läger

Jag ska på läger hela helgen tillsammans med Elisabeth och Maria. Det är ett läger i Broddetorp för kristna tandläkar- och läkarstudenter. Ska bli jätteroligt och jätteintressant!
Ha en underbar helg! =DLLFUAMJ

Rumänien

Rumänien är Europas fattigaste land! Jag har aldrig varit där men mina föräldrar tog en bussresa dit nu i september. Pratade med mamma igår och hon berättade lite vad de varit med om. När jag var ungefär 9-10 år så minns jag att det kom några från ett kristet barnhem som heter Caminul Felix till pingstkyrkan i Gånghester där vi var med. De berättade lite om sitt jobb där och ville man så kunde man teckna på och skaffa sig ett fadderbarn, vilket mina föräldrar gjorde. Vi fick ett fadderbarn som heter Ewa och hon var då runt 5-6 år. Dessa inbetalningar har kommit regelbundet år efter år och mina föräldrar har betalat in. Ibland har vi fått någon teckning som Ewa har ritat och ett brev om arbetet där.

Nu när dem var i Rumänien fick de tillfälle att träffa Ewa som nu hunnit fylla 18 år. Hon kunde ingen engelska men en tjej som jobbade där var med och tolkade. Ewa blev verkligen glad över att få träffa dem och jag kan bara tänka mig hur roligt det måste vara att äntligen få träffa det barn man hållt på och betalat in pengar till år ut och år in. Ewa hittades övergiven på ett sjukhus när hon var 2 år gammal och var så sjuk att hon troligen skulle ha dött om hon inte hade fått hjälp. Detta barnhem ser till att söka upp om dem har några syskon för att även kunna hjälpa dem, så Ewas syster bodde också på barnhemmet. När barnen har fyllt 18, som Ewa, lämnar man dem inte bara utan man ser till att de kan få jobb osv så de kan klara sig på egen hand. Barnhemmet är uppbyggt i x antal byar med x antal hus i varje by, tolv barn i varje hus med ett föräldrapar i varje hus. Mamma sa att dessa barn hade det så bra och de saknade egentligen ingenting. Och jag blir så imponerad över att det finns människor som de här föräldraparen som bosätter sig där och verkligen lägger ner hela sitt liv på att hjälpa dessa barn!

Det var en tjej som jobbade på barnhemmet som hade träffat en kille ifrån Sydafrika och gift sig med och tillsammans hade de startat något slags företag där de tillverkade proteser. Så de åkte ut i staden och letade upp människor som inte kunde leva ett normalt liv pga de förlorat en arm eller ett ben och så och så hjälpte dem de att tillverka en protes som passade dem. Tack vare detta kunde de sedan leva ett normalt liv och klara sig på egen hand. Mamma och pappa fick även åka hit och titta på detta.

Mamma sa att det var så roligt att komma dit och se att pengarna verkligen har gjort nytta. Man bara fick räkningen lite då och då i brevlådan och betalade av slentrian. Men nu fick de verkligen se vart pengarna faktiskt hadde gått. Så mamma rekommenderade mig verkligen att den dag jag får ett jobb med fast inkomst, så ska jag skaffa ett fadderbarn. och visst ska jag det!! gå gärna in och läs mer på http://www.caminulfelix.org/index.php?hl=sw


Det kan verkligen brinna i mig av längtan att få åka ut i världen och göra någonting. Det har väl inte undgått någon antar jag att min dröm är att bli läkarmissionär. Inte det att jag vill flytta utomlands och verkligen bo där. Men jag vill bo i Sverige och åka ut med uppdrag från läkarmissionen lite då och då. Om jag hade varit klar nu hade jag nog befunnit mig vid svältkatastrofen vid Afrikas horn.

Men det är ju x antal år innan jag kan göra något sådant. Men ett steg på vägen är ju att öppna mag-tarmskanalshäftet och börja plöja. I'll do!!!LLFUAMJ

Kristendomen

"Kristendomen är om den är falsk, helt oviktig, om den är sann, helt livsviktig, men den kan aldrig vara lagom viktig!" - C.S LewisLLFUAMJ

tenta och grejer

Har haft tenta i veckan! och har man valt rätt utbildning när man sitter och har askul på en tenta eller?
eller aa i alla fall de frågorna som kändes relevanta. vi fick bland annat två patientfall ex Asta var hos dig förra veckan och fick de här och de här medicinerna (och så rabblar de upp en massa läkemedelsnamn) och hon kommer nu tillbaka då dessa problem har uppstått (och så rabblar de upp massa biverkningar) vad kan du göra för Asta?

och så känner man sig så sjukt nöjd när man fattar vad alla dessa konstiga läkemedel är för nåt, vad de gör i kroppen och när man kan skriva jag rekommenderar att göra så här och så lägger man till lite läkemedel och tar bort lite osv.

Så om det kom en patient med med sådana problem (de vi läst om) så skulle jag faktiskt kunna hjälpa dem!


sen hur resten av tentan troligen gick är en annan femma, men det mina vänner är ett senare problem!
LLFUAMJ

vad säger vi om detta då
Hittade denna bilden på en atheistsida. What to say?

Idag har vi haft föreläsning om kardiovaskulär sjukdom. Detta är den största dödsorsaken i Europa. Risken för kardiovaskulär sjukdom ökar betydligt om vi inte rör på oss, äter dålig mat så vi får höga blodfetter, om vi röker osv. Detta är inget man behöver gå på läkaruitbildningen för att förstå, utan är nåt som är allmännt känt. Vid jul varje år slängs enorma mängder mat som blir förstörd eller som inte är förstörd, vi orkar bara inte äta upp det. Fält vi hade kunnat använda för att odla mat på använder vi istället för att odla tobak eller druvor så vi kan tillverka vin. Vi lägger mängder med pengar på alkohol och tobak, inte särskilt bra för varken vår ekonomi eller kropp. Vi konsumerar sjukt mycket mer kläder än vi behöver, en sak jag är väldigt bra på!


I Afrika svälter folk ihjäl. I Europa äter vi ihjäl oss. Nåt där gick fel va...


Det finns tillräckligt med mat för att föda jordens befolkning. Istället väljer vi att supa, frossa, röka, shoppa kläder i mängder. Jag älskar att shoppa kläder och att äta god mat och det är inget fel med det om man gör det i lagom mängd. "Lagom vem är han och varför skulle jag vilja supa och shoppa kläder med honom?"- sämst!!


Att bilden här ovan är ett argument för att Gud inte finns. Det köper jag bara inte!!!
LLFUAMJ


RSS 2.0