unfriend

Unfriend. Tänk vad konstigt facebook är egentligen. Man avslutar vänskapen med ett enda klick, genom att unfrienda. Å andra sidan är det väl kanske bara människor som man inte har nån kontakt med och som man knappt känner som man unfriendar. Men varför har man då överhuvudtaget ens haft dem i sin vänlista kan man ju fråga sig. Jaa facebook är konstigt asså.

LLFUAMJ

paket

Jag älskar paket!! Stora paket, små paket, paket i alla dess former. Jag älskar att få paket! Men jag älskar nog ännu mer att ge paket.  Så nu ska jag slå in lite paket här. Ska på mitt livs första barndop på lördag. Blir kul! Min kompis Becky som jag gick i samma klass som när jag pluggade till sjuksköterskas dotter är det som döper sig.

LLFUAMJ

synen

Har nu läst boken "synen av David Wilkersson". David kommer från USA och på 70-talet fick han en syn när han bad. Han fick en syn om vad som kommer att hända under den sista tiden. Han fick denna syn kväll efter kväll och han bara kände att han var tvungen att publicera den. Bibeln talar om den sista tiden när naturkatastrofer och jordbävningar ska ske runt om i världen och mycket annat innan Jesus kommer tillbaka. I boken nämner han vulkanutbrottet på Island. Han nämner också att det ska ske en jättestor jordbävning någonstans i USA som går högre upp på richterskalan än nånsin. Han nämner också att "ett annat skalv möjligen i Japan föregår detta skalv..."

Ingen utom Gud vet när tiden är inne för Jesus att komma tillbaka. Men jag tror att det är nära och jag tror att det kommer att ske i våran generation. Därför är det så otroligt viktigt att vi verkligen lever nära Jesus, att vi lever helhjärtat för honom. och att vi ber Gud om frimodighet och om bra tillfällen där vi kan få berätta för alla våra vänner om Jesus.


Så jag rekommenderar verkligen att läsa denna bok och att ta den på allvar. Om du är kristen så se till att ta din kristna tro på allvar och att varje dag hålla dig nära Jesus. Om du inte är kristen, sök Gud av hela ditt hjärta! Det är det viktigaste du någonsin kan göra!
LLFUAMJ

skolan

Under högstadiet var jag den som hade högst betyg i klassen. Under gymnasiet då jag gick natur så var det plötsligt många fler som var duktiga i skolan så då var jag istället en av de sju "bästa" kanske. Nu på läkarprogrammet så.. ja det är svårt att säga eftersom vi inte får några betyg men jag skulle tippa på att jag är medelmåtta och det känns faktiskt riktigt skönt!


"Oj pluggar du till läkare då måste du ju plugga jämt!" Får jag jätteofta som reaktion när någon frågar vad jag pluggar. Jag har klarat alla tentor vi haft hittills på första försöket med hyfsat god marginal. Visst har jag pluggat en del, men inte så där megatokmycket som folk tror att man måste göra. Jag har i ärlighetens namn varit lite för slapp, mycket beroende på att jag jämt är så trött så att energin tyvärr inte finns där. Men jag tycker att det är sååå mycket goare att gå på läkarprogrammet än det var att gå natur på gymnasiet. Inte för att natur var överdrivet jobbigt heller, men det är helt enkelt goare nu. Mycket antagligen för att jag nu slipper alla tråkiga samhällsämnen och fysik och bara får göra det jag tycker är roligt. Sen slipper man denna betygspress som följde en genom hela gymnsiet. Nu räcker det att få godkänt. Dessutom har vi bara en sak i taget att fokusera på nu.

Sen beror det väl också på att detta är ämnen som intresserar mig och som jag har lätt för. Hade jag pluggat på Chalmers eller på juristprogrammet exempelvis hade jag nog varit tvungen att plugga 24/7. Ja jag beundrar verkligen dem som pluggar på Chalmers!


Ha en trevlig helg allihop!
LLFUAMJ

sooool

Varför får jag massa engelska kommentarer på stenåldersgamla inlägg hela tiden? Fattar ingenting.


Solen lyser och jag borde ägna mig åt våra små sinnen eller sinneskvaliteter som man säger nu för tiden. Men solen skiner och som vanligt när solen kommer fram och det börjar bli vår strejkar min hjärna fullständigt. Så jag sitter här och försöker komma på nåt ärende som jag skulle kunna ha på stan men inget dyker upp. När man inte kommer på nåt så får man hitta på. Jag har hört att glass är bra för studier. Dessutom snackade vi ju lite om svalget idag så varför inte omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken?
LLFUAMJ

apologia

I helgen har jag varit på apologia. En konferens där man snackade mycket om hur man förklarar och försvarar den kristna tron. En hel del olika seminarier osv. Teologi och apologetik är något som verkligen intresserar mig och jag skulle väldigt gärna bli bättre på området. Religionsfilosofen Ulf Jonsson var huvudtalaren och han var väldigt bra på att argumentera då han inte bara la fram argument för det han stod för utan han la också fram motargument mot det han stod för, för att sen utifrån motargumenten förklara varför han ansåg att dessa inte höll. Han var verkligen ödmjuk samtidigt som han ändå var rak och tydlig med vad han själv trodde. Jag måste säga att självklart är ett personligt möte med Gud det som verkligen gör att man i sitt hjärta blir övertygad, även när man får motargument på motargument serverat (som jag kan känna att man verligen kan få i skolan lite då och då då föreläsarna indirekt väver in ibland i föreläsningarna att man är väldigt ovetenskaplig och nästan dum om man tror på en intelligent designer).

Men även om det personliga mötet med Gud är det viktigaste är det ändå väldigt gött att ha bra argument för det man tror på. och jag måste verkligen säga att den kristna tron har väldigt många bra argument som håller.

Ulf snackade också om ateisten Richard Dawkins bok som fått en hel del uppmärksamhet "the God delusion". I boken gav han i princip ett enda argument mot Guds existens som verkligen inte var ett särskilt bra argument. I ett kapitel fanns det massa fel då Richard blandade ihop olika filsofer med vad vad de tyckte vilket ju i sig är väldigt konstigt då man kan tycka att han kunde ha kollat upp saker och ting lite noggrannare. Men jag har ju inte läst boken men det får nog faktiskt bli att jag läser den nu i sommar, även om jag nog inte skulle rekommendera någon den.

Istället skulle jag rekommendera Ulf Jonssons bok "med tanke på Gud" som jag visserligen inte heller har läst ännu, får också bli i sommar. Men många av de saker som han tagit upp dessa dagar tar han också upp i boken. och det var verkligen bra och vettiga saker han tog upp så jag skulle verkligen tro att det är en riktigt bra bok!
LLFUAMJ

dagens roligaste samt apologia

Eftersom jag härmed är glutenintolerant (dock äter jag vanlig mat igen men det får jag skriva om i nästa inlägg för hinner inte nu) så gav jag bort mina matlådor till Erik som aldrig har med sig matlåda till skolan utan alltid går ut coh äter. Så igår hade han med sig en av matlådorna som han ställde in i ett av kylskåpen men ändå så går han ut och äter såå :

Jag: Ska du inte äta din mat du fick av mig som du har med dig idag?
Erik: Nej det var ju bara sås i!
Jag: Men det måste ju ha varit ris eller potatis eller nåt till?
Erik: Nej det var bara sås.
Jag: Men den maten har jag fått från studenthemmet och dom skickar ju aldrig bara med sås. Riset måste ligga under.
Erik: Nej, asså det var bara sås.


Så glömde han kvar den i kylskåpet i skolan igår och eftersom det bara var jag som hade labb idag så fick jag i uppdrag att hämta matlådan. och när jag öppnar och tittar i den så är det ingen sås utan soppa! Jag och Elisabeth dog av garv över att han inte fatta att det var soppa! hahaha


Nu är det äntligen fredag och vi ska på apologia hela helgen, en kristen konferens som är i Johannebergskyrkan här i göteborg. Huvudtalaren är en religionsfilosof som talar om argument för Guds existens, vad den nya ateismen är värd, om sanning tro och vetande och lite annat. Ska bli riktigt intressant!


Vi hörs!
LLFUAMJ

ännu ett inlägg

tydligen skriver jag av mig mina känslor om min glutenintolerans här verkar det ju som. Men jag är nu seriöst riktigt riktigt äcklad av vanlig pasta, mjöl, havregryn och bröd. Rensade ut hela skafferiet nyss. Hade tänkt spara de vanliga grejerna för att ha kvar när jag får besök. Sen kände jag mig plötsligt så äcklad av det så jag bara kände att jag vill inte ha kvar nåt sånt överhuvudtaget i mitt skafferi och i min frys. Jag var så äcklad så jag ryste så håret på mina armar stod rätt upp när jag rensade. Att vanlig mat kan få en att må så dåligt som jag har gjort när jag har ätit det. Det är riktigt äckligt!Jag är väl konstig men det är väl tur att jag känner så kanske =D
LLFUAMJ

glutenintolerans

Länge sen sist och jag tänker skriva om min glutenintolerans..kul va? Jag har haft misstanken ett tag att jag har haft det men förra veckan tog jag verkligen tag i det och gick till läkaren för att lämna blodprov. "Men när du har ätit en smörgås har du ont i magen då?" har pappa frågat mig tusen gånger. men nej jag har aldrig haft ont i magen. Men gluteninolerans kan ha så många olika symtom det kan t.o.m. sätta sig på psyket. Jag har känt att jag kan bli hungrig en timme efter att jag har ätit en stor måltid. Inte normalt. Jag kan sova åtta timmar och så kan jag ändå va helt slut hela dagen. Inte heller det normalt. I höstas vet jag inte hur många eftermiddagar jag tillbringade i sängen då jag inte orkade plugga och inte orkade göra nånting. Jag har klarat mina tentor men det är jobbigt när man tycker att det är kul och intressant men måste ta paus från pluggandet jätteofta för att vila en halvtimme. Ibland har jag känt mig väldigt borta i huvudet..liksom närvarande fast ändå inte. Jag har också ofta känt mig ganska låg, inte haft lust till nånting för att man har inte haft energi till nåt.


Jag fick tanken i höstas och ju mer jag funderade desto mer övertygad blev jag. Så jag har verkligen hoppats på att jag skulle ha glutenintolerans för då innebär det att det är nåt fel på mig, att jag faktiskt inte behöver gå omkring och känna mig så här trött och energilös jämt. Så det var en lättnad när läkaren ringde imorse och bekräftade. Men ändå väldigt tråkigt. Jag höll på att börja gråta innan när jag tänkte på att jag aldrig mer skulle kunna äta skumtomtar. Det kommer bli jobbig att gå bort till folk. Imorgon är vi bortbjudna till en kille på te och kakor. och jag bara kände att åh vad gott det kommer bli med TE! jo men visst man kan ju ta med sig egna saker och så. och jag kommer ju leva ett väldigt nyttigt liv. Även om det finns mycket glutenfria saker och man kan baka egna grejer och så så kan man ju inte längre plocka i fikakorgen på jobbet osv. så på det sättet är det ju positivt. och min syster har ju klarat det och alla andra som har det.

Men jag är verkligen grymt lättad och glad över att jag äntligen kommer få vara pigg!! =DD för det är något jag faktiskt inte längre minns..hur det är att inte vara trött.
LLFUAMJ


RSS 2.0