glass och lycka

Tjoooo!! Ett hett tips är Burger kings mjukglass strawberry cheesecake. Den är multigod!!! Kostar endast femton spänn och man får mycket glass! Jag lär ju äta en hel del såna glassar i sommar! =D så värt att testa hörni!


Sen måste jag bara uttrycka min lycka! och nej inget särskilt har hänt..inget alls faktiskt! Jag är bara lycklig över sommaren, livet och Jesus! =D



LLFUAMJ


värre

nu är det typ ännu värre och snart tappar jag nog rösten helt om jag inte är försiktig. Typ varenda kund idag reagerade på min röst och många sa att "Det verkar ha gått vilt till igår för dig med många snapsvisor hehe!"
Eehh nää..jag har bara tappat min röst.

Så nu sitter jag här i min ensamhet och njuter av att behöva slippa prata för det gör verkligen ont och ingen hör ju ändå vad jag säger. Varm mjölk med honung och filmen dagboken är det bästa sällskapet just nu!


LLFUAMJ

Belle och ingen röst

Jag har nästan tappat min röst! Inte bra då jag ska stänga kundtjänst ikväll. I normala fall hade jag sjukanmält mig men det skulle bli total kaos på bygget om jag gjorde det på midsommardagen. i normala fall kan det va svårt att hitta en ersättare vilket betyder att ikväll skulle det vara ganska så omöjligt. Igår när jag jobbade och skulle ropa i micken så hörde man nästan bara väsande ljud över hela stormarknaden. Folk runtom kring verkligen asgarvade så jag känner att ikväll ber jag jouren ropa när det är dax att stänga! =) 
Det är flera människor som har tipsat om att jag borde ta en whiskey mot halsen men jag dricker inte sånt. Jag känner att mina piggelin och varm mjölk med honung i funkar utmärkt! Kvällen igår var jättetrevlig! Var ett gäng hemma hos maria och grillade, spelade kubb och åt jordgubbstårta! mmmm


Sen har vi fått en ny familjemedlem. Johanna och hennes pojkvän har gått och skaffat en liten Belle men eftersom han bor på en byggarbetsplats och hon fortfarande bor hemma så får den bo här. Det är en cirkushund och de är grymma på att lära sig tricks så lilla Belle kommer blir the superdog!

Ha en fortsatt bra midsommar!


LLFUAMJ





tjuvar

tjoohoo!!

ska jobba på coop idag också! Men vi stänger klockan 17 så det är rätt lugnt. Men det är helt galet vad folk stjäl!! Vi har ju privatväktare som går omkring i butiken och nästan varje gång tar de någon som har stulit. Igår när jag satt i kassan kommer en man med famnen full med öl och bara går rätt ut! Jag höll ju på i kassan så kunde inte springa därifrån. Dessutom kanske det var pantburkar? Det är svårt att veta vad man ska göra ibland asså..

Dessutom är jag ganska försiktig med sånt efter en ganska pinsam incident förra sommaren. Men grymt kul var det ändå. I kundjänst har vi en grind vi öppnar för dem som inte har handlat nåt och vill gå ut. Så jag öppnade grinden för en man samtidigt som jag höll på med en annan kund. Så kommer en kund fram till mig och säger att mannen jag nyss släppte ut hade en kasse FULL med varor. Jag visste inte vad jag skulle göra men så bad jag min kollega som stod nere vid cigarettmaskinen att ta hand om kundtjänst och så rusade jag efter den här mannen ut på parkeringen och ropade "hallå vänta!" Han kunde ingen svenska så på engelska bad jag att få titta i hans kasse där han hade ett paket kött och en duschcreme och inget kvitto hade han. Varorna hade han köpt på ica sa han och dom låg i en icapåse. Strängt sa jag till honom att följa med in i affären igen så det gjorde han. så skulle jag kolla om varorna gick in i kassan och tvålen gjorde inte det så antagligen var den inte från coop. Köttet gick in i kassan men det köttet finns på ica också så det kunde lika väl vart därifrån. Så jag fick ringa min chef som sa att det var bara att släppa honom eftersom att vi inte visste någonting.

Några dagar senare är han inne och handlar igen och så fort han får syn på mig kommer han fram, brister han ut i ett asgarv och säger "laaaast time! Remember?" "Yes I do!" så garvar vi tillsammans. Magkänslan säger att han faktiskt var ärlig. Om det var så så tur för mig att han såg det roliga i det men oavsett grymt trögt att gå in på coop med varor man köpt på ica och inte ha kvitto med sig!


Ha en trevlig midsommar allihopa!! =D



LLFUAMJ


It is done!

Nu är det äntligen gjort! Alla papper och betyg är inskickade. För typ två veckor sen fick jag ett brev om att mina papper inte var giltiga. Norrmännen är tydligen grymt petiga så ngn officiell byrå måste skriva på och stämpla för att bekräfta att kopian inte är förfalskad. Så det har ju varit en del spring på kommundelskontoret, högskolan och skatteverket. Men nu är det klart och jag lyckades till och med vara lite smart och ta kort på brevet jag skickade. Om brevet inte kommer fram så måste man verkligen kunna bevisa att man skickade iväg det innan 1 juli.

Så nu är det bara att vänta till mitten av juli då jag får svar på vad som händer i min framtid. Antingen flyttar jag till Trondheim, Tromso, Bergen, Oslo, Umeå, Lund, Linköping, Uppsala, Stockholm eller Göteborg. Eller så bor jag kvar i Borås =) nobody knows...


för övrigt börjar min coopkarriär imorgon. Har längtat då jag trivs så sjukt bra med mitt jobb!! Jag känner mig som en sextonåring som har fått sitt första sommarjobb =D



LLFUAMJ

Nyhem =)

Sitter här och mår allmänt dåligt och orkar inte gå ut i solen. Har sovit i en 15 graders kall husvagn de senaste nätterna plus sovit alldeles för lite på alldeles för fel timmar av dygnet så jag har typ blivit lite småsjuk. Men Nyhem var grymt! Nyhem är en kristen konferens som håller på en vecka varje år. Det är ju möten och seminarier och sånt som man kan välja att gå på och så är det ju en del andra saker som händer. Det kommer 1000-tals människor dit från hela Sverige så det är grymt kul! Jag skulle nog bäst beskriva det som en typ festival fast den är kristen. Jag älskar att bara vara på området för man känner verkligen en sån Gudsnärvaro! Det är en verligen en helt underbar atmosfär över hela området!

Vi har helt enkelt haft grymt kul och jag har träffat en del nya grymt sköna människor. Vi garvade nog konstant hela kvällen igår. sen var vi var på minikonsert med fingerspetzgefuhlers på en typ äng och de körde en del sköna covers som man kunde dansa loss till så det var najs!


För att sammanfatta Nyhem så var det mycket Gud, sena nätter, flum, skratt, mat och folk så det var så värt att dra på sig en förkyldning för det. haha



LLFUAMJ


Nyhem

Kom precis hem från Nyhem det har varit underbart och sjukt roligt! berättar mer imorgon om jag orkar.

Måste sova.



LLFUAMJ


dagens

Idag får det bli en dagens!


Dagens miss: Igår brände jag mig i ansiktet så tänkte att jag bara solar baksidan idag med resultat av en riktigt röd, bränd rygg. Så nu är jag bränd på alla sidor så imorrn får jag väl gå med overall!


Dagens lycka: Jag ville ha en bok som heter "korset och stiletten" men den trycks tyvärr inte upp av bokförlagen längre och är slut överallt. Den såldes för endast fem spänn på högskolans bibliotek men när jag var där i tisdags var den slut. I måndags var vi hemma hos Christian, ungdomspastorn i pingstkyrkan i Borås och då pratade vi om det och han sa att han hade sett den på Gärdhem. Så igår hade de extraöppet men trots att jag tittade noga kunde jag inte hitta den så jag antog att någon annan hade köpt den. Han var där igår efter att vi var där och då stod den där den stod sist han var där så då köpte han den till mig och var här och lämnade den igår när jag inte var hemma, så jag fick den idag. Jätteglad blev jag! =)  Kolla in hans blogg metalpastor.blogg.se. Som namnet antyder tycker han om Jesus och hårdrock =)


Dagens WHOOOOOA: I helgen är det metaltown och jag kan inte påstå att jag är jätteinsatt i hårdrocksvärlden och jag skulle nog aldrig åka på nåt sånt. Men visst kan jag lyssna på hårdrock emellanåt så jag var bara inne och kollade vilka band som skulle spela. 22.000 biljetter har blivit sålda..helt sjukt! Men jag såg att Brian "Head" Wealch ska spela på metaltown!! Han var med i korn och sen fick han möta Gud och blev kristen och då hoppade han av bandet men fortsatte att skriva låtar på egen hand. Så han skriver låtar med ett kristet budskap. Hur grymt som helst att han ska spela där! Han har gjort ett album "save me from myself" som jag tyvärr inte lyssnat på men hans bok som också heter "save me from myself" har jag läst och den är väldigt bra!


Dagens mest oväntade: Jag har ju som sagt solat idag och i våran trädgård har vi inte grannar på alla sidor och så har den en del höga buskar så då kan man ligga och sola lite sådär halvnaken utan att någon ser. Så jag ligger där och solar och helt plötsligt står en securitasvakt i våran trädgård!!
eeeh.. typ hej!

han sa väldigt nervöst att han hette nicklas och gärna ville prata med mina föräldrar! Ja dom är inte hemma sa jag så då sa han nånting om att han kommer tillbaka senare. Han kom aldrig tillbaka och vi har inte en aning om vad han ville. Snacka om weird! =) hahaa


imorgon drar jag till Nyhem och är där över helgen så ingen jooossan.blogg.se på ett par dagar! Jag är verkligen så sjukt taggad för Nyhem! =D



LLFUAMJ


flux och så

Var hos tandläkaren igår och de var inte glada och inte jag heller! Mina tänder är fina men inte tandköttet. Jag varken röker, snusar eller dricker alkohol så jag borde vara rena drömpatienten. Men problemet med mig är att jag tycker det är grymt tråkigt med tandtråd och jag älskar att flöta! Det gör jag i princip varje dag vilket betyder mycket socker vilket betyder inte bra.

Berättade för tandläkaren om mina mardrömmar jag haft om att jag tappade alla mina tänder. Hon lugnade mig med att det är ingen fara om jag nu bara kan lova att använda tandtråd. Så nu är det mindre socker, tandtråd och eltandborste som gäller!

och inte att förglömma..flux (fluorskölj)!! Jag brukar säga att flux är det enda som jag shottar! =D haha 





LLFUAMJ


ingen tandläkare

Insåg precis att det är lördag idag och inte söndag. fast nu är ju klockan 01.23 så menar att jag insåg att det var söndag och inte måndag. sköönt för mig då jag hade tänkt ställa klockan på halv elva för att åka till tandläkaren. Men det behöver jag ju inte nu eftersom det är söndag. Huvudet snurrar av trötthet så jag borde sova istället för att flumma ut i ett blogginlägg.


men en sak till..slösa aldrig bort ert liv på att kolla på en film som serious moonlight! Sämsta film jag sett..




LLFUAMJ

MMMM

Dagen har varit lååång men grymt kul! Planen var elva studentmottagningar men vi hann med tio. Vi kom ashungriga!! Problemet var att tio var alldeles för många att åka till och de bodde så långt ifrån varandra så det fick bli lite hängapåsnörerunthalsen och "hej hej woohooo grattis!" i dörröppningen innan vi sprang till bilen för att köra vidare med gasen i botten typ. Vi skämtade om att det säkert kommer att sluta på mcdonalds. Men kul hade vi iaf trots all stress!!

Sen drog vi på bio prince of persian men innan dess kan ni ju gissa vart vi hamnade. Oh ja visst besökte vi restaurangen med stort gult m!

Jag älskar biopopcorn men av nån anledning köpte jag inga idag. Men sen när vi skulle åka hem så fick jag en hel stor låda popcorn av biomannen helt gratis (malle kände honom) och ni kan fatta att jag blev lycklig. Brukar alltid spara lite för att ha till frukost nästa dag. Så imorgon blir det en rejäl frukost om man säger så!! =D



LLFUAMJ

lusten föll på

Som sagt så har jag sparat alla mina skolpapper och en massa annan skit under flera års tid. Jag städar den dagen som lusten faller på har jag tänkt i flera års tid. och nu i veckan föll faktiskt lusten på! Man börjar med att riva ut allt i alla lådor och under sängen och sprida ut över hela golvet. Sen står man bara och tittar på allt kaos och har inte en aning om vart man ska börja. Då sätter man på lite iron maiden eller nightwish och då blir allt genast lite roligare och så börjar man bara nånstans.

Så nu har jag rensat typ 12 soppåsar. Grymt sköönt!! och jag har verkligen lovat mig själv att alltid tänka mig för innan jag köper nåt eller tar hem nåt som bara blir liggande. Jag förbereder mig helt enkelt inför flytt. Om inte till nån annan stad så ska jag ju iaf flytta till eget inom den närmsta framiden.


Idag är det student. Vilket innebär att jag åka runt med amanda och matilda till typ 15 olika pers och äta. Därför har vi nu inte ätit på hela veckan! nä jag skoja ätit har jag gjort i veckan. mycket =D




LLFUAMJ

TV-kändisar

TV-kändisar är vi allihopa =)

Imorse var pappa med på västnytt. Vem har sagt att man inte kan bli känd bara för att man jobbar på coop forum? =)

http://svtplay.se/t/103402/vastnytt


för några månader sen var min syrra med i draknästet och presenterade sin produkt som vår morfar kom på och som nu Johanna och hennes kompis ska producera i sitt företag. Tyvärr kan man inte kolla på programmet i efterhand men det finns en bild här nedan. Min syrra är den mörkhåriga tjejen.

http://svt.se/2.129853/1.1946441/caroline_thuresson_och_johanna_henrysson


Själv har jag bara nästan varit med i TV. När jag var 19 år skickade jag in en ansökan till expedition robinsson och jag fick komma till gbg på intervju! De gillade mig men tyckte att jag var alldeles för ung. Verkligen tur för mig kan jag känna nu!!! Skulle aldrig vilja va med i ett sånt program! Kan inte fatta att jag ens sökte!! Aaa jag var ung och dum..


Två månader senare hade någon från programmet sveriges värsta bilförare talat in på min mobilsvarare och ville att jag skulle vara med i programmet. Jag ringde inte tillbaka då jag var lite inne på ambulansförare och kände att det kanske inte var det bästa sättet att göra reklam på. Efter två veckors tjat från både Johanna och Johannas pojkväns pappa som av nån anledning hade föreslagit att Johanna skulle anmäla mig till programmet så ringde jag upp men då var det för sent. Jag var tvungen att va i sthlm samma dag och det kunde jag inte. Verkligen tur för mig!!!



LLFUAMJ


tårta, böcker och massa papper

Kvällen har jag ägnat åt att baka tårta =) kommer folk hit imorgon och jag erbjöd mig att baka.

Jag har även ägnat mig åt att sätta in alla mina skolpapper från det senaste året i pärmar. Jag har sparat nästan alla papper och kollegieblock sen sjuan så jag har ju en del. Jag tänker alltid att det kan va bra att ha nån gång. och visst nån gång under alla dessa år har jag väl haft nytta av typ ett av alla dessa papper. så visst är dem bra att ha..

De som känner mig vet att jag drömmer om ett helt rum fullt med böcker i mitt framtida hus. Jag är en bra bit på väg om man säger så. Räknade nyss alla böcker och det blev 594 stycken!! aaa det är galet. Jag har inte ens läst hälften..


Men jag känner att jag fortsätter att städa imorgon! =D



LLFUAMJ





mmm

Nu ska jag bara snacka massa om vad jag tycker om för filmer så vill ni inte höra på mitt svammel så byt blogg för nu kör jag igång: =)

Jag har sommarlov och njuter vaarje sekund av det!! Nu ska jag passa på att läsa alla böcker som jag velat läsa och alla filmer jag velat se men inte hunnit.

Därför hade jag tänkt ha lite kvalitetstid med mig själv idag. Jag ser bäst på film ensam. Kan ju bero på att folk tycker att jag har så sjukt dålig filmsmak. Men det har jag ju inte. Älskar filmer om andra världskriget och jag älskar filmer som är verklighetsbaserade och med mycket kärlek i. Mina favoriter är: the boy in stripped pyjamas, livet är underbart, schindlers list (?), den nya människan och efter bröllopet.

Det ska vara tragiska filmer men ändå fina. Jag rekommenderar alla att se den nya människan speciellt om man ska jobba med människor. Den är verklighetsbaserad och handlar om något som förekom i sverige så sent som 1979 som de flesta inte har en aning om. Se den!!

Nu ska jag kolla på efter bröllopet. Har längtat länge efter att få se den och hyrde den för två veckor sen men fick lämna tillbaka den då jag inte hade tid.


men kom ihåg: En bra film är en film man skrattar till!
                       En riktigt bra film är en film man gråter till!! 


Idag ska jag gråta..massa! mmmm =D



LLFUAMJ

lite deep talk

Nu hade jag tänkt snacka lite djupt här om något som jag verkligen har funderat på att skriva om ett bra tag. Ofta när man träffar folk så brukar man ganska ofta få frågan: "Va? Är du kristen!?" när man har svarat ja får man vääldigt ofta frågan: "Är dina föräldrar kristna?" När jag svarar ja på även den frågan svarar folk ofta "Jahaa, aaa men då så det förklarar ju saken!"

och då brukar jag känna åå neej! Jag är uppvuxen i en kristen familj. Självklart har det påverkat mig då de tog med mig till kyrkan och jag fick gå i söndagsskolan medan de själva var på gudstjänst och de har berättat för mig om Jesus.

Meeeen, och det är jag väldigt tacksam över de har aldrig någonsin tvingat på mig någonting! När jag sedan blev tillräckligt stor för att kunna stanna hemma själv när de gick till kyrkan så var det fritt att göra det om jag själv ville. Det var inget tjat och inget tvång. Allt jag har gjort har jag gjort av egen fri vilja. Vissa perioder har jag inte varit i kyrkan på länge och aldrig någonsin har mina föräldrar sagt något i stil med "är det inte dax att gå till kyrkan?" Självklart har mina föräldrar stått upp för sin tro och berättat för mig om Jesus, men de har gjort det på ett naturligt sätt och inte ett påtvingande sätt!

Många föräldrar som inte ens är kristna har satt sig ner med sina barn och diskuterat sex, alkohol, relationer osv när de kommit upp i tonåren. Men mina föräldrar har faktiskt aldrig gjort detta med mig och om det är bra eller dåligt vet jag inte.  Men de sa aldrig sina åsikter om sådana saker till mig utan jag bara såg på deras sätt att leva vad de tyckte. De köpte bara exempelvis inte hem alkohol men det var ingenting som de höll på och tjatade på mig om. Mina åsikter och värderingar har jag kommit fram till på egen hand utan att mina föräldrar har sagt till mig vad de tycker. Det var först när jag hade kommit fram till mina egna som JAG frågade dem om en del saker och diskuterade det med dem.

Jag är en person som är ganska kritisk till mycket och köper inte vad som helst. Jag älskar mina föräldrar men vi har inte alltid samma åsikter och tycker heller inte lika om allt. Det finns saker som jag tycker att de har fel i och som de tycker att jag har fel i. Men vi har aldrig tvingat på varandra våra åsikter.

Så vart vill jag komma? Anledningen till att jag är kristen och går till kyrkan är inte för att mina föräldrar gör det. Vi går ofta inte ens till samma kyrka. Jag tror på Gud för att jag har testat själv och sett att det verkligen håller! För mig har det alltid varit så naturligt att Gud finns. Det är bara någonting i mig som bara inte kan förneka det. En inre övertygelse! Sen alla upplevelser man har haft med Gud och den enorma glädjen och tryggheten som Gud ger går inte att få från någon annan/något annat! Av den anledningen kan jag heller inte förneka Jesus därför att jag själv har mött honom!

Min relation med Jesus är vääldigt enkel. Jag snackar med honom som jag snackar med vem som helst. Dessutom handlar inte livet med Gud om att gå till kyrkan (även om det är gött och viktigt!). Det handlar om att leva med honom i vardagen. Att göra det man älskar och är bra på och göra det för Gud.





LLFUAMJ


whooooaa

Har lagt ner pluggandet. Som sagt så får det bara bära. Ingen idé att plugga när vädret är för fint och livet för roligt! Meen jag har några funderingar och har försökt få tag på Diana men funkar inte så bra så är det någon som ser henne så säg till henne att ringa mig omgående!


SOMMARLOV är det imorgon!! och jag börjar inte jobba förrän midsommar..härligt!!=D
Helgen blir nog bra ska till gbg imorgon efter tentan på klassfest. Först ska vi spela brännboll och grilla i slottskogen och sen ska vi till nån pub (?) Cheers. Maria ska med så vi ska sova hos henne sen. På söndag är det klassåterträff för gymnasieklassen med bremers hemmagjorda glass så det blir ju spännande! =)



LLFUAMJ

ååå

Tentavecka så jag är fast ute i Dfors och pluggar. Men det är lika bra då jag även får passa på att bygga upp mitt hår då frisören sa till mig att jag kunde vara glad som hade håret kvar pga en mindre lyckad "slingning" hos en annan frisör. så nu går jag med hårinpackning halva dygnet!

har aldrig varit så här oförberedd inför en tenta. Men visst är det lite mysigt att behöva sitta inne i det fina vädret med all stress, alla papper, böcker och färgglada tuschpennor.


Nej det är inte särskilt mysigt. Men på fredag är det SOMMARLOV!! =D



LLFUAMJ

RSS 2.0