Flyt!

I fredags efter tentan var ju tanken att jag skulle hyra en film och bara vara hemma och titta på den. Jag hyrde "social network" på hemköp här nere, har velat se den länge. Dock spelade jag ju spel istället och när lördagen kom och det var dax att lämna tillbaka filmen kändes det så tråkigt att lämna tillbaka den utan att ha sett den. Jag tänkte att om jag lämnar tillbaka den på söndagen så skulle nog böterna gå på lika mycket som det skulle kosta att hyra filmen igen. På lördagkvällen satte jag på flmen och insåg att jag knappt kunde hålla mig vaken så jag stängde av den och gick och la mig 23.00 en lördagkväll. Det var länge sen jag la mig vid den tiden ens en vardag. På söndagen hade jag så mycket annat att göra och av ren lathet tänkte jag att, det är nog inte så farligt om jag går och lämnar tillbaka filmen imorgon, naturligtvis hann jag inte se den. Jag ångrade detta när måndagen kom men tänkte att nu måste jag ju faktiskt gå och lämna tillbaka den. På hemköp vid filmuthyrningen jobbar två tanter, en gubbe och flera unga killar. Jag hoppades såklart att någon av de unga killarna skulle jobba, nya och osäkra som de är så skulle det säkert gå att lyckas övertala dem att låta mig slippa böterna tänkte jag. Naturligtvis var det gubben som jobbade!

Men i den vanliga kön står en av de unga killarna och handlar mat då han ska gå på matpaus. Jag såg då min chans.

Jag: Hej! Jag har ett problem! Skulle du kunna hjälpa mig?
Han: Hej! Javisst.
Jag: Jag hyrde en film i fredags och har glömt att lämna tillbaka den. Finns det minsta möjlighet att jag kanske skulle kunna få slippa att betala?
Han: Ja, men det gör det! Gå och prata med han där borta så hjälper jag dig!
Jag: Vad heter du?
Han: Jens
Jag: Bra! Då säger jag att jag har pratat med dig.

Det var tur att jag gjorde så! För gubben var inte lika lättöv!ertalad

Han: trettio kr för jordgubbarna och vindruvorna då!
Jag: och så var det ju en grej till. Jag hyrde en film i fredgas och har glömt att lämna tillbaka den.
Han: Jaaa, du är ju skyldig oss 58 kronor!!! (arg ton)
Jag: Jag pratade med Jens där borta och han sa att om jag pratade med dig så kanske det kunde finnas en liten möjlighet att få slippa böterna.
Han: Jasså!? Hmmppff ja har han sagt det så!


SKÖNT att slippa betala 58 spänn för en film man aldrig hann se. Eller 88 spän blir det ju totalt, kostade ju 30 spänn att hyra den.

Senare på kvällen var vi på café, guldhedtornets café. Det blev ganska pinsamt när vi upptäckte att vi glömt plånböckerna hemma. Vi hade visserligen inte hunnit beställa något men han hade hunnit komma fram till vårt bord och tänt ljus och grejer. Kände mig då tvungen att förklara varför vi bara kom och sen stack. Men mannen som jobbade där var jätteschysst och lovade att vi kunde komma tillbaka och betala en annan dag. Så jag tänkte ta en kvällspromenad dit bort nu för att göra rätt för mig!
LLFUAMJ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0