En telefon i varje öra

haha detta va såå kuul
jag pratade med Ida i telefon.
Rebecka ringer på min mobil, jag hinner inte svara
Jag ringer upp rebecka på min mobil samtidigt som jag pratar med Ida utan att säga till Ida att jag ringer Rebecka från min mobil så här blev det:

Rebecka: heeej! jag pratar med Ida i andra telefonen (hon har asså hunnit ringa Ida)
Jag:aaa jag pratar också med Ida i andra telefonen
Ida: Jag pratar med Rebecka i den andra telfonen
Jag: Det gör jag också!

hahaha så alla tre stod med en telefon i varje öra och
pratade med varandra utan at vi visste det från början! hahahha aaskuul



LLFUAMJ

sjuuuuuuk

jag är fortfarande sjuuuuuuuk =(
så om nån har en sopsäck kan ju nån ge den till
mig så jag kan gömma mig i en sopsäck i ett rum och
låsa dörren och slänga bort nyckeln!!
så känner jag typ nu.


Jag och Ida funderar på att dra till Ungern över en weekend och hälsa å malle.

helgen va kul.



LLFUAMJ


fruuktansvärt rolig dag!

har jag haft idag! haha för det första är det faktiskt gryymt kuul att gå i skolan! jag längtar efter att gå på föreläsningar och efter att läsa i böckerna för det är så grymt intressant och det är ju det jag vill jobba med!

sen idag så skulle jag, jungan och diana gå till bibblan och kopiera några häften. och oooj heeej vad kuul vi hade när vi skulle försöka klura ut hur man skulle kunna kopiera på båda sidorna. och vi testade och ritade pilar på pappret i maskinen för att vi skulle se hur det blev. sen råkade jag trycka in mitt kort i maskinen när jungans kort satt i för jag trodde han hade tagit ut det så innan vi kom på det så hade vi kul. sen blev det feel ändå så jungan har nu ett väldigt roligt häfte och jaa jag trodde aldrig man kunde ha så kul när man kopierade. Jag garvade så att jag grät!

Sen träffade jag bremer på bussen och vi hade också såå grymt kuul! för busschauffören körde i typ 20 i alla uppförsbackar och gasade inte alls så motorn va nära att dö flera gånger. hahaha aa vi hade väldigt kul iaf!


meen jag är så trött och sjuk och då blir allt mkt roligare än vad det nog var så alla som läser detta och inte fattar eller inte tycker det va kul..jag skyller på att jag är trött och sjuk. hahaha


LLFUAMJ

bröllop och ambulans hurra vad kul!

som sagt så serverade jag på ett bröllop i helgen. Såå grymt kuul! hände inget konstigt förutom att jag råkade hälla ut en vas med vatten på honnörsbordet framför brudens pappa när jag skulle servera kaffe..men det ordnade sig =) haha men nu så känner jag att jag själv är gryymt sugen på att gifta mig! så jag började planera lite smått igår med att skriva upp  en lista på alla som jag skulle vilja bjuda på mitt bröllop. Pappas kommentar till det va "har du verkligen inget annat att sysselsätta dig med Josefin?"  meen jag tycker faktiskt att det är lite kul. Men det blir ett stoort bröllop för bara alla släktingar blir 41 stycken och så kanske han jag ska gifta mig med (har ingen aning om vem "han" är än) har lika många så då blir det ju 100 personer  i bara släktingar! och så alla kompisar man vill bjuda. åå verkligen svårt asså!

sen började jag ju skolan idag. alla verkade trevliga och dagen var bra! förutom att jag faktiskt vet typ mindre om skolan nu än imorse för nu är jag bara så förvirrad istället. och aldrig kommer jag lära mig hitta! när det tog typ två år för mig att lära mig hitta på Bäckäng så är ju frågan om jag nånsin kommer lära mig hitta på högskolan som är stoooooor!! och  har mååånga trappor!! från och med idag är det alltså dax att ta tag i sitt liv igen och inte bara gå hemma och glida som jag gjort det senaste året! =)

ringde sjukhuset idag och bad att få prata med en ambulansförare för kom på att jag ville veta lite mer om arbetstiderna. kom nog till en sommarjobbare i en kiosk uppe ni norrland igen för hon kopplade mig till deras larmtelefon! dom var iinte särskilt glada på mig.

Jag: "Hej! jag skulle vilja veta lite mer om arbetstiderna för en ambulanssjuksköterska
Han som svarade: "Eeeeh..du är medveten om att du ringer på våran larmtelefon va?"
Jag: "Oooj hehehe nääää! Det var nån som kopplade mig hit typ"

hahhahaa ganska så askul ändå !=)


LLFUAMJ

helgen

hinner inte skriva mer än att jag igår serverade jag på ett jättefint och jätteroligt bröllop!

och idag var jag på en jätterolig kräftskiva! åt kräftor och spelade beachvolley. niice!=)


och så var det en sak till...jag börjar skolan imorgon!  =D


meen jag återkommer!

LLFUAMJ

nice!

vår diskbänk är just nu full av disk! så tänkte gå ner för att ta tag i det.
öppnade diskmaskinen och upptäcker att den är full!! och eftersom jag måste dra till
jobbet om drygt en halvtimme finns det ju faktiskt inte så mycket jag kan göra
åt saken. Inte ens sätta på diskmaskinen för den kan inte va igång när ingen är hemma.
alltså kunde jag utan dåligt samvete bara låta all disk stå kvar!

lycky lucky lucky daay!! =D


LLFUAMJ

Gööran!!

Som sagt så har jag och carro stämt träff med Göran ikväll halv sex !=) haha
en sommar med Göran...grymt rolig ska den va har jag hört.

och nog ska jag och carro ha kul. vi går ofta på massa olika konstiga komedier
och garvar mest och högst av alla =) ganska ofta har det hänt att vi valt så konstiga
filmer så det typ bara har varit vi i salongen.

jag minns för några år sen. Det var vi och tre andra:

Ett par som satt och hånglade genom hela bion.
En man som satt och sov genom hela bion.
och så vi..som faktiskt tittade på filmen och garvade åt den!


aaa livet är härligt!

LLFUAMJ

Josefin och det mystiska brevet

Idag hade ett brev kommit i vår brevlåda! Det var ett typ brevkuvert handskrivet
till mamma och pappa och skickat från gbg. Såna brev får vi aldrig! så undrar
verkligen vad kan det vara för nåt!
Ringde till mamma för att fråga om jag fick öppna men "nej, vi vill gärna öppna det själva."

såå här sitter jag nu och väntar på att de ska komma hem så jag får reda på vad det är =)
det ligger här framför mig och jag typ döör av nyfikenhet !!=D haha


LLFUAMJ

det viktiga i livet!

sitter och tänker på hur ofta det är som man bara kör på i livet, med sin utbildning, sitt jobb, sin karriär och glömmer att stanna upp och tänka efter vad det egentligen är som är viktigt i livet! Jag citerar nu några meningar från en kristen roman som jag håller på och läser. Luke Baxter är en ung kille som älskar Gud. Han är gift med Reagan och har en liten son Tommy. Dayne West är en känd filmstjärna som gör allt för sin karriär. Dessa unga män är främlingar för varandra som av en slump träffas och lämnar spår i varandras liv. Jag citerar...


 "Så hur ser ditt liv ut, Luke Baxter?" Dayne fingradepå namnskylten på Lukes skrivbord. "Du ser för ung ut för att vara gift." "Ung men definitivt lycklig." Luke skrockade och pekade på ett inramat fotografi av honom och Reagan och Tommy. "Det där är min familj." Dayne tog bilden och studerade den. "Jag förstår varför du är lycklig." Han ställde tillbaka den och tittade på de andra bilderna på Lukes skrivbord. Det var en bild på Tommy när han var sex månader, och en på Luke och Reagan på deras bröllop förra julen. Sedan förändras Daynes ansiktsuttryck. "Vilka är de här?" Han tog upp ett litet kort på Lukes mor och far. Den var tagen då de båda var studenter vid universitetet i Michigan. "Mina föräldrar:" Luke vred sig så han kunde se kortet ordentligt. "Så som de såg ut 1967, det år de träffades." Dayne såg på bilden en stund till, och ställde sedan tillbaka den. "De ser trevliga ut." "Det är de." Luke sträckte sig upp och tog ner en bild från översta hyllan. "Så här ser de ut nu. I augusti har de varit gifta i trettiofem år." Återigen tittade Dayne på fotografiet med stort intresse. "Trettiofem år." Han skakade på huvudet. "Det förekommer nästan inte i mina kretsar." Ett kort ögonbick tyckte Luke synd om filmstjärnan som satt mittemot honom. Av någon anledning visade han Luke en glimt av sitt hjärta, av det som skulle ha varit det viktigaste i hans liv om allt hade varit annorlunda. Nästan som om Dayne längtade efter att ha ett skrivbord som Luke, med ett foto av en söt fru och en liten grabb, och föräldrar som varit gifta i trettiofem år. Dayne lutade sig tillbaka och lade armarna i kors, och betraktade Luke. "Du är kristen, Luke, är du inte det?" PÅ nytt häpnade Luke över Daynes öppenhjärtighet. "Hur kunde du veta det?" "Det syns i dina ögon." Han skrattade och det leende som fick miljonerna att rulla in vid bilhettförsäljningen blixtrade förbi. "Och i din frus och i dina föräldrars ögon." "

" "Vet du vad, Luke Baxter?" Dayne fäste blicken på honom. Han var en person som gick rakt på sak, och hans stjärnstatus påverkade inte samtalet alls. Dayne pekade på fotografierna på Lukes skrivbord. "Du är en lycklig ung man. Det där- " han nickade mot ansiktena på bilderna- " det är det som räknas i slutändan, vet du det?" "Du har rätt." Luke såg på bilderna igen. "Jag förlorade nästan allihop för ett år sedan. Men nu- " han mötte Daynes blick igen-" nu tänker jag aldrig låta dem försvinna ur mitt liv igen. Inte för något i världen." "


LLFUAMJ

fika upphöjt i tio

sitter här och med en stooor bit kladdkaka och läser och väntar på att bussen
in till stan ska gå. Vad jag ska göra i stan? Jo fika!=) haha

Fika upphöjt i tio jomenvisst!


LLFUAMJ

soova

I vår familj tycker vi det är grymt kul att inte alltid göra som alla andra.
Varför sova i sin egen säng liksom när man kan testa massa olika ställen
att sova på?

så här sov vi i helgen:

pappa sov ute i husvagnen
mamma sov på en madrass på vardagsrumsgolvet
jag sov i tvättstugan mellan torkskåpet och tvättmaskinen

tjooooooohooooooooo!!

släkten är värst

släkten är värst (fast egentligen bäst) typ släktträff här ikväll och imorgon..=)
ska bara ner och städa mitt rum typ nu så folk kan bo där =) haha

Fullt upp annars i mitt liv !! Jobbar 10-22.15 imorgon. På söndag ska jag till pingstkyrkan
där bland annat Linneas kompis ska döpa sig..gryymt kuul! sen ska jag jobba och nästa
helg ska jag servera på bröllop.

sen börjar jag skolan..gryymt kuul! så fort jag ser en ambulans känner jag bara
"ååå snälla ta med mig med så jag får hjälpa till!" typ. asså jag känner för ambulanser
på samma sätt som jag känner för minicooprar.. typ maaassa kärlek och habegär.
fast det är hemskt med ambulanser asså  ni får inte tro att jag tycker nåt annat! haha
men det är ett spännande yrke. och jag vill bli klar nu. och så ska jag självklart
köpa en egen ambulans och ordna ett årligt ambulansrace en gång om året nånstans med mina kollegor.
och eftersom poliserna typ blir våra bästa polare eftersom de är våra kollegor så kanske de också vill vara med!
vi kommer i alla fall ha deras tillåtelse..det ska jag se till!=)


aaaskuuuul !!

LLFUAMJ

ååå =)

finns det nåt bättre än att få en riktig komplimang!
ingen "bara för att" komplimag och absolut ingen "hon behöver lite uppmuntran
nu säger jag nåt snällt" komplimang. Det ska komma spontant och från hjärtat
och man märker verkligen när personen verkligen menar det!

en sån fick jag igår och den kommer jag leva på i flera år.

"Josefin, du vet verkligen hur man har roligt! Så du är verkligen en av de kompisar
som jag har allra roligast med!"

aaa thaanks honey <3


LLFUAMJ

Tanten i taklampan

Igår hade jag lovat att hjälpa Johanna med en sak och för att kunna slutföra saken
var jag tvungen att prata med henne innan jag slutförde det  och med en gång. 
Hon hade därför lovat att svara direkt när jag ringde även fast hon var på jobbet för svarade
hon inte direkt så skulle allt arbete gå till spillo och det hade inte vart så kul när man ägnat en stund
åt arbetet..ingen fattar nåt men skitsamma för det är inte det som är det roliga =) haha

det roliga är att Johanna jobbar inom hemtjänasten och när jag ringde så var hon hos en tant och höll på att
hissa upp henne i en hiss så hon kunde inte svara. men det hade inte jag nån aning om
för hon hade lovat att svara direkt och om hon inte svarade direkt blev allt arbete förstört.
så jag ringde och ringde och ringde. och Johanna blev såå stressad av allt ringande (jag hade verkligen
inte en aning) så vad råkade hon göra? Jo hon råkade hissa upp tanten i taklampan !! HAHAHAHHAHA
aaaaaaaasskuuuuul !!!

LLFUAMJ

grannar!

Evelina ska åka till Norge och va au-pair. Så då skulle vi åka hem till henne och säga hejdå och sådär.
Vi skulle va utanför hennes hus klockan fem. Jag glömde min mobil hemma och klockan typ halv sex hade
ingen kommit så jag parkerade bilen och sen gick jag till grannen för att fråga om jag fick låna telefonen.
För det första tänkte jag på att det var så konstigt för man fick gå runt och leta efter ingången och till slut hittade jag en dörr
som jag knackade på men jag förstod att det inte var en ingång som vanligen användes. Jag frågade om jag fick låna telefonen.Hon frågade varför och jag sa att jag bara skulle ringa och kolla vart mina kompisar var. hon gav mig en jättekonstigblick men gick och hämtade telefonen. Jag lade märke till att huset var lite konstigt. Det hängde första hjälpen grejer på väggarna och det var en stor typ sjukhussäng innanför dörren. Sen fick jag reda på att jag har kommit till en gruppbostad! hahahha såå imte konstigt att hon tyckte jag va konstig som helt random går in på en gruppbostad och frågar om jag kan få låna telefonen för att jag inte vet vart mina kompisar! hahahah (kunde ju inte gått in till evelina eftersom vi skulle lämna paket tillsammans och så) naturligtvis hade ida preciis kommit när jag ringde. så då kom hon och vi upptäckte att jag mitt i all stress parkerat rakt framför en annan grannes uppfart =) haha Ida fick hjälpa mig att parkera rätt och TUUUUUUUT TUUUUUUT så går larmet igång och grannarna tyckte jag va ännu konstigare =) hahahah

Idag när jag skulle gå ut till bilen där malin och hennes pappa satt så sjöng jag på en låt jag nyss lyssnat på och jag sjöng höögt och jag typ hoppade fram i takt till min hmmm fina sångröst. gjorde det utan att tänka på det. och så höjer jag blicken och ser att min granne (just den grannen jag ALLTID skämmer ut mig för) står och tittar vääldigt konstigt och man ser hur han försöker hålla sig för garv. Jag typ bara eeh..hej

ååå jobbigt med grannar ibland..hahaha

för övrigt har jag köpt en ny vinterjacka idag. den är fräääsch


LLFUAMJ

förlåt

förlåt mig Gud!
jag älskar dig!

LLFUAMJ

sööööta

Lilla Pelle är i skolan.

Fröken: "Varför finns det vatten?"

Peller räcker upp handen: " Jo, om det inte fanns vatten skulle
ingen kunna lära sig att simma, och då skulle alla drunkna!"

slutsats: barn är sööööta !!


LLFUAMJ

en liten kärleksfilm mitt under mötet på frizon

Har varit på frizon..gryymt bra och roligt!!!
Igår på mötet satt vi nära en av utgångarna och mitt under mötet
tittade jag ut. och där satt en tjej och kille på en bänk och pratade.
Andlig som man är så hade jag inte längre min uppmärksamhet på mötet
utan nu var det istället det som utspelades utanför som hade min fulla uppmärksamhet =) haha

det var som att kolla på en film! fast en stumfilm. men en bild säger verkligen mer än tusen ord!
tjejen var heeelt förstörd!! hennes kille hade gjort nåt riktigt dumt mot henne och han ångrade sig verkligen
och bad om förlåtelse men hon typ stötte bort honom hela tiden! han var verkligen dum som hade gjort henne så
ledsen. för hon var verkligen huur ledsen som helst! meen jag stod faktiskt på killens sida! för det syntes verkligen
på honom att han ångrade sig och ville ha henne och älskade henne! så oavsett vad han hade gjort så tyckte jag verkligen att hon skulle förlåta honom! det tog en bra stund. men till slut kramades dom och just då kollade de rakt på mig och såg att jag hade suttit och kollat på dom. Jag skulle precis göra tummen upp när nån brevid mig började prata
med mig. så det va ju synd. hahaha meen ett bra slut på filmen iaf och de åkte hem från frizon och levde lyckliga i alla sina dagar! hahah


har ingen aning om varför jag skriver det här i min blogg =) hahah
meen har faktiskt tänkt mycket på förlåtelse efter det och Jesus har förlåtit
oss för allt dumt vi har gjort. så då måste vi också kunna förlåta andra!

förlåtelse är precis som beslutet att gifta sig med någon och älska den resten av livet,
ett val och inte en känsla! Man kan ha massa känslor och kanske fortfarande vara sårad och så
om någon har gjort nåt dumt, menatt förlåta någon är något man väljer! och har man fattat det beslutet
så har man förlåtit och det får man påminna sig själv om även om det kanske fortfarande
kommer upp jobbiga känslor ibland.


om två veckor börjar skolan..har fortfarande inte bestämt mig för om jag tycker det ska bli kul eller inte=)


LLFUAMJ

kiosken i norr eller sjukhuset i borås?

Läste för nån vecka sen i en tidning om IPL och undrade en sak om det..så jag ringde sjukhuset!

meeen..jag började seriöst undra om jag kanske hade ringt fel och istället kommit till nån sommarjobbare
i nån kiosk nånstans uppe i norrland ! för ungefär så här var vårt samtal..kolla in (!) :

hon: ja du talar med  *****
Jag: Hej, jag skulle vilja prata med en läkare
hon: jaha
TYSTNAD
jag: ja, så det skulle jag vilja göra
hon:är du patient här?
jag: nej
hon: nähä
TYSTNAD
jag: nä patient är jag ju inte
hon: näänää
TYSTNAD
jag: ja, en läkare vill jag prata med
hon: jaha
TYSTNAD
jag: ja, jag skulle vilja fråga en läkare en sak
hon: vad gäller det?
jag: IPL
hon: jaha
TYSTNAD
jag: ja jag har en fråga nämligen.
hon: ja här håller vi ju inte på med sånt. du får väl ringa nån som vet!
jag: okej..vet du nån som vet då?
hon: ja nån som jobbar med det antagligen
jag: men du har ingen att rekommendera?
hon: jo det finns nog nåt i malmö tror jag..ring dit!

eeeh..okej..tack för hjälpen liksom !!=) haha

så jag sökte på internet och ringde nån i malmö  men "eftersom jag inte var
patient fick jag inte prata med en läkare"
tänk om jag hade varit allvarligt sjuk och typ var tvungen att ställa en fråga!!!

tur att man har kontakter! så jag ringde Johanna i min klass mamma som är läkare.
hon svarade på frågan direkt!

 så nu vet jag så det är ju bra ! =)

LLFUAMJ

det går bra

jag har inte mkt att säga, inte alls.

mer än att... det går bra nu.





LLFUAMJ

oooooo

Har nu varit på europakonferensen på livets ord i uppsala..gryymt bra faktiskt !!!
okej det far att underdriva det var fruuktansvärt sjuuukt helt fantastiskt jättebra !!=)
asgött att samlas så många kristna!! Jesus är såå grymt bäst och om man bara är öppen för honom
kan man få möta han precis vart som helst! För några veckor sen hade jag luchrast på jobbet så var rasten slut
så jag skulle bara gå på toa. Tidigare den dagen hade jag pratat med en tjej som typ glidit ifrån Gud
och det känns som att det är flera i min omgivning som har gjort det. Så jag kände bara att ååååå paniik typ..vad kommer hända med dem och vad kan jag göra och ja det kändes inte alls bra. Men helt plötsligt fylls hela rummet (jag är fortfarande inne på toaletten) med en såå grymt stark gudsnärvaro och jag bara känner hur gud rör vid mig och säger inom mig att "Jpsefin du kan va lugn, jag har koll, jag tar hand om dem." Heeelt fantastiskt! Grymt gött att man kan få möta Gud inte bara i kyrkan utan även på andra platser som hemma och på toaletten på jobbet tex =) hahha

jag och Ida sov i en bil  och bilen är avstängd och vi ligger och ska sova. Nyckeln är inte i.
Helt plötsligt går alla fläktar igång utan att vi gjort nånting! aaa ofta liksom! Jag blir livrädd!! haha
och Ida fattar att det är fläktarna men när hon ser att jag blir rädd blir hon också rädd och då märker jag att Ida också blev rädd och då blev jag ännu räddare!! hahahah aaskuuul!!

NU ska jag jobba två dagar och sen ska jag till frizon..grymt kul ska det bli. Gött att få bo i husvagn och kuuuul att få bo med Karolina och Lovisa som är två utav mina allra bästa vänner och som jag känt hela mitt liv men som jag bara träffar typ en gång per år för att de bor så långt bort =(

lyssnar på love lockdown..rätt bra låt faktiskt!

LLFUAMJ


RSS 2.0