lalala

Nu är det över! och jag klarade det! =D

Jag har varit på en rolig muntafest, Maria är här och jag har en underbar helg framför mig med adventsgudstjänst, adventsfika, julbord på ikea osv.

Aaa livet är härligt!!LLFUAMJ

blääääää

Hej! Vill ni veta hur jag mår? Jag mår dåligt!! Vill ni veta hur vi mår? Vi mår dåligt!! Vi är APTRÖTTA på att plugga!! Detta är det absolut värsta jag nånsin varit med om i pluggväg! Inte kanske främst för att det är så sjukt mycket, utan främst för att man aldrig hann återämta sig sen förra tentan. Man har inte kunnat slappna av på flera veckor, man är helt enkelt för trött och då blir allt mycket jobbigare!

Ibland gråter vi! Men ibland har vi också gråtit av skratt. Exempelvis när vi övade muntafrågor där frågan handlade om att Göran 55 år kom in till vårdcentralen och hade fått diabetes, vad ska vi ge för tips till Göran? Det enda relevanta tips vi kom på just då var att Göran kanske skulle ta och skaffa sig en diabeteshund.

Jag har alltid tyckt om att jobba på coop. och aldrig har jag varit så sugen på att jobba på Coop som nu. Varenda människa man möter på gatan önskar man att man kunde byta liv med. Vad som helst som kan ta en långt härifrån.

Men jag antar att det enda som kan ta mig härifrån är tiden. Tiden står inte still, så för varje minut tar tiden mig närmare FRIHETEN!!!
LLFUAMJohlala

Sitter här och stirrar ut i natten och lyssnar på Alicia Keys..mmm! Hoppas på att om jag en vecka kan få stänga igen min feta byrålåda med 100000000 häften och inte öppna den igen förrän jag behöver kolla igenom något som repetition under framtida kurser. Hoppas på att få glida igenom december månad och göra absolut så lite som möjligt. Hoppas på att få slippa tänka på om det är bäst att behandla hjärtarytmier med betablockare eller med kaliumkanalblockerare. Istället vill jag kunna bekymra mig om att mitt hår är för torrt och vad jag ska handla för julklappar.


Nu har jag drömt om det jag läst på dagarna tre nätter i följd. Tre frågor på en hel 40 poängskurs. Jag ska kunna dessa frågor och jag ska kunna berätta om dem. Jag har alltid varit dålig på att berätta. Dessutom är jag extremt opedagogisk. Hur tränar man upp sin pedagogik på en vecka? Rita kan jag inte heller och det är ju ofta bra om man ska förklara något.


På fredag är det dax för den stora festen som en lärare så fint uttryckte det. Jag ganska så säker på att det inte var muntafesten på kvällen som han menade utan just själva muntan. När jag slår upp fest i en ordbok fins munta inte med som en synonym. Jag kan faktiskt inte alls förstå hur han kan kalla det för fest.

Men å andra sidan så finns det ju bra och dåliga fester!
LLFUAMJ

Livet veckan innan en tenta

Man stänger totalt in sig, utom de timmar man måste gå till skolan där man överhopas med nya saker man också måste hinna trycka in till tentan. Man är inte särskilt social och om någon pratar med en kan hon vara ganska säker på att man inte lyssnar, då tankarna istället är inne på något enzym i någon slags signalkaskad i nån cell någonstans i kroppen. Man trycker in så mycket i huvudet att man till slut är helt säker på att för att man ska kunna komma ihåg ännu ett protein så måste helt enkelt glömma något annat och man blir ju orolig för att det man måste glömma, för att kunna komma ihåg proteinet, ska vara ens eget namn.

Man får inte så många timmars sömn då man har väldigt svårt att somna på kvällarna då tankarna bara snurrar och man upprepar allt man lärt sig, när man väl har lagt sig. Ibland drömmer man om det på nätterna. Häromnatten drömde jag om att jag rabblade upp den respirationsfarmakologi vi lärt oss för min syster. I drömmen såg jag häftet vi fått, exakt som det ser ut i verkligheten och ingenting var ihopblandat som det annars kan vara i drömmar utan jag rabblade verkligen upp dem rätt. Sjukt!

Denna gången håller det på lite mer än en vecka, nämligen tre veckor då det hela också ska avslutas med en muntlig tentamen.


Avundsjuka? Jag tänkte väl det!


Men på jullovet då ska jag vara SÅ ledig!! Inte ägna en tanke åt enzymer, medicin, hormomer eller nåt som har med kroppen att göra!! Jo förresten, en sak som har med sjukhus att göra kan jag nog faktiskt tänka mig att spendera en del tid med, nämligen Greys Anatomy säsong 4 som jag inte sett ännu och som bara väntar på att få underhålla mig!! =D


vi höres!


LLFUAMJ

teater

Idag hade vi en sjukt kul och givande dag i skolan! Det kom två skådespelare från sthlm till skolan och spelade teater för oss. En av dem spelade patient och den andre spelade läkare. Vi fick se ca 5 scener med olika slags patienter som kom till läkaren för olika besvär en ung kille, en gammal dam osv. I alla fallen behandlade läkaren patienten helt fel. Exempelvis hälsade inte på patienten, lyssnade inte, avbröt, pratade i telefon, fick patienten att inte känna sig sedd o.dyl.

Sedan spelade de upp teatern en gång till och så skulle vi ropa stopp när vi tyckte att läkaren handlade fel. En av dem som ropade stopp fick komma fram och göra om och göra så som man tycker att läkaren borde ha gjort istället.

Sådespelarna var verkligen grymma! Hon som var patient kändes verkligen som en riktig patient och gav feedback efteråt. Så nu längtar man bara efter att få komma ut på riktigt. och det är väl denna längtan som får va motivationen för mitt tentaplugg!
LLFUAMJ

RSS 2.0