05.16

Klockan är 05.16 och här sitter jag vid datorn. Varför? Jag har faktiskt inte en aning. Jag vaknade typ och hade inget att göra. Men jag kan ju faktiskt gå och lägga mig och sova en halvtimme. till. Det gör jag!LLFUAMJ

även små saker

Ett exempel på att Gud även bryr sig om småsaker:

Igår var jag i Göteborg med Linnea och shoppade =D jag ska ju på två bröllop i sommar och så har jag letat runt massa på nätet  efter en fin klänning att ha på mig men jag har inte hittat vad jag vill ha och jag har kollat runt i Borås utan resultat där också. Jag ville inte ha nån svart eller vit klänning. Jag ville inte ha nån blommig klänning eller nån tunika. Alla klänningar i hela stan och hela göteborg var ju blommiga! Inte för att det inte fint utan för att jag inte var sugen på det. Många affärer senare utan att ha hittat nåt som klickar börjar jag bli lite desperat så jag ber en tyst bön till Gud om att han ska hjälpa mig att hitta en bra klänning. Precis då går vi förbi sisters och Linnea säger att dit kan vi ju gå in och titta. Så det gör vi och i rulltrappan upp sitter en affisch med en modell med en så jättefin klänning så jag går och frågar expediten vart de hänger. Då hade de bara en kvar och i exakt min storlek. Plus att den var nedsänkt till halva priset för att det bara fanns en kvar =D den var så fin och så jag.

Tack Gud!LLFUAMJ

lalala igen

Har varit i Göteborg hur det gick återstår att se. Men nu på kvällen har jag varit med malin och linnea och garvat hur mkt som helst. Det roliga är att vi är lika knäppa alla tre och speciellt när vi kommer tillsammans. hahaa

imorgon ska jag åka till göteborg och shoppa trots att jag egentligen inte hinner. Men jag känner att det är dax att hitta en klänning till bröllopen. Fick världens finaste inbjudan idag till bröllop nummer två =D

Igår gick jag förbi Bäckäng och det är kulturvecka där denna veckan. Åå vad jag kan längta tillbaka till Bäckäng ibland. Det var verkligen tider det!! =D


nu ska jag läsa in mig på en tarmsjukdom innan jag somnar.


LLFUAMJ

lalala

Har varit ledig en dag sen praktiken började men nu är jag ledig två dagar! och som en klasskompis skrev på facebook när hon var ledig "Äntligen kan man få gå i rosa nagellack och sova ut ett par dagar!" Jag håller så med =)

Men igår var en jätteintressant dag! Jag fick typ rengöra ett kroniskt diabetesfotsår =D sen fick jag ensam hänga med en man ner på cystoskopi vilket innebär att man går in genom urinröret, genom prostatan och in i urinblåsan och kollar. Så nu har jag sett hur mannens anatomi ser ut inuti, så kom allt upp på en stor skärm.. ascoolt =D

I eftermiddag ska jag åka till underbara Göteborg! Älskar att va på besök i den staden! Jag ska skriva mitt idrottsprov men det ska nog gå bra hoppas jag. Är ganska så basic.


LLFUAMJ

en lördag i april

Är så grymt trött nu för gick upp 05.45 imorse för att åka till sjukhuset. Är inte van vid att gå upp så tidigt. Dagen där var mkt givande! Jag fick spola en kateter, när den satt i patienten då givetvis !=D sen så fick jag faktiskt beröm idag och jag bara måste få skryta lite =) Vi har en patient som klagar på allting och det är nästan ingenting som är bra och hon är nästan aldrig nöjd. På ett sätt kan man förstå det när man är sjuk, har ont och är orolig. Men man kan verkligen säga att hon kommer på saker att klaga på hela tiden och ibland är hon otrevlig och "vi studenter har såå väldigt mycket att lära oss om sjukvård!" Men idag när jag var inne hos henne så säger hon så här: Vilken termin går du? Jag svarar att jag går andra terminen. Hon frågar om jag har jobbat inom vården innan och jag svarar att jag inte har det och så säger hon: "Du är riktigt duktig! Inte alls så tafatt och du tar initiativ!" aa det var dagens high light typ =)

Nu på kvällen har jag varit på knytkalas hos Ida. Grymt trevlig kväll och dag har det verkligen varit! =DLLFUAMJ


tacksam!

Har precis kommit hem från en kväll på sjukan. jag har inte så mkt att säga förutom att flera av patienterna är väldigt unga och så jättesjuka! och många är dessutom kroniskt sjuka.


Man får verkligen ett annat perspektiv på sitt eget liv och jag är så sjukt tacksam över att jag är frisk!!LLFUAMJ

Vår!

Det är vår vilket innebär att jag nu tänker skippa det lilla smink jag i vanliga fall använder och köra på osminkat resten av våren/sommaren. Gött! (Förutom vid speciella tillfällen som tex bröllop =))

så om vi träffas och jag har smink så vet du att jag anser det vara ett special moment ;)


LLFUAMJel hospital

Andra praktikdagen gjord! Imorgon är jag ledig och jag längtar redan till fredag då jag får träffa patienterna igen! Speciellt en dam som jag verkligen fäst mig vid redan trots att hon oftast är ganska sur och irriterad. Hon har liksom blivit my lady. Men det är kanske inte så konstigt att en del är sura när de har ont, är ledsna, oroliga osv. Jag vet att jag innan har sagt att "om det är nån patient som nödvändigtvis måste dö så önskar jag att den dör under min praktik." Bara för att det är bra att ha erfarenhet av det. Jag tar så tillbaka det! Jag vill inte att någon av mina patienter ska dö!

Jag har verkligen bestämt mig för att göra det bästa möjliga av praktiken, ta egna initiativ och göra allt för att göra livet lite enklare och lite ljusare för dem!

Aaa jag trivs som fisken! =)


LLFUAMJ

Första praktikdagen!

Får väl skriva nånting om min första praktikdag då som var idag! Det känns bra, dock så är jag ännu mer övertygad om att jag vill bli läkare. Inte för att arbetsuppgifterna inte är roliga utan för att jag vill kunna lite djupare om allting, ställa diagnoser osv. En del saker jag frågade om visste de inte och lite så. Iof så går vi med undersköterskorna hela denna praktiken och undersköterskor och sjuksköterskor har olika jobb. Men jag känner att läkare it is!

Men en grymt spännande dag har det varit! Har fått ta två p-glukosprover det är ju inget avancerat alls men det var mina första =) Den allra första jag tog blev det inget hål utan ett jack i fingret. Fattar inte hur det kunde bli så. Sen efter typ en kvart kommer han till mig och bara: "Jag blöder fortfarande!" Jag typ bara "vaa?!" och han "Jag bara skojade!" hahaa kuul. Men oj vad roligt det är med patienter! och så grymt intressant allting är. Jag älskar helt enkelt patienter och sjukhus! Men jag känner att redan efter en dag har man värdesatt sin hälsa lite mer. Dessa patienter är njursjuka och behöver dialys var fjärde timme. Snacka om inrutat liv! Jag kan gå därifrån, när jag slutar går jag hem till mitt liv men patienterna är kvar på sjukhuset och deras liv är just då sjukhuset och alla sjukhusrutiner.

grädde på moset var en aaassnygg väktare som var där. och min undersköterska som jag gick med var tvungen att springa och hämta nåt och det tog en stund så då fick jag en multitrevlig lång pratstund med denna väktare! Hoppas han kommer va där ofta! och så går jag där i mina blå snygga scrubskläder fram och tillbaka mellan patienterna och så har man fin utsikt..aa det är kul =)LLFUAMJ


underbart!

Underbart är allt just nu! Skrev tenta igår och det kändes helt okej och sen gjorde jag klart mina idrottsinlämningar så jag kunde skicka in dem grymt skööönt!! Sen var jag och bowlade med kidsen..grymt najs. Var tvungen att ha fyra barn i baksätet så jag bara hoppades att jag inte skulle möta på någon polisbil. På vägen dit gick det ju bra men på vägen hem så möter jag naturligtvis polisen! Men som tur var så var polisen tvungna att lämna företräde för några bilar och detta var precis där jag skulle svänga upp till kyrkan så jag fick svänga upp med gasen i botten och skynda mig att parkera och få ut barnen i bilen! hahaa fick nästan lite panik där ett tag!

sen hade jag en så grymt trevlig kväll i pingstkyrkan igår. Bra möte och trevligt sällskap!
Nu ska jag strax iväg på ett spinningpass på friskis och sedan blir det jobb några timmar och efter det möte i pingstkyrkan. Var tydligen en askul kille som skulle komma och snacka. På måndag har jag praktik!! =)


aaa livet är härligt!


LLFUAMJbanvallen och en importerad snickare

Tjooohooo!! Har precis varit ute och cyklat! Det var inte igår jag gjorde det. Har en grymt snygg typ mountain bike cykel som bara har stått i förrådet i flera år och använt bara några gånger. Men nu var det dax! cyklade på banvallen och helt plötsligt var jag vid bron i Gånghester. Önskar att jag haft Malin med mig för då skulle vi ha köpt piggelin vid shellmacken som vi brukar göra =) Imorgon har jag tenta och aldrig har jag pluggat så lite inför en tenta känns det som. Men jag vet ändå inte vad jag ska plugga mer på för känns ändå som att jag har koll. Så får väl se hur det går. Hoppas det är lika fint väder imorgon för vi ska ta en fika/lunch efter tentan för att fira =)


Sen Johanna importerade en snickare till familjen har nästan hela vårt hus förändrats!

Vi har bytt golv, kaklat och tapetserat om i hallen.
Vi har bytt fog mellan kakelplattorna i köket.
Vi har bytt ut alla dörrar i hela huset.
Vi har renoverat om det ena badrummet.
Vi har bytt taknockarna (heter det så?) utanpå huset

Det roliga är att mycket av detta har inte varit planerat. Som dörrarna till exempel, en dag ringde bara Robbin och frågade om vi ville ha några dörrar för ett billigt pris som annars skulle slängas. Samma kväll hade vi nya dörrar i hela huset. Foget i kakelplattorna "fyllde han bara i när han ändå höll på."

Imorgon fortsätter vi! Nu ska det läggas nytt golv i ena vardagsrummet, trappan plus mitt rum. Detta visste vi inte om för en vecka sen. De bara ringde och sa att de hade golv som vi skulle få billigt som de annars inte visste vad de skulle göra med.

Good for us!


LLFUAMJ

mina tankar

Något som gör att många inte kan tro på Gud eller vill ha nåt med Jesus eller kyrkan att göra är på grund av allt dumt som har hänt i kristendomens historia. Människor har alltid gjort och kommer nog tyvärr alltid att göra hemska saker i Guds namn. Kyrkan består av en massa människor, människor gör misstag vilket innebär att en kyrka aldrig kan bli perfekt. Det man istället ska lägga fokus på är Jesus, han är den enda som är perfekt! Något som också är väldigt viktigt att göra som kyrka och som kristen är att alltid gå till bibeln och kolla om det man håller på med faktiskt överensstämmer med den.

Många som inte är kristna anser att kristendomen består av lagar och tvång. Egentligen är det inte så. I romarbrevet står det att: allt är tillåtet men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet men allt är inte nyttigt. Gud tvingar sig dessutom inte på någon vilket innebär att varje människa är fri att välja om hon vill leva som Gud vill eller om hon vill gå sin egen väg. Men jag vet av egen erfarenhet, för jag har ändå hunnit begå en del misstag under mitt 21-åriga liv, att det Gud säger alltid är bäst. Ofta har jag haft två vägar att välja mellan en som jag vet att Gud vill att jag ska gå och en som jag själv vill gå. Jag har flera gånger sagt att "Gud, kom inte och förstör det roliga nu. Det här känns bra och du överdriver säkert. Det här är nog inte så farligt!" och så har jag kört på mitt race, gått min egen väg. För att i efterhand upptäcka att jag skulle ha gjort som Gud sa. Han vet alltid bäst! Det har jag gång på gång fått uppleva att även om jag inte kan fatta det i början så har jag sen när jag gjort mina misstag och fått ta konsekvenserna av det förstått att Gud endast ger en riktlinjer för hur man ska leva för att inte skada sig själv och andra. För att man ska göra det som är bäst för en själv och andra! om man verkligen har mött Gud vill man dessutom leva som han vill.

En annan sak som de som inte är kristna anser är att kyrkan och kristna bara dömer människor. Vi hade en föreläsning igår som handlade om bland annat könsroller och så kom föreläsaren in på sexualitet och att religionen många gånger försöker styra över människor och deras sexualitet. Hon berättade att de män som gjort ogifta kvinnor med barn förr i tiden fick i straff att tjära kyrktaket. Detta gjorde ju också att alla kunde se honom klart och tydligt. Detta tycker jag är tragiskt! och återigen innan man gör någonting ska man gå och titta om det överensstämmer med bibeln. Att döma en människa på det sättet överensstämmer INTE med bibeln skulle jag vilja säga!
Ett tydligt exempel: En gift kvinna togs på bar gärning, mitt i en sexakt med en annan man än den hon var gift med. De som hittade henne tog med henne till Jesus och berättade vad som hade hänt. Straffet för äktenskapsbrott var på den tiden stening så självklart ville de nu stena henne.
Jesus sa då: "Den som är utan synd kan kasta första stenen!"
Naturligtvis var det ingen som kastade någon sten eftersom alla människor gör fel.
Jesus sa då till kvinnan: "Inte heller jag dömer dig! Gå nu och synda inte mer!"

En kyrka är oerhört viktig och det är bra att gå till kyrkan. Dock är det viktigt att den fungerar som den ska, att människorna i varje situation går till bibeln och tittar hur man ska handskas med varje situation.
Men som sagt så finns det mycket dumt som människor och kyrkan gjort genom alla tider!

Det som är väldigt viktigt är att fokusera på den som är perfekt, Jesus! Kyrkan är viktig absolut!
Men att va kristen innebär INTE att ge sitt liv till kyrkan, nån präst eller pastor eller påven eller till någon människa överhuvudtaget. Att va kristen handlar om att ge sitt liv till Jesus!!
att bli berörd av Jesus förändrar verkligen allting!!

Jesus är verklighet och jag kommer aldrig i hela mitt liv att kunna förneka honom! Det är inte bara missbrukarna, de svaga, de fattiga och de sjuka som behöver Jesus.
Det spelar ingen roll att du är helnöjd med ditt liv, ser bra ut, har allt du vill ha, har bra ekonomi, bra jobb, bra utbildning, en underbar pojkvän/flickvän..du behöver oavsett Jesus!

Allt vi äger och har kommer en dag att försvinna. Det enda som håller genom allt det är Jesus!LLFUAMJ


typically me

Idag blir det ett typiskt Jossaninlägg inkluderat sjukhus, Norge och snyggingen. Såå.. gilla läget! =)

Vaknade halv sex imorse..klarvaken!! Så har varit uppe i flera timmar nu känns det som..solen skiner och jag sitter här och äter scones iof kalla men ändå. Det är helt enkelt härliga tider nu!! =D

Det var nån som frågade varför jag var och vaccinerade mig. Önskar jag kunde säga att det är för att jag ska åka iväg på långsemester till nåt exotiskt land. Är så grymt ressugen!! Men så är det tyvärr inte. Jag läser till sjuksköterska och nästa vecka ska vi ut på praktik och för att inte riskera att smittas av någon patient så vaccinerar man sig. När vi var klara passade jag och Diana på att ta oss en sväng förbi vår avdelning där vi ska praktisera nämligen medicinska utbildningsvårdavdelningen. Mitt förstahandsval!! =D handledarna där är vana vid studenter och man får även en del föreläsningar. De i min klass som var där och praktiserade nu var grymt nöjda med avdelningen så känns så grymt kul!! Patienterna på den avdelningen är inlagda för njursjukdomar av olika slag. En stor bonus är att förtutom att få praktisera med Diana så är även Carro och Daria på den avdelningen också även fast de går ett år över oss och självklart får göra mer saker. Så ännu mer grymt kul =)

Medicinska utbildningsvårdavdelningen..braa val!! =D

Men jag fick verkligen anstränga mig för att inte gå in till nån patient och fråga hur den mådde och om han/hon behövde hjälp med nåt. Jag ville bara sätta igång där och då. haha

Om men (observera om) jag flyttar till Norge i januari så har jag eventuellt hittat en tjej att bo med!! Som är kristen, delar mina värderingar och som jag känner lite sen innan. Skulle va grymt och hela grejen med flytt och allt skulle i så fall kännas enormt mycket bättre! Dock har hon inte bestämt sig än och vi vet inte ännu om vi kommer in och så vidare. Men oavsett så känns inte tanken på norge lika skrämmande längre.

Snyggingen är tillbaka från praktiken så kommer nu gå två dagar tillsammans i skolan innan det är vår tur att gå ut på praktik. Detta resulterade i en halvtimmes klädprovande framför spegeln nu på morgonen. Så nu har jag nog äntligen hittat en snygg look. Helt galet! Jag provar aldrig kläder annars utan bara tar nåt.


Men som sagt..det är härliga tider nu!! =D njut av dagen och vädret! och glöm inte min lilla signatur som jag alltid avslutar inläggen med: Lev Livet Fullt Ut Alltid Med Jesus!!!LLFUAMJ

snart

snart dax för sprutor igen! Denna gången är det för hepatit A+B och tuberkulos inför praktiken. Men har ju glömt att fråga om det är några biverkningar. Ska ju skriva det där äckliga högskoleprovet imorgon och då kan jag ju inte sitta där med hepatit och tbc symptom! haha

Att skriva högskoleprovet är bland det tråkigaste som finns. Skulle aldrig i mitt liv gjort det om jag inte nödvändigtvis var tvungen. Men det finns vissa nördar som går och gör det för skojs skull för att se vad de får och det är ofta de som får de bästa resultaten också. Såna människor kan man dela in i två kategorier: nördar och glidare.


ååå vad jag önskar att jag var en glidare!LLFUAMJ

träning, didaktik och kärlek

har haft världens onödigaste föreläsning idag i pedagogik och didaktik. Denna föreläsare hade själv behövt en lektion i pedagogik. Hon bara gav oss tre uppgifter som va grymt flummiga och ingen i klassen på 60 pers fattade nånting. detta resulterade i att vi ägnade en kvart åt dessa uppgifter resterande timmen var alla och drack kaffe eller gjorde nåt annat flummigt. 60 pers kan inte ha fel, didaktiksföreläsaren var alltså i stort behov av en didaktiksföreläsning!
 
Min träning går jättebra! Orkar mer och det bästa av allt jag andas som en normal andfådd människa! För en vecka sen lät det som om jag fick astmaanfall  varje gång jag sprang vilket jag inte fick eftersom jag inte har astma. men det lät verkligen så! Underbara Johanna Carlsson har lånat ut sin ipod till mig så med den i öronen så flyger man nästan fram. Så här ser veckans träningsschema ut:

tisdag: stationspass 75 min på friskis
onsdag: springa 4 km
fredag: springa 4 km + spinning 75 min på friskis
söndag: springa 4 km + spinning 75 min på friskis

och så lite sit ups och armhävningar hemma nej förlåt..jag menar naturligtvis push ups! Idrottsläraren var väääldigt noga med det! "Det heter inte armhävningar det heter push ups!"

Träning är ganska beroendeframkallande och troligen kommer jag nog fortsätta springa även sen när jag inte måste. Dock ska jag inte fortsätta tokträna som jag gör nu. Det tar för mycket tid.LLFUAMJ


Ibland så

Ibland så står det faktiskt en del bra grejer i aftonbladet =)


http://www.aftonbladet.se/debatt/article6871060.ab?sms_ss=facebook
LLFUAMJ

påsk och sånt

Åkte på att få jobba hela helgen vilket iof var grymt bra! Behöver pengar för jag håller på och sparar till en grej..men som vanligt så blir jag så förvånad. Har folk inga liv!?! En del folk kommer in och storhandlar mat klockan halv sju på påskafton! En annan gubbe kom in runt ungefär samma tid och köpte lite byggrejer! Ska han ställa sig och snickra på påskaftonskvällen då eller vad? Har han inget roligare för sig? Iof så kanske han älskar att snickra. Jag har ju inte en aning..

Det är påsk och tänkte därför dela med mig av ett bibelord som står i Jesaja 53:4-5

"Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade".


Vi tar han som mördade 78-åriga Inger på parkeringen i Landskrona häromdagen som exempel. De flesta kan nog hålla med om att han förtjänar ett straff. Om domaren och polisen skulle bestämma sig för att bara skita i det han har gjort och låta han gå sin väg utan att få nåt straff skulle de flesta av oss bli ganska arga och tycka att det var grymt orättvist. Man kan ju inte bara skita i nåt sånt! Jag tror att Gud är en god Gud och att han är en rättvis Gud! Gud kan därför inte bara strunta i all skit vi människor gör varje dag! Han kan inte bara rycka på axlarna och låtsads som om ingenting har hänt. Han är rättvis och gör det som är rätt och därför måste vi helt enkelt straffas för allt dumt vi gör. Men detta slapp vi därför att Jesus tog istället på sig vårt straff! Vi är fria och vi kan ha en relation med Jesus..grymt gött!!

Glöm därför inte att vi firar påsk därför att Jesus dog på korset för dig!LLFUAMJ

naaajs kväll!!

har ju haft en liten miniåterträff här för vårt lilla gäng på typ halva klassen i grymma nv05e. Bästa klassen genom tiderna!! Såå grymt kul att träffa alla igen!! Med tre sjuksköterskor och en läkare (okej blivande) så blev det en hel del snack om...blodkärl! Vi inspekterade helt enkelt varandras kärl och avgjorde om de var fina eller inte. Vissa hade kärl så man bara kände att "ååå snälla låt mig få öva att sätta pvk på dig när den dagen kommer!" Fick höra massor om praktiken av carro och daria. De går visserligen ett år över mig men oooj vad jag längtar till praktiken nu!! =D fast kommer få gå upp halv sex på morgnarna och är inte van vid det. Fast daria sa att det kan finnas möjlighet att få sova över på sjukhuset. och varför inte? Man kommer ändå typ bo där då enligt de som praktiserar nu och vad gör man inte för en sovmorgon? =) aa vi får se

men vi va inte så nördiga så vi bara snacka sånt hela kvällen. nej vi åt och spelade spel och pratade och garvade HÖGT som bara vi kan göra!! =) det var antagligen för en anledning som vår mattelärare sa "Ni är lite barnsliga ibland, och inte så lite heller!"LLFUAMJ

RSS 2.0