30 april

om sagt så vaknade vi upp utan den där krokodilskinnssliskgubben vid vår sida!
Vi klev av i Tyskland och där gick vi raka vägen till receptionen för att få hjälp med att boka biljetter
till Paris. Efter en del köande talar en dam om för oss att har man inte bokat i förväg så går det inga
tåg till Paris förrän tidigast nästa dag! Väldigt konstigt tycker vi. Vi fattar inte så mycket så vi tackar
och går därifrån. Självklart måste det gå tåg till Paris, tänker vi och ställer oss i kön igen i hopp
om att istället få hjälp av killen som sitter bredvid damen. Han såg snäll ut! haha Men självklart får vi damen
igen som säger exakt samma sak. Vi går ur kön och vi SKA ha hjälp av den där killen! Så vi ställer oss i kön igen.
Vi får hjälp av han! Eller ja hjälp och hjälp, han säger nåt liknande som damen.

What to do liksom? Ja vi sätter oss ner och äter frukost och funderar på saken tänker vi, så det gör vi.
Efter att ha funderat ett  slag känner jag att någonting är fel, självklart borde det gå tåg till Paris utan att
man skulle ha behövt ringa i förväg och boka! Så jag tar med mig Evelina och ställer mig i kön..för fjärde gången.
Vi får killen igen. Jag säger exakt vad vi vill, att vi vil åka till Paris idag. Visst, säger han 3 euro var då och så skriver ut fyra biljetter. Vad hände där liksom? Men det var väl bara att tacka och ta emot. För vi hade fixat biljetterna WOOHOOO!!

När vi kom tillbaka var det ännu mer wooohooo och "Jossan du sköter snacket i fortsättningen!"
Ska jag vara riktigt riktigt ärlig så erkänner jag att  anledningen till att det lycksdes när jag skötte snacket berodde nog
inte så mycket på min väldigt hmmm...bra.. engelska. Vad det berodde på att det gick tåg till Paris just då och inte tio minuter tidigare är och förblir ett mysterium=) hahaha jag och Evelina vill gärna tro att det berodde på vår otroliga charm..så så var det väl då=) hahah

Vi kom iväg till Paris och vi stannade i Strassbourg för att byta tåg. Sent på eftermiddagen var vi framme i Paris och vi tog kort på ALLLT! Åååh där är ett fint hus det tar vi kort på! och där är ett till! och där är en fin graffitibild på den där stenväggen, den måste vi föreviga! typ så var det! men kan ju meddela att antalet kort vi tog blev färre och färre för varje dag som fick. Efter x antal bilder samt poser framför broar och allt möjligt var vi framme vid vårt vandrarhem. Tyvärr hade dom bara plats en natt. Men på vägen hade vi sett ett annat vandrarhem så dit gick vi och bokade plats tre nätter till.
Sedan gick vi till affären, köpte mat och satte oss och åt. I parken fanns allt från biljardbord till uteliggare.

Efter detta gav vi oss av till något jag längtat efter i heela mitt liv..eiffeltornet!!=) Jag hade trott att vart man än var i paris så skulle man se tornet. Riktigt så var det väl kanske inte..hahaha. På vägen dit gick vi förbi en gata med typ en miljon smyckesaffärer med typ exakt samma smycken i varje affär.

Tro det eller ej, men att jobba på Coop forum har faktiskt lärt mig ett och annat. Det har lärt mig att folk tittar inte för fem öre! De går alltid till kassan med den längsta kön och där står alla och väntar och är jättesura och bara "ååå kan ni inte öppna nån mer kassa?". och man bara "vi har redan fem kassor utan folk öppna förutom den ni står i" och dom bara "jaaahaaa, det såg inte vi!"
Så dessa kunskaper kunde vi nu ha nytta av. För i ett hörn fanns en biljettlucka med en lååååååång kö med folk som stod och undrade varför det inte fanns någon mer biljettlucka. I det andra hörnet fanns den här andra biljettluckan med typ fem personer i. Så det var där vi ställde  oss och fick våra biljetter typ på en gång! Sååå..tack Coop!=) hahahah

Är det någonting jag är så är det äckligt höjdrädd! Ibland kan jag knappt stå på en balkong tre merter upp i luften utan att vara rädd. och nu skulle vi upp på en höjd som var det gånger hundra. 300 meter var eiffeltornet har jag för mig. Det låter inte så högt, men det var det! Man kunde ta hissen, men hur coolt är det att säga att man tog trapporna uppför eiffeltornet?! Inte särskilt coolt alls! Så vi gick och gick och jag höll på att dö! Jag lovade mig själv att om jag överlevde detta så skulle jag aldrig någonsin utsätta mig för det igen! Jag insåg verkligen hur mycket jag älskade grus och asfalt och gräs!!

(När jag sedan gick ner för eiffeltornet kände jag att jag bara måste upp i det igen någon mer gång i mitt liv) =) hahah

I alla fall så överlevde jag och det var baaallt! Meen sen för att komma upp allra högst upp fanns det inga trappor utan alla var tvvungna att ta hissen. och faktiskt så kändes toppen inte ett dugg mycket läskigare än att vara på mitten av eiffeltornet. Antagligen för att detr edan var så högt i mitten. I kön såg vi två blonda kvinnor som stod med munskydd. Svininfluensan ni vet..bäst att skydda sig! hahaha jag lyckades ta kort på dem utan att de märkte nåt=)
Uppe på toppen gick vi runt och tog ännu mer kort och vi fick se ut över hela Paris i solnedgången!!
Det var vackert! Eifffeltornet var ju upplyst av massa lampor och ibland lite då och då började hela tonet blinka jättemycket. Hur coolt som helst!! Jag och Evelina tog trapporna ner igen medan Amanda och Ida tog hissen. De ville inte ha träningsvärk nästa dag sa de! hahah seriöst så är det nästan lika ocoolt att säga att man tog hissen nerför eiffeltornet som att säga att man tog den upp=) men jag älskar amanda och ida ändå och de är ändå coola!=)

Vem kom först ner? Vi som tog trapporna eller de som tog hissen? Jo vi som tog trapporna=) så vi satt där och väntade och överallt gick det omkring mängder av afrikaner och ville sälja sina små nyckelringar av eiffeltorn. Jag fick ett av min syrra när hon var i paris, annars hade jag nog köpt ett. Men vi undrade verkligen hur de kunde tjäna nåt på det när alla gick omkring och sålde samma saker. Eller så samarbetade de kanske. Jag tror nog det.

Jag tycker det var ascoolt att bara stå under hela eiffeltornet också och speciellt när det började blinka!=)
Men som allt annat så tog det roliga slut och vi gick hemåt och då gick vi förbi triumfbågen. Men den tittade vi inte på för där skulle vi vara klockan elva nästa dag där vi hade en liten date=) berättar mer nästa dag.

På vandrarhemmet sov jag och Evelina  i ett rum med några andra. Amanda och Ida på våningen under i ett rum med några andra. Såå jaa.. dagen slutade helt enkelt med att vi gick hem och sov=) hahah


LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0