Lycklig!! =D

Jag måste bara få berätta om min lycka här. De där rosa molnen som jag svävat på hela sommaren aa de finns kvar. Jag svävar fortfarande emellanåt. Det är ganska många i min ålder som inte vet vad de vill göra. Jag är väldigt glad över att jag faktiskt vet vad jag vill göra. Jag är också så glad över att jag nu äntligen får göra det jag vill göra!Sjuksköterskeutbildningen var jättekul, men det här passar mig MKT bättre!! Det känns såå rätt! Ofta när man har höga förväntningar på nånting så är det ju sällan dessa förväntningar motsvarar verkligheten. Men inte denna gången. Det är precis såå kul som jag trodde att det skulle vara! Om inte ännu roligare!! Mitt liv är inte perfekt, det är ingens liv. Men jag lever verkligen mitt drömliv!! =D


sen är maria här nu och det är toppen och sen imorgon ska jag till borås. Visserligen bara en snabb sväng över kvällen. Men oooh vad lycklig jag blir när jag tänker på Borås. 

Det är och förblir staden i mitt <3
LLFUAMJ


.

---

HAHAHAHA

Jag har tre gamla tentor som jag borde göra. men jag gör dom inte.

Anledningen till det är att jag fick nyss se en så kul sak. så nu ligger jag här på golvet i mitt rum och garvar så jag dör typ!!!


HAHAHAHAAHAH SJUKT KUL!!!!LLFUAMJ


=)

Hej my buddies! Idag vill jag säga två saker.

För det första vill jag säga att jag är väldigt glad över min nyfunna vän och klasskompis Elisabeth!


För det andra så tar jag nu en bloggpaus på två veckor. Vi har tenta om två veckor så nu är det plugg varje ledig stund som gäller. Häromdagen vaknade jag klockan sex på morgonen av att jag repterade kranialnerver. Då är det ganska illa.

Men nu stänger jag in mig i min lilla bubbla med böcker, papper, celler, tight junctions, mitkokondrier, peroxiomer, ben, leder, muskler, sarkomerer, myosin, hormoner, surfaktant, nerver, basala ganglier, sympaticus, tractus, plexus, bakterier, virus  plexus cerebri, arachnoidalvilli och alla miljoner andra saker och latinska för listan kan fortsätta i en oändlighet. Med andra ord har jag en hel del att trycka in i hjärnan. Så jag kör..det här blir kul!! =D


På återseende om två veckor!
LLFUAMJ


nerver hemgrupp och praktik

Kom hem vid halv elva och ville bara lägga mig och sova. Istället fick jag sätta mig och plugga in kranialnerverna. aa nu hoppas jag att jag kan namnen och vad de innerverar. och jag måste bara få uttrycka min lycka. Trots att det är sjukt mkt att lära sig under denna kursen (det värsta är nu det blir bättre sen säger alla äldre kursare) så ojojoj vad KUL detta är!! =D
heeelt rätt för mig!!

Sen har jag varit på hemgrupp för första gången idag. En av smyrnakyrkans hemgrupper. och en hemgrupp är för er som inte vet olika smågrupper inom kyrkan som träffas regelbundet hemma hos varandra och fikar, läser bibeln och snackar om Gud och livet. Jag hade aldrig träffat tjejerna innan men de verkar va riktigt goa tjejer så det känns kanonbra!


Sen ska jag till Angereds vårdcentral imorgon på praktik hela dagen!!


lalalalalala heeeey!=DLLFUAMJ

lärare och blinddejt

Tjooo!!

Tar en liten pluggpaus för huvudet snurrar. En av de roligaste sakerna med att gå i skolan är alla lustiga lärare man har och som man sen kan snacka om efteråt. haha! har ju redan berättat om militären han som kan höja rösten nåt enormt och som tvingar studenter att komma fram och upprepa delar av gårdagens föreläsning om man kommer försent. Visserligen är han snygg och aaaascool men som föreläsare..njaa. Ibland håller han låda i tio minuter och sen avslutar han med "men detta behöver ni inte kunna det kommer i en senare kurs" Gött att han försöker trycka in önnu mer onödig info som vi pressas med varje dag. Helt seriöst så ska vi lära oss typ ca 600 termer och latinska namn på fem veckor och veta vad det är hur de fungerar osv. En översikt av hela kroppen. Inte konstigt att huvudet snurrar och då känner jag att jag inte behöver ha mer info än nödvändigt. aa om ens 600 termer räcker..fattar inte hur jag ska lyckas trycka in allt.

Idag hade vi föreläsning av inte militären men jaa bitchen kanske man ska kalla han. Han var ju lite bitchig. Han står där och slänger med sina latinska termer och sen när någon frågade hur det stavades säger han "men snälla du, det klarar du själv!" sen nämnde han vindling och det var någon som inte hörde vad han sa och då sa han grymt kaxigt "vindling, är det verkligen ett så svårt ord tycker ni!" eeh jaa hör man inte vad du säger så jaa.


Sen har Sandra lyckats övertala mig att gå på blinddejt efter tentan. Det har jag faktiskt alltid velat göra. Vet ingenting om snubben förutom att han enligt Sandra brinner för sin kristna tro, är rolig, pratar mycket och är bra på att lyssna. Så det låter ju lovande men jag känner att singellivet är grymt gött så det får vara någon mycket speciell om jag ska ge upp min frihet för ett förhållande. Men det är ju faktiskt en kul grej så blinddejt jomenvisst! =DLLFUAMJ

finbesök

Nu är det hardcore plugg som gäller för snart kommer Malin hit och hälsar på!! =D


LLFUAMJibland så

Ingen aning om vilka som läser det här men struntsamma. Jag skriver ändå.


Ibland, inte ofta. Det har bara hänt mig några få gånger i mitt 21åriga liv. Men då ser man en kille som är så snygg och som verkligen har det där lilla extra som jag inte vet vad det är att man bara dör första gången man ser han. Sen så dör man varenda gång man tänker på han och varenda gång man ser han.


och eftersom jag bor mitt i en kärleksbyrå (många blir ihop på hemmet där ja bor) så måste jag säga innan nån får för sig nåt att det är ingen som bor här.


Men jaa jag sitter här just nu och bara dör lite grann.
LLFUAMJ


två världar..typ

Jag har varit på två fantastiska möten i kyrkan ett igår och ett idag så jag bara känner oooh! Ungdomssamlingarna på fredagar är grymt bra men söndagsmötena är verkligen helt fantastiska!! och så samlas ju hela försmalingen också och inte bara ungdomarna. grymt!

ska strax iväg och rösta och sen ikväll tillbaka till gbg. Det känns alltid så konstigt.
Jag trivs väldigt bra i gbg (för det mesta) och jag tänker inte så mkt på hemma när jag är i gbg (för det mesta). Jag trivs grymt bra på mitt studenthem. skönt att bo själv men samtidigt blir det inte ensamt då man alltid kan gå ut i köket om man vill träffa folk. I min hyra ingår frukost och ett mål lagad mat varje dag. Man slipper laga så mkt mat själv och man har alltid massa folk att äta med. Lite annorlunda boende kanske men grymt trevligt! Sen älskar jag berget. Det är väldigt fint och utbildningen är fantastiskt rolig! Känns verkligen helt rätt! och klassen är bra. grymt sköna människor.


men när jag kommer hem till borås så vill jag typ inte åka tillbaka. för då känner jag hur mkt jag älskar Borås! och människorna här och hur skönt det är att vara här. och kyrkan! vi pratade om det igår att när man inte vart där på en helg så saknar man det verkligen. Visst kan jag gå till en kyrka i gbg när jag är där och det tänker jag göra och det blir grymt kul. men samtidigt älskar jag verkligen pingstkyrkan i Borås och det är ändå borås jag brinner för på nåt sätt.
Livet i Borås och livet i Gbg känns som två helt olika världar typ.


aaa flummigt inlägg kanske såå jag slutar flumma och gör nåt mer seriöst..jag går och röstar!!
LLFUAMJ

riksdagsvalet

Jag vet vad jag ska rösta! Jag tycker verkligen det är sjukt najs att vi bor i ett land där vi får rösta helt anonymt och att vi verkligen får rösta! =D men sen får man iinte som det predikades om i kyrkan idag glmma det viktigaste valet i livet: Jesus. Att låta han regera i sitt liv är verkligen det allra bästa! ååå jag är lycklig!!! =D

sen läste jag några grejer idag som nån har skrivit (vet inte vem) men som jag tyckte va ganska så roliga så jag kör lite plagiat här och ta det inte allt för seriöst haha:


Jesus är kristdemokrat!

Han var också van vid att få mothugg. (Joh. 15:18)
Han visste inget om 1 %s målet men lär gillat det ändå.
Han höll sig flytande trots dåliga förutsättningar. (Mark 6:48)

Jesus är miljöpartist!

Men det är ju inte så konstigt. Hans farsa har ju skapat jorden, klart han vill ta vara på den! (1 Mos 1:1)
Han uppfostrades av Maria (Matt 1:1)
Han gick i sandaler året om utan att frysa och hade skägg.

Jesus är folkpartist!

Han predikade om frihet. (Joh 8:32)
Han gillade att gå i skolan/templet. (Joh 2:41)
Han skärper lagens bud. (Matt 5:21)

Jesus är socialdemokrat!

Han bad om fler arbetare. (Luk 10:2)
Han betonade omsorgen tills folk tröttnade.
Han var kompis med tullindrivarna. (Luk 5:27)

Jesus är moderat!

Han tyckte också att de rika var de bästa på att förvalta pengarna (Luk 19:26)
Han bejakade tanken på lyxkonsumtion. (Joh 12:1)
Han såg till att sjuka började jobba

Jesus är centerpartist!

Hans pappa är småföretagare.
Han växte upp på landet. (Luk 2:4)
Han talade mycket om sådd och skörd. (Matt 13:1)

Jesus är vänsterpartist!

Han var först i världen med att lansera alternativ till kärnfamiljen. (Matt 12:46)
Han klagade över Jerusalem. (Matt 23:27)
Han bekräftades av män från öst.


okej nu kommer det seriösa och det som dagens predikan handlade om och som jag bara kan hålla med om: oavsett vem ni väljer ska regera i sverige så välj Jesus till att regera i era liv!!LLFUAMJkuuuul

Ja då var den roliga undersökningen över. Det var grymt flummigt. Vi var i ett grupprum nere i källaren och så hade vi en manlig läkarstudent som lärare. Han pratade och så fick vi klämma och känna på varandras ben och muskler och så pratade han och sen fick vi klämma och känna osv. Nästa gång vi träffas ska vi lyssna på varandras hjärtan och lungor.


Men ooj vad kul vi hade. Läraren var aa jag skulle inte vilja kalla han snygg men lite halvsnygg kanske. Iaf tillräckligt snygg och rolig för att vi alla skulle sitta och garva åt hans skämt. Eller ja okej då..alla tjejer. Det kan ju också ha vart så att vi va grymt trötta och flummiga eftersom det var så sent på eftermiddagen. Men vi garvade iaf åt allt typ.


Nu kommer ingen fatta nåt men jag berättar ändå. När han håller på och pratar där framme så åker en knapp i hans skjorta upp utan att han märker det så detta innebär att han visar en stor del av sin väldigt håriga mage. Efter en stund märker han att den är öppen och jag vet inte varför men det såg bara så grymt kul ut för man verkligen såg att han försökte knäppa knappen så diskret som möjligt där framme utan att någon skulle märka det fast alla satt och tittade på honom och aa det såg bara så sjukt kul ut så jag fullständigt bröt ihop inför hela klassen och jag satt ganska långt fram. och jag kunde verkligen inte sluta garva och tårarna rann och jag kunde verkligen inte sluta! Till slut satt alla andra och asgarvade åt mig och läraren fattade ingenting. Han frågade till och med om han hade nåt i ansiktet.


Sjukt kul!!LLFUAMJ
sååå ja

ja då var bikinin nerpackad, benen nyrakade och smörjda och tånaglarna nymålade.


Jaaa då är det ju bara att bege sig iväg till berget för att göra de där spännande kroppsundersökningarna på varandra nu då!
LLFUAMJ

inte så mkt

idag har jag inget att säga mer än att det är sjukt mycket att plugga och att jag nästa torsdag ska ha praktik på Angereds vårdcentral!! =D
LLFUAMJ


lyckan är total!! =D

För ett år sen skrev jag i bloggen om mitt favoritbarnprogram "simpor och grodfötter". Jag verkligen letade desperat efter nåt klipp på detta men fanns inget på hela nätet verkade det som förutom ett kort klipp på youtube på 2 minuter. Det var andra som var lika desperata som jag som inte heller hade hittat det. Fanns ingenstans att köpa. Så till slut fick jag ringa SVT som inte heller fick sälja det och jag är den som aldrig ger upp så jag ringde upp en av skådespelarna men han hade inga avsnitt från det =(

så här har jag fått klara mig utan detta underbara program. men så idag fick jag abstinens och skulle kolla på tvåminutersklippet. och vad ser jag..jo m1atte har lagt upp första och andra avsnittet på youtube och han har också lovat att lägga upp till avsnitt 10 när han hinner!! ååå vad jag älskar denna m1atte whoever he is!! =D

Så här har jag suttit i min totala lycka och nostalgi och visst var det lika bra som jag mindes!!! =D

delar med mig av första avsnittet här nedan


LLFUAMJ

http://www.youtube.com/watch?v=SRlG-0OQwS

ibland så..

Av allt som finns i världen finns det tre saker som jag tycker är allra jobbigast i livet och som jag är mest rädd för av allt som finns och det är

-ensamhet
-förändringar
-avsked


Just nu är det väldigt mycket av det mittersta i mitt liv asså förändringar. Detta innebär att även om jag trivs och allt känns rätt så får jag en crash lite när som. så därför kommer mina blogginlägg säkert att lite då och då den närmaste framtiden vara fyllda med meningslöst flum. Bara en varning.


Just nu är jag som ni kanske förstått, mitt i en crash. så jag lägger ner och återkommer när den är slut!LLFUAMJ


NAJS kväll!!

Ikväll har vi fått info om olika slags organisationer som har med medicin att göra. Jag hade tänkt att ibland vara med i "nallesjukhuset" och "vård för papperslösa". "Nallesjukhuset" innebär att man som läkarstudent åker till olika försKolor och ibland till riktigt sjuka barn på sjukhuset och så får de en nallejournal vilket innebär att nallen är sjuk och så ska man försöka göra nallen frisk. tex ge nallen en spruta och är barnet rädd för sprutor kan det få hjälpa till lite. Allt detta för att barnen ska få en positiv bild av sjukvården så att den inte verkar så skrämmande längre. Barnen på förskolan brukar ge nallen lite mildare sjukdomar medan de på sjukhuset kanske säger att nallen behöver hjärttransplanteras.

"Vård för papperslösa" innebär att man som läkarstudent hjälper till i väntrummet på ett sjukhus som vårdar papperslösa. Man kanske pratar lite med patienterna och bara finns där liksom.

Båda dessa grejer verkar grymt givande och nån sån utryckning i månaden kan man nog hinna med =)
sen efter det drog vi ett gäng från klassen och fikade. vi hade grymt trevligt och garvade massor.


Så jag är nööööjd nöjd nöjd. Kvinnan här är väldigt nöjd!LLFUAMJdans

Jag har en vän och han sa till mig en gång att han aldrig dansar nykter. Han är nykterist.
När jag inte är på rätt humör brukar jag säga som han och säga att jag dansar aldrig nykter. Jag är absolutist.

Men det stämmer inte för med rätt humör och med rätt musik så oooo vad NAJS det är att bara stå och shaka loss. Så nu har jag haft lite dansmorgon här för att peppa upp mig inför labben som är i eftermiddag.


jag länkar här nedan till en låt som är perfekt att dansa till. och i denna värld finns en man som jag gärna hade shakat loss tillsammans med till denna låten. Fast det går inte..av många olika anledningar. Eller aa dansa kan man ju alltid men jaa.. ni vet hur det kan vara...LLFUAMJ

http://www.youtube.com/watch?v=5J2cCc1eZBw

Gud

Har varit ute och gått och rensat tankarna lite. Promenader och frisk luft är bra för själen! Ska strax sova..man får passa på att lägga sig i tid när man kan.

Men innan jag sover hade jag tänkt dela med mig av lite saker. Något som jag har fått frågor på och som även jag har funderat på en del är nya och gamla testamentet. Jag tror att Jesus är Gud och att Gud är kärleksfull, god och allmäktig. I nya testamentet framtår Gud som allt detta och den Gud jag har fått möta är allt detta, medan han i gamla testamentet ibland kan verka inte alls lika kärleksfull. Han beordrade exempelvis att kananeerna skulle dödas, kvinnor och barn inräknade. Men trots detta tror jag både gamla och nya testamentet är Guds ord. I boken "brev från en skeptiker" av Gregory och Edward Boyd besvaras denna fråga, dock inte helt, det är fortfarande svårt att förstå, men den har iaf hjälpt mig att förstå lite mer utav det. Så jag skriver nu nästan exakt så som Gregory besvarade denna frågan.

Jesus är är den person som Gud uppenbarat sig fullkomligt i och därför måste han va min yttersta måttstock på vem Gud är. Gud kan inte vara annorlunda än den Gud jag möter i Jesus. Jesus säger att "den som har sett mig har sett Fadern". Om jag stöter på nåt i bibeln som motsäger detta så får jag lägga frågan åt sidan tills vidare. Jag måste lita på att Gud hade visa och kärleksfulla skäl till att göra det han gjorde eftersom jag vet på andra grunder att Gud är allvis och kärleksfull. I hebr 13:8 står att "Jesus kristus är densamme igår och idag och i evighet". Gud är ständigt densamme och ändrar inte på sig. Människor levde under ganska annorlunda förhållanden på den tiden jämfört med hur vi lever idag. Därför handlade Gud också ganska annorlunda jämfört med idag. När man läser gamla testamentet får man komma ihåg att vi rör oss i en värld som är helt olik den miljön vi lever i. Vi kan ha svårt att förstå hur människor tänkte på den tiden. Det kan hända att deras tankesätt skilde sig lika mycket från vårt som om vi idag skulle jämföra med en primitiv stam i Afrikas djungel.

På den här tiden brukade kananeerna förrätta barnaoffer genom att bränna nyfödda spädbarn levande (fruktansvärt!!). en annan sed i denna kultur var att spetsa sina besegrade fiender på pålar och så firade man segern med att krossa huvudena på fiendens barn genom att slå dem mot en klippa. En av orsakerna till att Gud var tvungen att använda så mkt våld i gamla testamentet var kanske att våld var den enda möjliga vägen att uppnå det han ville. I stridens hetta kan ju ibland kanske bomberna vara det enda begripliga språket. Under vissa omständigheter kanske det var det minst onda av två onda ting att vissa människor fick dö. Gud ser hela perspektivet och därför måste man inte bara fråga sig vad det minst onda av två onda ting för de enskilda människor det handlar om utan också vad som är det minst onda för hela vår värld under mänsklighetens historia. Sen är det ju så att kristna tror på ett liv efter döden. så döden för kananeerna innebär då inte slutet utan kanske början till ett evigt liv hos Gud. I det hänseendet kanske döden var det minst plågsamma för vissa av kananeerna och inte minst för barnen. Kanske besparades de en hel del lidande i livet om de hade fått växa upp.


Som sagt så har det hjälpt mig att förstå iaf lite mer. Men den Gud jag har mött är kärleksfull så jag litar på honom och får acceptera att jag aldrig kommer att få svar på alla frågor. En människa kommer aldrig att kunna veta allt för hade vi vetat allt hade vi inte varit människor utan Gud. och det är väl tur att vi inte är det!LLFUMAJ
militären

Vi har en kurs som heter översikt anatomi och som är på fem veckor. Ganska basalt men sjuuukt mycket! Här gäller det att börja plugga redan från början och man kan inte som jag gjorde på sskutbildningen ägna föreläsningarna åt att spana på snygga håriga män. Nej här måste man hänga med på vartenda ord och skriva skriva skriva. Men åå vad jag är glad över mitt år på sskutbildningen för det betyder att mkt av det är repetition. Skönt.

Föreläsaren är ganska bra men man vill verkligen inte komma för sent till hans föreläsningar. Idag fick en tjej som kom för sent komma fram till tavlan och förklara en del av gårdagens föreläsning för hela klassen. Det var lite som i hundtricket fast ändå inte riktigt haha

Han är bra men han kallas militären. och jag kan ju säga så mycket som det att..jag förstår varför!LLFUAMJ


korset

När jag var liten läste jag en bok som hette "Busiga Berta på vårberget". Den handlade om en gammal dam som flyttade in i ett gammalt ruckel på Vårberget i en liten by. Denna tanten var ingen vanlig tant utan hon älskade att gunga i taklampan och ordna stora kalas för alla barnen i byn. Alla barnen älskade henne verkligen och en sådan tant ville jag också ha hemma i Dfors. Men det var en annan sak som jag hellre ville ha. Denna tanten var kristen och berättade även för barnen om Jesus. Utanpå hennes hus hade hon ett stort fett kors och ett sådant kors bestämde jag mig för skulle jag verkligen ha när jag blev stor och skaffade hus. och så känner jag fortfarande att jag vill ha ett stort fett kors, helst i sten hängande på husväggen om jag nån dag skaffar hus.

Nu har jag ju flyttat hemifrån, men ett eget hus har jag ju inte utan endast ett rum. Så man får ta vad man har och jag har nu hängt upp ett inte särskilt stort, men väldigt fint stenkors på väggen. Men drömmen om ett hus med ett stort stenkors på husväggen lever kvar. Så nån dag så ska jag skaffa ett sånt ! =)LLFUAMJ


naiv och blåögd

Sitter här i chocktillstånd. Man tror att man känner en människa och så får man reda på jättehemska saker som denna människan har gjort.

Jag är ganska naiv och blåögd. Jag tror alltid gott om alla människor. Och sen får man reda på något jättehemskt om någon som man bara trodde gott om och man blir alltid lika chockad!!


Så jag sitter här för tusende gången i mitt 21-åriga liv och försöker intyga mig själv om att det är världen som är galen och inte jag.
LLFUAMJ

första veckan.

Då har man gjort första veckan på läkarutbildningen. Skrev ju tidigare att om jag kände mig själv rätt skulle det ta en minut innan jag trivdes på utbildningen och ett år innan jag trivdes med klassen då jag bara är sån som behöver tid på mig med förändringar. Jag hade fel. Det tog en minut innan jag trivdes med allt.

Jag hade mina fördomar mot läkarstudenter. Jag tänkte att antingen är de snobbiga överklassare eller så är de nördar. Jag hade fel. Igen. Alla är sjukt trevliga, sociala, öppna och framåt. Så det känns som en väldigt bra klass.

Sen var det det här med nollningen. Såna grejer är inte riktigt min grej. Men jag har haft väldigt kul. Inga konstigheter utan tacokväll med faddrarna och massa andra trevliga grejer. I torsdags efter sittningen drog vi ett gäng till ett café och satt och snackade och hade trevligt. Så jag har verkligen haft kul.

Sen är det så sjukt kul att alla i klassen är lika taggade på plugget som jag själv är! och många har verkligen kämpat för att komma in. En kille satt från januari till april och pluggade in 6000 ord för att få 2,0 på högskoleprovet. En annan tjej hade gjort nåt liknande. Sen var det en kille som läst upp 13 betyg på ett år!

Utbildningen känns helt rätt ända från början och jag känner att det verkligen är min grej!! och jag bara längtar till måndag då jag får sätta igång på riktigt!!

sen har jag inte lärt känna en enda på guldheden. Men det kan ju bero på att jag gått till skolan tidigt på morgonen sen har jag kommit hem en timme på efternmiddagen och duschat och sovit och sen iväg på kvällen och kommit hem sent. Så det blir nog tid till att lära känna dem också hoppas jag.

så jag hoppas att de här åren blir lika bra som denna veckan så att jag inte kommer tillbaka på måndag och allt bara känns dåligt.LLFUAMJ

RSS 2.0