Tryggt och säkert

Tur att gatlamporna på skogsstigen är på så att man går tryggt och säkert hem från skolan!


LLFUAMJ
Facebook no no

Har nu varit utan Facebook i 37 dagar. Två gånger har jag fått riktig craving och känt att jag vill ut och titta! Men jag är förvånad över hur lätt det var att vänja sig av vid! Jag tänker inte ens på det och det är så grymt skönt att vara utan! Innan var det så lätt att man bara, exempelvis i en pluggpaus tog fram mobilen och loggade in, eller rättare sagt tog pluggpauser endast för stt logga in på facebook. Men kära ansiktsboken har trots allt sina fördelar också måste jag säga och jag skulle inte vilja vara utan, grupparbeten, info som ska spridas, events, socialt, hålla kontakten. Men jag tänker att jag tar bort facebook från mobilen så att jag måste sätta på datorn för att logga in, så blir det inte att man hänger där onödigt mycket. Så får jag bara gå ut en till två gånger per dag. Men först lite mer paus. Mmm!


LLFUAMJ


Bra

"When you see a guy you fall in love with, don't do anything. Just let him magically know and then you wait for him to take the first step"


LLFUAMJ


Mera köttbullar

23 kr för 500 g nötfärs på Hemköp innebar att 3.5 kg inhandlades idag. Var en kille i korridoren som hade tänkt samma tanke och stekte köttbullar för sin nötfärs. Då blev jag så sugen! De blev inte snyggast och rundast i världen vilket jag skyller på 1. Dålig stekpanna (dem blev snyggare när jag bytte till den bra stekpannan) 2. Det var min stekaegnaköttbullardebut 3. jag hade lite fel teknik i början och gjorde dem aningen för stora. Hans köttbullar blev snyggare!

Men goda blev dem!

LLFUAMJEndometrios

För ett tag sen läste vi i skolan om sjukdomen endometrios. Idag när jag var på stan stod folk från endometriosföreningen och delade ut lappar om sjukdomen. Det är en sjukdom som drabbar 10-15 % av alla kvinnor i fertil ålder. Det är alltså en ganska vanlig sjukdom! Sjukdomen innebär att delar av endometriet (livmoderns slemhinna) finns utanför livmodern på exempelvis ovarierna (äggstockarna). Har du någon eller flera av följande symtom kanske du ska gå och kolla upp dig!
LLFUAMJ
Helg!

Helgen och solen är här!! Igår hade vi en föreläsning med en lärare som hoppar in och har en föreläsning i vareenda kurs. Alltid om samma grej, arterioskleros. Han har alltid också en fråga på varje tenta och jag får alltid noll poäng på den. För tänk er kombinationen att bryta på ett annat språk och inte ha en aning om vad pedagogik är! Resultatet blir dåliga anteckningar och jag brukar annars va väldigt bra på att anteckna, och med dåliga anteckningar så struntar jag alltid i hans lilla föreläsning och får noll poäng på tentan. Men nu måste jag en gång för alla lära mig vad som faktiskt händer vid arterioskleros, så igår när han höll samma föreläsning med samma bilder han hållt x antal gånger innan så ansträngde jag mig verkligen och kanske att jag fick till det med hyfsat bra anteckningar.

För övrigt simmade jag 50 min igår. Nej jag brukar inte simma, senast var i oktober men det känns grymt gött efteråt. Idag står inflyttningsfest hos Felicia och Simon på schemat men först lite sooool =D

Flyt!

I fredags efter tentan var ju tanken att jag skulle hyra en film och bara vara hemma och titta på den. Jag hyrde "social network" på hemköp här nere, har velat se den länge. Dock spelade jag ju spel istället och när lördagen kom och det var dax att lämna tillbaka filmen kändes det så tråkigt att lämna tillbaka den utan att ha sett den. Jag tänkte att om jag lämnar tillbaka den på söndagen så skulle nog böterna gå på lika mycket som det skulle kosta att hyra filmen igen. På lördagkvällen satte jag på flmen och insåg att jag knappt kunde hålla mig vaken så jag stängde av den och gick och la mig 23.00 en lördagkväll. Det var länge sen jag la mig vid den tiden ens en vardag. På söndagen hade jag så mycket annat att göra och av ren lathet tänkte jag att, det är nog inte så farligt om jag går och lämnar tillbaka filmen imorgon, naturligtvis hann jag inte se den. Jag ångrade detta när måndagen kom men tänkte att nu måste jag ju faktiskt gå och lämna tillbaka den. På hemköp vid filmuthyrningen jobbar två tanter, en gubbe och flera unga killar. Jag hoppades såklart att någon av de unga killarna skulle jobba, nya och osäkra som de är så skulle det säkert gå att lyckas övertala dem att låta mig slippa böterna tänkte jag. Naturligtvis var det gubben som jobbade!

Men i den vanliga kön står en av de unga killarna och handlar mat då han ska gå på matpaus. Jag såg då min chans.

Jag: Hej! Jag har ett problem! Skulle du kunna hjälpa mig?
Han: Hej! Javisst.
Jag: Jag hyrde en film i fredags och har glömt att lämna tillbaka den. Finns det minsta möjlighet att jag kanske skulle kunna få slippa att betala?
Han: Ja, men det gör det! Gå och prata med han där borta så hjälper jag dig!
Jag: Vad heter du?
Han: Jens
Jag: Bra! Då säger jag att jag har pratat med dig.

Det var tur att jag gjorde så! För gubben var inte lika lättöv!ertalad

Han: trettio kr för jordgubbarna och vindruvorna då!
Jag: och så var det ju en grej till. Jag hyrde en film i fredgas och har glömt att lämna tillbaka den.
Han: Jaaa, du är ju skyldig oss 58 kronor!!! (arg ton)
Jag: Jag pratade med Jens där borta och han sa att om jag pratade med dig så kanske det kunde finnas en liten möjlighet att få slippa böterna.
Han: Jasså!? Hmmppff ja har han sagt det så!


SKÖNT att slippa betala 58 spänn för en film man aldrig hann se. Eller 88 spän blir det ju totalt, kostade ju 30 spänn att hyra den.

Senare på kvällen var vi på café, guldhedtornets café. Det blev ganska pinsamt när vi upptäckte att vi glömt plånböckerna hemma. Vi hade visserligen inte hunnit beställa något men han hade hunnit komma fram till vårt bord och tänt ljus och grejer. Kände mig då tvungen att förklara varför vi bara kom och sen stack. Men mannen som jobbade där var jätteschysst och lovade att vi kunde komma tillbaka och betala en annan dag. Så jag tänkte ta en kvällspromenad dit bort nu för att göra rätt för mig!
LLFUAMJ

Patologi

Igår började vi med en ny kurs, patologi! Läran om sjukdomar. Det blir mycket cancer och tumörer och från att ha pluggat organ och stora strukturer i anatomin så blir det till att gå tillbaka till cellen igen, i alla fall i början. Det blir också lite histologi. Att se vad det är för vävnader i mikroskop kan vi. Nu ska vi lära oss hur det ser ut om det finns en tumör. Ganska många i Marias klass solade solarium när se började på utbildningen, efter patologikursen solade inga solarium längre. Var också på studentbokhandeln igår och ruinerade mig. Ååå vad jag längtar efter sommaren och sommarlovet! Men det är ett helt sommarlov kvar till sommarlovet!


LLFUAMJ


Efteråt

Så här använder vi boken efter tentan. Nu ska jag skypa med Sandra wii! =DLLFUAMJ

Ikea

En liten tripp till IKEA så här på lördagseftermiddagen!


LLFUAMJ
Tömningsdax

Tjoo! Bor man på hemmet har man ju halvpension så vi får 20 matkuponger varje månad som man får utnyttja de måltider som man vill. På
våningen turas vi om att tömma skåpet med mjölkkartonger, matförpackningar osv. Vi har en lapp som skickas runt, får man lappen tömmer man när det börjar bli fullt och skickar sen vidare till grannen. En del tömmer när det blir fullt. Andra när det blir vääldigt fullt. Till den senare kategorin hör min granne och eftersom jag nästan hade slut på matkuponger för månaden såg jag min chans. 2 matkuponger mot att jag tömde det. Jajjamän! Dock har jag haft tentavecka ju vilket innebär att jag väntade ytterligare en vecka innan jag tömde det. Såå fullt var det. Jag kan ändå tycka att det är lite kul att tömma skåpet och igår var det riktigt gött att efter tentan gå hem och göra något praktiskt där man slipper använda hjärnan allt för mycket. Det var helt klart värt 2 kuponger. Eller jag tyckte det, tills jag fick sur mjölk över mig eftersom någon inte hade sköljt ur kartongen innan de slängde in den.

LLFUAMJ


Freeee

Då var det över för denna gång! Såå SKÖNT!! Jag kan säga att jag har aldrig sett så många av mina klasskompisar se så slitna och trötta ut som de gjorde idag. Sliten, det är man! Natten mellan onsdagen och torsdagen var jag uppe och pluggade till typ halv tolv och så gick jag och la mig vid halv ett. Jag somnade klockan fem och vaknade av mig själv vid åtta! Igår somnade jag halv två och jag vaknade halv sex imorse, klockan skulle ringa halv åtta. Så på två dygn har jag sovit sju timmar! Kaos. Men jag känner mig inte så trött som jag borde känna mig. Hade tänkt ha en lugn kväll ensam med en film, men behovet av socialt umgänge efter två veckors instängning vann över tröttheten så jag har spelat alias med några här på hemmet. Mitt lag segrade, såklart ;)

LLFUAMJ


Mmm

Tentafrukost!LLFUAMJ
Huvudet

"Jag förstår inte det här, det kan ju inte stämma eftersom 10 cm är 1 m". Så tänkte jag idag klockan två på EFTERMIDDAGEN! Hade varit mer okej om det varit klockan två på natten. LLFUAMJ


Muntadax

Då ska jag iväg och ha munta strax. Eller det är snarare mer en redovisning än en munta då man fick reda på tre dagar i förväg vad man ska prata om. Jag ska snacka om bålen, ryggraden, bäckenbotten, inguinalkanalen och så lite muskler på det! Sen är det bara hem och ladda inför tentan på fredag! LLFUAMJ


This is my life

This is my life my friends! Tabletterna som ligger vid allt plugg-uppåt-tjack som chokladen (sockret) och colan (koffeinet) är inte amfetamin, som vissa studenter ibland tar för att kunna va uppe hela nätterna och plugga, utan bara helt vanliga Alvedon för mensvärk. Cola, choklad, plugg och böner kör jag på istället, har ju funkat förr! ;). LLFUAMJ

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/648862/images/2012/pic_193670429.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/648862/images/2012/pic_193670441.jpg" class="image">


Från mobilen

Tjaa! Har laddat ner blogg.se appen på min iPhone så nu kan jag ju blogga härifrån om jag vill. Jag vill förvarna om att jag har ingen aning om hur inlägget kommer att se ut! Har anatomitenta på fredag så nu är det hardcoreplugg som gäller! Enligt traditionen åt jag pizza med Elisabeth idag, av någon anledning gör vi alltid det lördagen innan en tenta. Vi har kommit fram till att det spelar ingen roll hur många tentor man skriver, det är lika jobbigt varje gång. Det är sjukt mycket grejer som ska tryckas in och jag tackar Gud för att jag har ett så bra minne! Hur skulle det annars gå?! Sen har jag dåligt minne jämfört med andra. En kille i klassen kan alltid allt, bara sådär. Han går alltid igenom alla anteckningar efteråt och sen pluggar han 3 timmar per dag veckan innan tentan. Jag går alltid igenom alla anteckningar efteråt och sen pluggar jag 12 timmar per dag två veckor innan tentan. Jag frågade om jag inte kunde få hans hjärna. Han svarade att det kunde jag om jag gav honom min vänsterarm. Han har nämligen bara en arm. Jag har två armar, två ben, jag ser och jag hör och jag klarar mig på mitt ändå ganska bra minne. Jag får va nöjd! LLFUAMJ


Long time, no see

Tjooo! Att jag ens har kvar några läsare som jag tydligen hade efter typ fyra månaders uppehåll är ju otroligt asså. Jag tappade lusten att blogga pga att bloggen är så tråkig. Men ska man fixa den måste man ju nästan vara bra på programmering och jag kan inte sånt.

Idag har jag haft praktik. En dag i månaden är jag på Vallda vårdcentral utanför Kungsbacka. Grymt nöjd med praktikplatsen. Jättekul är det! Idag har jag fått kolla i folks öron och lyckats identifiera trumhinnan. Jag har också lärt mig hur den ska se ut normalt och hur den ska se ut när den är inflammerad. Så nöjd! =D

Sen har jag också lurat folk på pengar. Man kan sälja sina gamla kursböcker på kårexpeditionen. Man sätter ut ett pris och så kan någon köpa den. Jag har inte hjärta att sälja några böcker överhuvudtaget. Men den här boken, jag mådde dåligt varenda gång jag såg den för att jag hade gett 500 spänn för den. Jag har öppnat boken en gång för att sen snabbt stänga den pga den inte var ett dugg relevant varken för det man läste då eller för ens kommande yrke. Alla som har läst kursen säger likadant. Det slår inte fel en enda gång. Meen..det vet ju inte T2:orna!

Så jag lämnade in boken på kårexpeditionen och satte ett pris på 350 spänn. Idag fick jag ett mail att den hade blivit såld. Jag fick nästan lite dåligt samvete när jag tänker på att jag har lurat någon på så mycket pengar för en bok de inte ens kommer att behöva använda. Men jag är ju ändå lite bättre än personerna som jobbar i studentbokhandeln och lurar folk att köpa boken för 500 spänn.LLFUAMJ
RSS 2.0