bakterier

Idag så har vår nya kurs startat. Mikrobiologi bakterier och virus och sånt. Snacka om att man kommer bli paranoid eller! sen är det dessutom livsfarligt att jobba som sjuksköterska..det gäller att inte sticka sig själv! föreläsaren berättade att det var en sjuksköterska som skulle sticka en patient som va väldigt nervös så hon typ ryckte till så att sjuksköterskan fick nålen (eller sprutan eller vad det nu va ) i handflatan. denna patient hade utvecklad HIV vilket innebär att sjuksköterskan också fick det. Så det gäller att va försiktig!


nu ska jag snart iväg och träffa malin och linnea =D men det här har jag lärt mig idag:

1. Någon annans blod, vems det än är får man INTE få på sig eller i sig!! med andra ord inga twilight/vampyrlekar

2. stå aldrig över någon med ett öppet  stort sår utan att bära ett helt nytt sterilt plastförkläde från sjukhuset för från vår hud kommer 10 med nio nollor efter stycken typ bakteriedroppar per dygn.

3. baka aldrig tårta eller smörgåstårta med ett sår på handen

4. de flesta bakterierna förutom på händerna sprids via klädena..så släng aldrig nånting på golvet.

5. om du ska lära din man att äta grönsaker så kolla upp varifrån de kommer (en kvinna tyckte att hennes man skulle äta mer grönsaker så hon smugglade lite groddar under hans skinka på hans macka och dessa goddar var väldigt giftiga så han blev sjuk och åt troligen aldrig nånsin grönsaker igen)

6. ska du bjuda på godis från en skål. se till att ha alcogel framme som de får ta på händerna innan de kör ner dem i skålen.

det var nog allt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0