med, kolla på solsidan med, få sms från och stå och hångla med på Guldhedsbron (verkar va perfekta stället för sånt speciellt i solnedgång). Hååååh!!LLFUAMJ

meen tjaa!

Ja då var det äntligen över! Tentan asså. Kändes bra så jag hoppas att det gick lika bra som det kändes. SKÖNT att det är över!! Självklart köpte jag tentagodis och tro det eller ej men det finns godis som ser ut som och heter hjärnor. Låter sjukt äckligt egentligen men jag tyckte att det passde bra så var bara tvungen att köpa. rätt goda ändå haha

sen har vi haft korridorsfest temat bad taste. Grymt kul och oooj vad alla var snygga!! haha Nä dax att ragga på John Blund!LLFUAMJ
tjooo!!

Imorgon har jag min första tenta. men det kommer gå bra! men 50 procent brukar kugga första tentan för att det är så mkt om det inte till och med var ännu mer än 50 procent. Men det kommer gå braa!! och gör det inte det så är det ju bara att göra omtenta efter nästa sommar och då kan man ju ännu mer plus att jag får äta tentagodis två gånger!! =Dmen som sagt det här går bra. vi ses!LLFUAMJ

vardagens höjdpunkter

Ja vardagens höjdpunkter denna vecka är ananaspajen som serveras i matsalen imorgon samt att jag ska till willys och handla. Lite illa att en shopping runda på willys är en av höjdpunkterna. haha


men i helgen ska jag ha kul! Korridorsfest på fredag och 145-årskalas på lördag!
LLFUAMJ

my so-called life

Mitt liv just nu i bilder. Lapparna på min ytterdörr är latinska ord jag inte kan. Varje dag åker några ner och så kommer det upp nya. Innan jag öppnar dörren och får gå ut måste jag läsa dem högt för mig själv. Väldigt effektivt!
LLFUAMJ

Inte av denna värld

Jag kan ju säga att denna tentan är inte av denna värld! Det är inte svårt men det är så sjuukt mycket!
Vi ska lära oss:

Om hjärtat, cirkulationen, lymfsystemet samt namn på massa artärer och vener och vad de gör.
Rörelseapparaten- skelettet och musklerna deras uppbyggnad kraft och namnet på massa muskler och ben. om bindväv och olika leder.
Om en del sinnesorgan hur de fungerar.
Om respirationen.
Det endokrina hormoner osv.
Kranialnerverna hur de fungerar osv.
Cellen med alla dess organeller kommunikation och tight junctions
Grunderna i nervsystemet.
Njurarnas anatomi och funktion.
Huden.
Blodet med alla dess leukocyter namn vad de gör osv.
Bakterier, svampar, endosporer blablabla.
Embryonala utvecklingen.

visst det är grunderna och inga detaljer men det är ändå mängder av latinska termer och så ska man veta hur allt funkar. oh allt detta på fem veckor!!!

Tuur att jag läste till sjuksköterska. Men det är ändå sjukt mkt.
och om jag säger att det är mycket då är det mycket!!LLFUAMJhelgen

Denna helgen har jag pluggat, pluggat och pluggat till tentan på fredag. Har ni upplevt det nån gång att ni suttit en hel dag och faktiskt pluggat men sen när dagen är slut så har ni ingen aning om vad ni pluggat på eller vad ni lärt er? så kände jag igår. Har också haft jätteont i halsen och varit sjukt trött.

Igår var det lördag kväll och jag missade Jennies tjugoårskalas och jag var tvungen att gå och lägga mig vid halv tio för att jag var så trött.

Idag har jag ont i halsen och måste plugga.

Såå alla helger kan ju inte lyckas.

Meen..nästa helg!!LLFUAMJRSS 2.0