Jesus!!

Något som är väldigt, väldigt viktigt är att vi håller oss vakna och
att vi verkligen är redo när Jesus kommer tillbaka!!
Vi kan liksom inte börja kompromissa med en massa olika saker!!
Det är sååå grymt viktigt att vi alltid, alltid håller oss nära Jesus!!

Skickade precis ut ett sms till alla mina kristna vänner i min telefonbok.
Men jag tänker skriva det här också:

"Men om tid och stund, bröder, behöver man inte skriva till er, för ni vet själva mycket välatt Herrens dag kommer som en tjuv om natten. Just när folk säger "Allt är lugnt och tryggt", då kommer katastrofen lika plötsligt som värkarna när en kvinna ska föda, och de slipper inte undan. Men ni bröder, lever inte i mörkret, och dagen kan inte överraska er som en thuv. Ni är alla ljusets söner och dagens söner. Vi tillhör inte natten eller mörkret. Därför får vi heller inte sova som de andra utan måste hålla oss vakna och nyktra. DE som sover sover om natten, och de som berusar sig är druckna om natten. Men vi som tillhör dagen ska vara nyktra och iföra oss trons och kärlekens rustning och ha hoppet om frälsningen som hjälm. Gud har inte bestämt oss till att bli offer för vreden utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus, som har dött för oss för att vi ska leva tillsammans med honom, vare sig vi nu är vakna eller sover. Därför ska ni trösta och bygga upp varandra, som ni ju också gör." 1 Thessalonikerbrevet 5

helgen!

Helgen var grym! Jag, Ida, Rebecka, Ida och Emanuel drog till
Idas stuga i olofsbo. Riktigt nice asså! =)
Jag jobbade på fredagen så kom de till coop och handlade och sen
åkte vi direkt. De andra hade gått ut och satt sig i bilen och malle var kvar
så sa jag till han att jag bara skulle gå bort med scannrarna innan jag kom iväg.
Bakom mig går en gubbe och bakom gubben går malle.

Citat:
Jag: "Ställde ni bilen på taket eller vart står den? så jag vet vart jag ska gå."
Gubben: "Pratar du med mig?"
Jag: "Nä, jag pratar med han bakom."
Gubben: "Jasså, tycker du det var bättre eller?"
Malle: "Sorry, hon får åka hem med dig nästa gång!"

HAHAHA askuuul!! =D

sen på kvällen när vi kom dit köpte vi pizza. KIllen som tog upp beställningen jobbade sin
första sommarjobbsvecka där nånsin. Det var synd om honom som råkade ut för oss!
Riktigt tragiskt faktiskt, för här kommer vår beställning: =D

En kebabpizza minus kebab plus kyckling plus pommes frittes plus tomat.
En vesuvio plus pommes frittes plus kebabsås.
En capriciosa plus kebabsås.
En kebabpizza plus tomater.
En black & white minus tomat minus ost minus lök minus champinjoner. (min pizza! =) )

hahahah han såg en aning förvirrad ut när vi lagt upp vår beställning måste jag säga.
Allt gick bra förutom att jag fick en helt annan pizza än vad jag hade beställt
och malle fick ingen kebabsås på sin kebabpizza. Hans kommentar var: "ska det va kebabsås på kebabpizza?"

hahaha verkligen askul! =D

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

räääkniingar!!

jobbar, jobbar och jobbar. asgött för pengar behövs.
Jobbade hela midsommarhelgen så efter den helgen kunde jag
äntligen betala min telefonräkning på 2700 kronor !!=(
2700 kronor !! jag blir mörkrädd!! men det var från när jag var utomlands men ändå!
Mobilen ramlade ju ner i ett handfat efter två  veckor och sen kunde jag aldrig mer använda den!

Fick ett mail från efterfesten, har aldrig haft efterfesten! Men mail från dom fick ja, de hade en lösning
till mina dyra telefonräkningar skrev de. Ja tack!! En bra lösning skulle jag verkligen vilja ha!!

Året var 2008 det var tisdag och vi hade håltimma. Jag och Daria bestämde oss för att gå till öb av nån anledningen
och där stod killen som lurade i mig att jag skulle byta till abonnemang! Bland det dummaste jag gjort
och dyraste!! Nää nu ska jag byta till kontantkort!!


LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Har ni hört talas om resan till Europa? 5 maj

Idag så gick vi upp ganska tidigt och gick till frukosten som senare visade sig vara, enligt mig och Amanda den bästa frukosten av alla ställen vi var på under resan! Det var massa skolbarn som satt där och åt med oss, de var väl där på skolresa eller nåt. Vid borden bredvid oss satt en massa småkillar tunr nio tioårsåldern. De tittade på oss, de pekade på oss de garvade och sprang runt och viskade saker till varandra och pekade och garvade ännu mer. Vi bestämde oss för att skoja lite med dem så vi tog på oss våra allra charmigaste, flörtigaste leenden och satte oss och stirrade tillbaka. Verkligen stirrade på dem konstant! Man riktigt märkte hur de tyckte det hela var grymt pinsamt för de garvade lite och tittade ner i bordet och vågade inte prata så mkt mer. Till slut sa Amanda på ren franska till dem "ni garvar som tjejer." Då tycker de att det var ännu pinsammare.

Men sen kunde vi inte hålla på och leka med dem mer, vi hade en buss att passa. Men innand ess gick vi till affären och köpte baghuetter. Inne i affären såg vi den minsta lilla mkinitant jag nånsin sett! Folk uppfattar mig som ganska liten, och det är väl kanske..bara 161 centimeter lång =) men denna tanten hon gick typ till mina bröst! Har aldrig sett en så liten och smal tant! Men hon var jättesöööt och hade en söt mössa på sig och jag ville verkligen ha ett kort på henne. Så fick följa efter henne lite diskret och ta kort när hon stod och vänta på att få gå över gatan. Sen gick vi i alla fall till bussen på väg mot Mount Sant Michael.  Vi får byta buss en gång på vägen och til slut var vi framme. Mont SAnt Michael är ett kloster som låg typ uppe på ett berg precis vid stranden. Jättevackert! Vi gick omkring och tittade där. Och det var väldigt fin akustik inne i klostret så vi gick runt och sjöng "jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig!" Asgött!

Våran resa innehöll verkligen allt! och vi pratade om allt, både riktigt djupa saker och grymt ytliga saker. Men jag minns att vå pratade om det här med kloster. Jag gillar klostertanken, när det gällertt verkligen leva hela sitt liv fullt ut för Gud! Men jag tror inte att man behöver gå i kloster för att göra det. Dessutom tror jag inte att man ska stänga in sig i ett kloster för då har man ju inga människor att berätta om Jesus för. Så jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna gå i kloster. För jag vill verkligen gifta mig! Däremot vill jagatt Jesus ska vara allra viktigast i mitt liv!

DEt var väldigt kallt ute så vi var inne i så många souvenirbutiker som möjligt för att hålla oss varma. Väldigt tråkigt, som sagt, att de till och emd vid ett kloster måste ha massa affärer för att tjäna pengar. Vi var inne i en stor butik där de sålde dukar och grejer Amanda bara " ska vi lägga oss ner på dukarna och sova?" hahah hade nog blivit gryymt uppskattat!! hahah vi skippade det.

Vi satt och pratade en stiund i en annna souvenirbutik. också denna gången om Gud. Minns inte exakt vad vi snackade om men det var nåt riktigt djupt samtalsämne minns jag, tror det var nåt om ärkeänglar. Sen bestämde vi oss för att sätta oss på nåt café. Vi hittade ett vaarmt sköönt café och Ida gick raka vägen upp och tog platser. Men det var väääldigt dyrt så vi kände att det inte var så värt. Vi försökte fjäska lite med dom så att vi kunde få sitta däroch värma oss en stund även fast vi inte köpte nåt. Men de vägrade. Jaha..då var det bara att ropa på Ida och ida vägrade lämna sin plats för "det var så varmt och skönt där."Så det var nog nästan nära att vi åkte på att köpa en liten minikaka för tjugofem spänn eller nåt pga av detta !=) haha men till slut lyckades vi få ner henne. Så det var helt enkelt bara att sitta ute och frysa. Vi satte oss på en bänk nere vid stranden och väntade på bussen.

När vi kom hem till SAn Malou igen gick vi till affären där hjag coh Ida köpte pizzor som vi sedan värmde i micron i det gemensamma köket. Där träffade två helt galna francyskor som sprang runt och absolut bara var tvungna att ha tag i cigg. Sedan kom det fram att det var dem som hade stått och knackat på vår dörr mitt i natten. Okej, klockan var som sagt halv tio men för oss var det natt för vi hade ju gått upp klockan fem. Vad det var som var så viktigt? Jo de skulle absolut ha tag i en pincett! Eeehh..nödvändigt att knacka på vår dörr när vi ligger och sover för en sån sak. Hon skulle säkert bara plocka ögonbrynen eller nåt klockan halv tio en måndagkväll i en liten stad instängda på ett vandrarhem där de enda som kunde se att hon hade några hårstrån för mycket var skolbarnen och vi, men vi låg ju och sov som sagt =) haha aa de var verkligen grymt lustiga asså=) 

 Vi åt i alla fall och vad gjorde vi sen? Jo vi gick och la oss väldigt tidigt för nästa morgon skulle vi gå
upp klockan fem igen wooohooo! =D

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Har ni hört tals om resan i Europa? 3 maj

Idag gick vi upp klockan fem på morgonen!! Vi packade ihop våra grejer och lämnade vårt
jättefina rum i Paris=( Tåget gick inte från tågstationen som låg närmast där vi bodde utan från
en annan station som typ låg på andra sidan Paris. Vi skulle asså gå dit. På vägen gick vi förbi en tunnelbanestation
och under ett litet ögonblick funderade vi på att ta den. Men jag tyckte faktiskt att vi kunde få se paris en sista gång så vi gick.För det hade vi ju inte gjort alls hittills på resan liksom=) hahaha (vi hade bara gått överallt, men det är då man får se saker. Är verkligen inte alls samma sak att åka buss.) På vägen mötte vi en kille som frågade om vi hade cigaretter, Vi sa ju nej då givetvis och fortsatte att gå. Men då börjar han följa efter oss. Amanda fortsätter gå helt lugnt och vi andra blir ganska rädda.  Han fortsätter följa efter oss och lite längre fram står hans polare som pekar på oss och bara eaux, deaux, treux, cuatre. Asså han räknar oss hur många vi var..snacka om mysko asså! Då blir jag i alla fall ganska rädd måste jag säga! Då kommer han fram till mig och bara "you do not have to be afraid." Det kändes ju verkligent ryggare, som att jag litar på han! Nä men efter det lämnar de oss ifred och vi kan fortsätta gå.. oooh skönt! Paris var en väldigt vacker stad och det fina med Paris var att det var inte bara liksom en grå storstad utan det var grymt många fina byggnader plus att de hade planterat massor av gröna träd utmed gatorna! I Paris fanns det många uteliggare. Det var en kvinna som satt och verkligen bad om pengar..please, please, please sa hon helt desperat och kollade helt bedjande på mig! Kände mig jättehemsk som bara gick förbi! Men man vet aldrig vart pengarna kommer gå. Hon kanske kommer köpa droger eller sprit för dem. I såna fall ger jag henne hellre en brödbit eller nåt.  och så skänker jag hellre pengar till nåt som kommer lösa deras problem på sikt istället. Det var i alla fall väldigt ganska hemskt att se alla uteliggare!

Vi kom i alla fall slutligen med vårt tåg som ledde oss mot San Malou, en kuststad i norra Frankrike. Det tog några timmar att åka dit och vi är framme runt elva på morgonen. Vi isste inte riktigt vart vi skulle, vi kollade på kartan i boken och börjar gå. Vi gick och gick och helt plötsligt var vi i en inhägnad med ett staket runt omkring oss. Vi fortsatte gå och hade hamnat mitt inne i en byggarbetsplats! hahah snacka om att gubbarna som höll på att bygga blev förvånade och kollade jättekonstigt på oss när vi kom gående där helt random mitt där dom höll på att bygga  med våra stora ryggsäckar! =) hahha askuuul! Dessutom stod det två gamla gubbar (inte byggubbar) på andra sidan staketet och stod och skrek saker på franska som vi inte fatta nånting av. Aaaa det var kuuul!

Vi kom ut därifrån till slut i alla fall och lyckades hitta en turistbyrå så då visste vi vart vi skulle gå=) men färden till vandrarhemmet var enorm! det var så tungt och vi var så trötta! Staden var väldigt fin och vi gick längs gatorna där det var en mur som låg precis bredvid havet och så stranden nedanför. Vi träffade en fransk dam som hette Chrisitine. Hon pratade massor och snabbt med oss. På franska! Engelska kunde hon inte. Tur att Amanda och Evelina kubde lite franska säger jag bara=) hahah Hon pekade på mitt hår och på mina ögonbryn och sa nåt om att mina ögonbryn är mörkare än mitt hår eller nåt sånt =) hahha hon följde oss också ner till stranden och fortsatte prata, prata och prata. Hon frågade vad vi jobbar med osv. Vi satte oss på en bänk på stranden och åt. Baghuett för omväxlings skull (not)=) hahah amanda och evelina åt ravioli på burk och amanda var bara tvungen att mata en hund som sprang omkring där lös. "åååå det är så synd om den, den har ingen ägare!"  eeeh..det var inte ett dugg synd om den! Jag ahde sett den med en ägare innan vi gick ner till stranden och hunden bodde i ett hus som låg precis bredvid stranden. Men ååå vad synd det var om den då (not)

Folk här var verkligen trevliga! En gubbe sa bon appetit (smaklig måltid) när han gick förbi. Sen när vi hade ätit klart  och gick upp från stranden och vi gick där med vår karta i handen kom det bara fram en man och undrade om vi visste vart vi skulle, utan att vi hade frågat han. Jättettrevliga var alla! Vi kom fram tilll vandrarhemmet, checkade in och fick lämna våra väskor i ett utrymme. Kan hända att vi åt efter detta. Minns inte riktigt. Men i alla fall så fick vi vårt rum till slut. Det kändes exakt som ett rum man sover i när man är på sommarläger och det luktade så också!=) haha

Vi bestämde oss för att gå en promenad så vi gick längs stadsmuren och nere på stranden och upp genom stadsmuren igen. Amanda och Evelina ställde sig på muren och sjöng fångad av en stormvind och det var två gubbar som satt på en bänk som tyckte att de kunde ta den på engelska istället! =) hahahhaha Vi gick hem och la oss tidigt. Väldigt tidigt typ vid halv åtta eller nåt! =) hahahah men vi var aströtta. Efter en lång tid är det någon som knackar på våran dörr.
Ida: "vem är det?"
Jag "prata inte med dom!"
vi undrar verkligen vem det är som står och knackar på våran dörr mitt i natten! (halv tio var klockan såg vi sen) hahahah. Efter en stund knackar dom igen och bara "are you sleeping"? vi bara yees. Det var en kvinna asså. Hon bara "ååå sorry". Vad hon ville fick vi reda på nästa dag i det gemnsamma köket så det berättar jag då=) och jag garvar verkligen åt det som hon ville som var så viktigt att hon måste knacka på vårt rum mitt i natten (!) hahah när vi låg och sov!
Det var massa skolbarn som bodde där att döma av skriket och springet i korridorerna!

Efter knackningshistorian somnade vi i alla fall. Så godnatt sov gott hej hopp John Blund är här och vyssan lull pch trolllmor har lagt de elva små trollen och allt vad man säger och sjunger och yeeah godnatt!

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Har ni hört tals om resan i Europa? 3 maj

Idag hade vi lite sovmorgon jämfört med de andra dagarna i alla fall =)
Efter frukosten begav vi oss  till Notre Dame för att gå upp i tornet och det var
låååååååång kö!! och faktiskt så fanns det bara en kö denna gången så det va bara att ställa sig i den.
Det var en gubbe som hade satt på sig en asful mask (han föreställde nån i ringaren i Notre Dame tror jag)
som han sprang runt och skrämde folk med. Verkligen askul att titta på och se hur rädda folk blev för folk
blev verkligen rädda!! hahah och vi tog kort med han =) efter en tids väntan kom vi upp i tornet  där vi gick omkring och kollade. Klockan i tornet var verkligen asfet! Det behövdes typ 8 män eller nåt för att man skulle kunna ringa i den.
Uppe i tornet bestämde vi att när vi kom hem till sverige skulle vi äta chipslåda (tonfisk med smulade chips plus hela chips och creme fraiche som man stoppar i ugnen, asgott!) och kolla på ringaren i Notre Dame. Efter tornet gick vi till ett konstmuseum, men där var det så fruktansvärt lång kö så vi bestämde oss för att hoppa det och gå vidare till Louvren istället.
Inne på Louvren fanns det massa olika statyer och tavlor och självklart såg vi Mona-Lisa! Fattar inte riktigt varför just den tavlan har blivit så känd, för det fanns massa fina tavlor. och grymt stoora tavlor! Det var en tavla som typ täckte en hel vägg. En stor vägg asså =) haha

Efter Louvren gick vi omkring lite och sen köpte vi crepes för andra och sista gången. Efter detta gick vi upp i triumfbågen
och på vägen dit såg vi nån stoor parad, det såg typ ut som ett begravningsfölje men det var typ nån minnesparad för folk som dött i nåt krig eller vad det var.

Det var vääldigt mycket japaner som var i Paris och turistade och även på många andra ställen som vi senare åkte till.
Japanerna tog verkligen kort på allt! och inte bara tog kort, de filmade dessutom ALLT också! Som när vi var på slottet
i Versailles. De gick omkring och filmade tavlor, väggar, golv ja typ varenda grej. Stumfilm naturligtvis. De tog inga roliga filmer på varandra utan bara på väggar, golv och tak osv. Ofta man sätter sig och kollar på dem hemma liksom!!
Typ en fredag "aa ska vi kolla film". "Jaa vi kollar på filmen när vi var på slottet i Versailles!" och så poppar man popcorn
och har filmkväll och kollar på en stumfilm med några väggar! Kuuuuul!! Fast de kanske inte har nåt hemmakväll i Japan där de kan hyra film utan de får helt enkelt göra sina filmer själva. hahaha men då kunde de ju gjort nåt lite roligare
kan man ju faktiskt tycka!=)

Efter truimfbågen var vi aströtta så vi bestämde oss för att gå hem och packa och göra i ordning oss för imorgon för då skulle vi nämligen gå upp klockan fem (!) för att åka till San Malou! Det blev inte så mycket med det för var det nåt vi va på denna resan så var det gryymt seega!! när det gällde allt från att packa till att bestämma vilken läsk vi skulle köpa i affären.
En gång stod vi seriöst i säkert 20 minuter och prata om vad vi skulle köpa, det var bara det att vi snacka om läsken i kanske 3 minuter och sen stod vi och garvade och tjöta om en massa annat i 17 minuter innan vi kom på att "ojsan vi har stått här i 20 minuter så vi kanske borde bestämma oss nu" hahahha askuuul! =D

så jaa klockan blev rätt mycket. Vi hade planerat att åka till Monets trädgård efter San Malou.
Det ligger inte jättelångt från Paris, några mil bara. När vi kollade upp det på nätet stod det att det skulle ta
ett dygn att åka dit och dessutom skulle vi behöva byta tåg typ femtioelva gånger! Asså ett helt dygn och miljoner byten för bara några mil!! När vi senare gick till tågstationen så tog det plötsligt bara typ en och en halv timme att åka dit och typ bara ett byte!  och så var det många andra gånger också. Så ett tips till alla som någon gång tänker tågluffa: lita ALDRIG på tågtidtabellerna på nätet, gå alltid till tågstationen! =) hahahaha
men asså seriöst så finns det säkert folk som verkligen tror på det och ägnar ett helt dygn åt att åka några mil.
Skulle inte förvåna mig alls faktiskt med tanke på några helt otroligt osmarta turister som vi träffade i Florens.

Jaa efter många timmars mycket lite packande och mycket flum så somnade vi.
Jag för sista gången bredvid mitt vackra eiffeltornsfönster.

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Har ni hört talas om resan till Europa? 2 maj


Idag vaknade vi tidigt för att ta tåget och åka till Versailles. Där bodde nån gammal kung och Marie Antoinette har jag för mig. hahaha nooooll koll!! När vi var framme går vi först åt fel håll så vi får efter ett tag vända så vi går åt rätt håll. hahah
När vi nästan var framme så där mitt på gatan står mitt livs kärlek!! En blå minicooper EXAKT en sån jag vill ha!!
Jag ställde mig framför den och börjar posa och helt plötsligt så började två killarsom står utanför en restaurang några meter framför oss att asgarva och ropa saker till oss. Då är det ägaren till bilen. Så han kom fram till oss och öppnade bilen och tyckte att vi kan ta ett kort när han sitter bakom ratten och jag på passgerarsätet. Det tyckte jag också fast att JAG sitter bakom ratten istället! =D
Så det fick jag =) men innan jag sa det om att jag skulle sitta bakom ratten så började ida ropa "AMANDA, JOSSAN KLIVER IN I BILEN!" HAHHAH så fort nåt hände ropade alla på amanda och så fort nån undrade nåt, vad som helst, frågade alla amanda. hahah askuul!

Väl framme i versailles är det lååååååång kö för att komma in till slottet. Men vi använde oss av mina coopkunskaper
och ställde oss in den jättekortakön och kom in i trädgården med nästan en gång. Folk är ju blinda!!
Vi var väldigt väldigt hungriga så vi bestämde oss för att sätta oss ner och äta på en gång. (Vi åt även idag baghutter från subway som vi köpte i Paris innan vi åkte gick till tåget). Vi gick runt och funderade på vart vi skulle sitta och plötsligt hörde vi väldigt vacker musik "så vi kan ju sätta oss så att vi ser dom som spelar!" tyckte amanda. Så det gjorde vi, eller ja dom och dom, musiken kom från en stereo som satt gömd inne i en buske. Men busken såg vi mycket klart och tydligt från där vi satt och åt! HAHAHAHAH askuuuul!

Vi hade en grymt vacker utsikt över blommor, dammar, träd och en stor vit röv!! Några meter framför oss satt en kille
med sin, jag tror det var mamma och nån mer har jag för mig, minns inte rikitgt. I alla fall,  där satt han med byxorna låångt nerdragna med ryggen mot oss så att vi ser heela hans vita, stora röv! Grymt nice när man sitter och äter kände vi!
Det är då amanda bestämmer sig för att offra en 2 centare. Så vi äter upp och sen tar hon fram den och jag tar fram min kamera och ställer in den på videoinspelning. Underhållningen för ida och evelina kan börja!
Amanda går lugnt och försiktigt, utan att röra en min fram till killen och stoppar ner myntet i hans myntinkast. Han typ reser sig upp assnabbt och undrar vad hon håller på med, fast han säger inget, men man verkligen ser på hans jätteförvånade min hur chockad han är! Amanda bara fortsätter gå helt vanligt som att inget har hänt och kastar inte ens en blick åt hans håll. Bakom kommer jag med kameran i högsta hugg och filmar och lyckdes zooma in allt. Han kollar jätteundrande på oss, men jag bara går förbi han utan att röra en min, zoomar in alltihopa och sen bara går efter amanda som att ingening ahde hänt.
Han sätter sig slutligen ner igen och drar upp sina byxor låååångt upp!! hahahaha huuur kuul som helst!!
Filmen blev jättebra!! Eller hade blivit, om jag bara inte hade glömt att trycka på knappen! ÅÅÅÅ så det blev asså aldrig filmat !! =(  (Men jag har aldrig påstått att jag är teknisk, plus att det var första gången jag filmade med den kameran).

Efter denna lilla händelsen gick vi omkring i trädgården och det var verkligen jättevackert! marie antoinette (tror jag det var) önskade att hon var en vanlig människa istälet för en drottning så hon hade ett eget slott där hon bodde i och inte det stora versaillesslottet plus att hon hade byggt upp en låtsadsstad där hon gick omkring och låtsades att hon var vanlig. Där gick vi omkring i alla fall. i en damm såg vi massa massa fiskar som typ stod stilla med munen öppen och ovanför vattenytan. Det enda man såg var deras stora äckliga munnar..grymt äckligt!!

Sen skulle vi gå in i hennes slott, men då visade det sig att vår biljett bara gällde  till trädgården och inte slotten. Så då skulle vi få betala massa extra pengar och ännu mer än om vi köpt allt i ett redan från början, men det var en asschysst kille som fixade en slottsbiljett åt oss gratis så vi slapp betala nåt extra alls! grymt schysst! jag sa nåt i stil med "ooooh you are the best one in the world!" han bara "yeeah, people use to tell me so!" haha han va grymt rolig också!

Vi gick omkring och kollade i det slottet och sen gick vi till det stora slottet. På vägen dit såg vi får i en hage och ett får ställde sig upp på båda bakbenen och blev typ hur lång som helst. såg askul ut! Inne i det stora slottet gick vi omkring och tittade och när vi står i spegelsalen som tydligen är grymt känd säger historieälskaren amanda  "inser ni vart ni är nånstans nu eller?" vi bara "hmm..njaaa vi vet nog inte riktigt nä" vi hade inte en aning! haha men då var vi ia alla fall där
de skrev på pappren för fred under andra världskriget. rätt coolt! Så då fick det bli lite kort framför speglarna då vi gjorde peacetecknet. Rätt mycket peace asså! =) Amanda kunde typ allt om alla platser vi ar på. Vi andra kunde typ inget. Evelina hade inte ens läst historia A och jag typ dagdrömde mig igenom alla lektioner och pluggade bara till proven så mina historiakunskaper föll ur minnet ganska snart efter provet var skrivet. Så det var ofta amanda typ bara "vaa vet ni inte det?!" typ helt chockad! Hon ska bli hIstorieprofessor plus lärare och ska flytta till uppsalai höst för att plugga historia. kuuuul (not)!

När vi typ gått genom hela slottet är vi så trötta så vi sätter oss ner och vilar en stund på en bänk i mitten av ett rum. Plötsligt får vi se den tunnhårigaste tant jag nånsin sett! Hon har vitt långt hår som hänger ner, men så har hon inget hår uppe på huvudet!! Stackars lila henne! =( Amanda bestämmer sig för att ta ett kort och skicka till en person hon känner som ofta klagade på att hon va tunnhårig. Så när hon får se den tanten kanske hon ändrar uppfattning =) haha amanda tar inget kort men efter en stund ångrar hon sig och springer iväg för att försöka hitta tanten. Fast självklart tar hon ju kort diskret så inte tanten märker nåt!

Vi andra satt kvar en lång, lång stund. Plötsligt tömdes slottet på folk och vakterna börjar släcka ner och låsa.
Vi märker ingenting utan sitter kvar och de säger heller inget till oss. När amanda fått sitt kort vill hon gå tillbaka till oss
men vakterna säger att de stänger så hon får typ förklara att hon måste hämta oss och det är många vakter överallt så hon får typ förklara massa gånger innan hon slutligen kommer fram till oss oh kan hämta oss=) haha

Så var detta besöket slut och vi gåt mot tåget. På vägen dit går vi in i en affär och amanda och ida köper cola vanilj och jag köper cola lime! =D Gryymt gott!! borde de faktiskt ha i sverige =( På tåget lyssnar vi på låtarna nöjd och fascination som sen blev våra tågluffarlåtar som vi typ lyssnade på jämt. Så fort vi va lite trötta eller opepp så satte vi på nöjdlåten
och peppade upp! =D grymt kul!

Minns inte om det var idag, men jag tror det var idag som vi på kvällen satte oss på badkarskanten och badade fotbad! =)
medan amanda läste ur sin bok "Europe on a shoestring" om nästa ställe vi skulle till. San Malou.

Meen innan dess hade vi en hel dag kvar i paris! och ännu en kväll fick jag somna bredvid fönstret där jag såg eiffeltornet!! =)

Har ni hört tals om resan till Europa? 1 maj

Denna dagen vaknade vi tidigt, åt frukost och gav oss iväg till vårt vandrarhem där vi skulle
sova resten av nätterna i Paris. Vi kunde inte få vårt rum så tidigt så fick ställa in väskorna där nånstans.
Efter detta begav vi oss av mot triumfbågen!=) klockan elva hade vi nämligen bestämt täff med Evelinas au-pair mamma och hennes dotter. Hon ska åka till Norge i höst och vara au-pair. och så råkade de vara i paris samtidigt som vi..lustigt men kul! Henne tyckte jag om från första stund och det första hon sa typ var att vi va jättevälkomna att hälsa på dom i bergen så det ska man ju lätt göra!

Triumfbågen var inte öppen eftersom det var 1 maj så vi kunde inte gå upp i den. Vi ville ju ha lite kort på oss och dom framför triumfbågen så när vi som bäst står där och fotar
kommer det fram en japan och vill ha kort på oss och henne. och efter det börjar hysterin!
folk hade nog missuppfattat det hela och trodde att vi va frankrikes kungafamilj eller liknande för nu skulle verkligen varenda japan ha en bild på oss när han/hon/dem stod bredvid.!!Höll på att aldrig komma därifrån! Askuul!=) hahah

så när vi till slut lyckats slita oss vandrade vi iväg till en kiosk där Trine (au-pairmamman) bjöd oss på crepes som vi sen åt i en park. Jag tog en med banan och choklad..typ hur gott som helst! Efter detta skildes vi åt och vi drog vidare til Notre Dame. Tornet var inte öppet eftersom det var 1 maj. Däremot var själva kyrkan öppen så dit gick vi in och tittade.Överallt i kyrkan fanns det grejer att köpa. Jag tycker verkligen att det är tragiskt att de håller på och säljer massa souvenirer i kyrkan för de va ju typ som att de hade gjort Guds hus till en marknadsplats!

 itt emot Notre Dame fanns subway. Så dit gick vi och köpte baghuetter. Jag ville ha med bara tonfisk. och en hel baghuett kostade 60 spänn. men eftersom jag bara hade tonfisk på min tyckte jag att jag kunde få den för 40 spänn som en halvbaghuett kostade. det tyckte inte dom. Efter lite misslyckade prutningsförsök så fick de skära av baghuetten så jag bara fick halva och sparade 20 kronor. ooh yes! vi bestämmer oss för att äta dem i en park och på väg till parken ser vi en asfeet råtta mitt på gatan! Creeepy!! Råttor är seriöst bland de vidrigaste som finns. och ja, jag skrek så att till och med råttan blev rädd och sprang iväg. så det var ju skönt! hahaha

på vägen till parken ser vi ett stånd där de säljer lösgodis! Jag köper en liten slemkrokodil. Amanda köper två små fudgekolabitar. Detta kostar tjugo spänn!! snacka om att jag gjorde ett kap asså!! bad dem skära av baghuetten så att jag kunde spara tjugo spänn. Till vaddå? jo till att köpa en liten slemkrokodil! hahahaha snacka om att vi garvade asså!!!

i parken sitter vi och äter och sen drar vi vidare till en annan kyrkan som heter Mont sankrikör (stavas inte så). nedanför den var det några negrer som stod och dansade till musik..huur ballt som helst!! så var det en liten kille som också dansade och han var verkligen aaasgrym! så vi tog massa kort och filmade. Kyrkan låg typ på en ganska hög kulle så för att komma upp till den fick vi gå i trappor..typ 50 trappsteg eller nåt. inte alls långt iaf. men helt seriöst så fanns det en hiss! och folk stod i låååånga köer för att ta hissen upp den lilla  minibiten. Inte konstigt att det finns feta människor i denna världen asså!! vi var inne i kyrkan och sen så satte vi oss i backen i solen bland massa folk. så var det en jättekonstig dam som sprang omkring och typ dansade bland folk. hon var verkligen konstig..antingen var hon bara knäpp eller så var det möhippa. men jag tror nog faktiskt att det var det första för vi såg inga som skulle kunna ha vart hennes kompisar.

Jag mins inte riktigt i vilken ordning vi gjorde allting denna dagen. så jag bara berättar lite. vi gick en liten runda där det typ va massa konstnärer. men det va typ bara konstnärer som målade karikatyrer och sånt. såna som finns överallt när man är på charterresa typ. när jag föreställde mig paris tänkte jag på folk som satt ute på gatorna med stafflier och en basker på huvudet och målade..typ. riktigt så var det ju inte. eller det var inte alls så.

vi gick förbi moulin rouge och efter det går vi genom en park. och plötsligt dyker han upp! mannen i våra liv! eller inte riktig kanske.  de andra säger att han inte var det men jag vill nog minnas att han var neger. det enda man ser är hans stora stora läppar som putar ut!
han var sugen på att pussas, men det var inte vi! han ville ha en puss av amanda hon bara NO NO NO! amanda och ida fortsätter gå och kvar blir jag och evelina med han. vi får typ panik och det hela slutar med en liten joggingrunda genom parken.vi först och han efter. han börjar helt seriöst att jaga oss!!  vi är livrädda men han har askul!  till slut ger han upp och stannar och då typ bara garvar han.

jag vet inte riktigt, men i sverige är det inte direkt vanligt att killarna jagar tjejerna genom parker om de vill ragga, men det kanske det är i frankrike. Ja en liten kulturskillnad bara!! =) hahahha

vi går iaf hem och får vårt rum och vi är aslyckliga! för det är stort med sköna sängar och ett stort badrum med badkar!
jag fick sova vid ett fönster där jag hade utsikt över mitt kära eiffeltorn!! Huur vackert som helst!! =))


LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

ensam hemma!

okej jag ska erkänna min stora svaghet.
Jag fullkomligt älskar att vara själv hemma i ett tomt hus..på dagen!
På natten är det liksom..vet inte men vad som helst kan ju liksom hända.

och själv hemma det ska jag vara inatt för typ första gången. Mina föräldrar åker typ aldrig bort
men när dom har gjort det har alltid min syrra vart hemma. så nu är det premiär och jag är
okej..jag erkänner ganska rädd. Och inte blir det bättre av att jag nu håller på och läser en
bok som heter en mördare i mitt hem och som dessutomär en sannhistoria. Plus att jag nyligen
hört om alla inbrott som sker runt om i Borås. Helt seriöst skulle jag vilja som carro gör nu när
hon sover själv hemma, sova med ett basebollträ bredvid sängen. Men det ligger nånstans ute i förrådet
och dit ut vågar jag verkligen inte gå. men jag ska nog leta upp nåt liknande som finns här inne.
och sen sover jag på övervåningen nu. skulle aldrig palla att bo  på nedervåningen. Nu hoinner jag åtminstone förbereda mig om de tex skulle slå sönder nåt fönster eller nåt.

fattar inte hur jag ska klara av att bo själv sen. Jag får helt enkelt bo hemma tills jag gifter mig=) hahah

God natt sov gott och jag talar INTE Om vart jag bor!=) hahahhah

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

ordnar upp det

KLockan är halv sju och här sitter jag på midsommarafton helt ensam hemma i ett tomt hus.
Det är faktiskt sant! Men det är inte så tragiskt som det låter För ska snart dra iväg till
bremer och hänga med klassen..kuul!=)30 april

om sagt så vaknade vi upp utan den där krokodilskinnssliskgubben vid vår sida!
Vi klev av i Tyskland och där gick vi raka vägen till receptionen för att få hjälp med att boka biljetter
till Paris. Efter en del köande talar en dam om för oss att har man inte bokat i förväg så går det inga
tåg till Paris förrän tidigast nästa dag! Väldigt konstigt tycker vi. Vi fattar inte så mycket så vi tackar
och går därifrån. Självklart måste det gå tåg till Paris, tänker vi och ställer oss i kön igen i hopp
om att istället få hjälp av killen som sitter bredvid damen. Han såg snäll ut! haha Men självklart får vi damen
igen som säger exakt samma sak. Vi går ur kön och vi SKA ha hjälp av den där killen! Så vi ställer oss i kön igen.
Vi får hjälp av han! Eller ja hjälp och hjälp, han säger nåt liknande som damen.

What to do liksom? Ja vi sätter oss ner och äter frukost och funderar på saken tänker vi, så det gör vi.
Efter att ha funderat ett  slag känner jag att någonting är fel, självklart borde det gå tåg till Paris utan att
man skulle ha behövt ringa i förväg och boka! Så jag tar med mig Evelina och ställer mig i kön..för fjärde gången.
Vi får killen igen. Jag säger exakt vad vi vill, att vi vil åka till Paris idag. Visst, säger han 3 euro var då och så skriver ut fyra biljetter. Vad hände där liksom? Men det var väl bara att tacka och ta emot. För vi hade fixat biljetterna WOOHOOO!!

När vi kom tillbaka var det ännu mer wooohooo och "Jossan du sköter snacket i fortsättningen!"
Ska jag vara riktigt riktigt ärlig så erkänner jag att  anledningen till att det lycksdes när jag skötte snacket berodde nog
inte så mycket på min väldigt hmmm...bra.. engelska. Vad det berodde på att det gick tåg till Paris just då och inte tio minuter tidigare är och förblir ett mysterium=) hahaha jag och Evelina vill gärna tro att det berodde på vår otroliga charm..så så var det väl då=) hahah

Vi kom iväg till Paris och vi stannade i Strassbourg för att byta tåg. Sent på eftermiddagen var vi framme i Paris och vi tog kort på ALLLT! Åååh där är ett fint hus det tar vi kort på! och där är ett till! och där är en fin graffitibild på den där stenväggen, den måste vi föreviga! typ så var det! men kan ju meddela att antalet kort vi tog blev färre och färre för varje dag som fick. Efter x antal bilder samt poser framför broar och allt möjligt var vi framme vid vårt vandrarhem. Tyvärr hade dom bara plats en natt. Men på vägen hade vi sett ett annat vandrarhem så dit gick vi och bokade plats tre nätter till.
Sedan gick vi till affären, köpte mat och satte oss och åt. I parken fanns allt från biljardbord till uteliggare.

Efter detta gav vi oss av till något jag längtat efter i heela mitt liv..eiffeltornet!!=) Jag hade trott att vart man än var i paris så skulle man se tornet. Riktigt så var det väl kanske inte..hahaha. På vägen dit gick vi förbi en gata med typ en miljon smyckesaffärer med typ exakt samma smycken i varje affär.

Tro det eller ej, men att jobba på Coop forum har faktiskt lärt mig ett och annat. Det har lärt mig att folk tittar inte för fem öre! De går alltid till kassan med den längsta kön och där står alla och väntar och är jättesura och bara "ååå kan ni inte öppna nån mer kassa?". och man bara "vi har redan fem kassor utan folk öppna förutom den ni står i" och dom bara "jaaahaaa, det såg inte vi!"
Så dessa kunskaper kunde vi nu ha nytta av. För i ett hörn fanns en biljettlucka med en lååååååång kö med folk som stod och undrade varför det inte fanns någon mer biljettlucka. I det andra hörnet fanns den här andra biljettluckan med typ fem personer i. Så det var där vi ställde  oss och fick våra biljetter typ på en gång! Sååå..tack Coop!=) hahahah

Är det någonting jag är så är det äckligt höjdrädd! Ibland kan jag knappt stå på en balkong tre merter upp i luften utan att vara rädd. och nu skulle vi upp på en höjd som var det gånger hundra. 300 meter var eiffeltornet har jag för mig. Det låter inte så högt, men det var det! Man kunde ta hissen, men hur coolt är det att säga att man tog trapporna uppför eiffeltornet?! Inte särskilt coolt alls! Så vi gick och gick och jag höll på att dö! Jag lovade mig själv att om jag överlevde detta så skulle jag aldrig någonsin utsätta mig för det igen! Jag insåg verkligen hur mycket jag älskade grus och asfalt och gräs!!

(När jag sedan gick ner för eiffeltornet kände jag att jag bara måste upp i det igen någon mer gång i mitt liv) =) hahah

I alla fall så överlevde jag och det var baaallt! Meen sen för att komma upp allra högst upp fanns det inga trappor utan alla var tvvungna att ta hissen. och faktiskt så kändes toppen inte ett dugg mycket läskigare än att vara på mitten av eiffeltornet. Antagligen för att detr edan var så högt i mitten. I kön såg vi två blonda kvinnor som stod med munskydd. Svininfluensan ni vet..bäst att skydda sig! hahaha jag lyckades ta kort på dem utan att de märkte nåt=)
Uppe på toppen gick vi runt och tog ännu mer kort och vi fick se ut över hela Paris i solnedgången!!
Det var vackert! Eifffeltornet var ju upplyst av massa lampor och ibland lite då och då började hela tonet blinka jättemycket. Hur coolt som helst!! Jag och Evelina tog trapporna ner igen medan Amanda och Ida tog hissen. De ville inte ha träningsvärk nästa dag sa de! hahah seriöst så är det nästan lika ocoolt att säga att man tog hissen nerför eiffeltornet som att säga att man tog den upp=) men jag älskar amanda och ida ändå och de är ändå coola!=)

Vem kom först ner? Vi som tog trapporna eller de som tog hissen? Jo vi som tog trapporna=) så vi satt där och väntade och överallt gick det omkring mängder av afrikaner och ville sälja sina små nyckelringar av eiffeltorn. Jag fick ett av min syrra när hon var i paris, annars hade jag nog köpt ett. Men vi undrade verkligen hur de kunde tjäna nåt på det när alla gick omkring och sålde samma saker. Eller så samarbetade de kanske. Jag tror nog det.

Jag tycker det var ascoolt att bara stå under hela eiffeltornet också och speciellt när det började blinka!=)
Men som allt annat så tog det roliga slut och vi gick hemåt och då gick vi förbi triumfbågen. Men den tittade vi inte på för där skulle vi vara klockan elva nästa dag där vi hade en liten date=) berättar mer nästa dag.

På vandrarhemmet sov jag och Evelina  i ett rum med några andra. Amanda och Ida på våningen under i ett rum med några andra. Såå jaa.. dagen slutade helt enkelt med att vi gick hem och sov=) hahah


LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

29 april

Den 29 april begav jag, Amanda, Ida och Evelina oss ut i la Europa. Vi tågluffade nämligen en månad. Bland det roligaste som finns är ju att tio, tjugo och trettio år senare ha en dagbok att ta fram och läsa om resan. I en vacker by utanför Neapel bestämde vi oss för att när vi fyller sextio om några år, typ ett halvt sekel eller så, så ska vi göra om samma resa. Så något måste vi ha då för att minans.
Jag har i alla fall bestämt mig för att nu varje dag i trettio dagar framöver lägga upp ett inlägg om resan.
Såå jag kör igång nu..

Den 29 april vaknade jag med panik. Okej för att man ska fatta måste jag berätta lite bakgrund. Jag hade haft sjuukt mycket att göra veckan innan avfärden och därför inte hunnit gå till banken för att skaffa ett VISAkort. Det skulle ta tre dagar med posten hade jag hört innan man fick det, så precis fyra dagar innan gick jag till banken och beställde kortet. Så skulle det komma fram dagen innan jag reste. Trodde jag! Det kom alrig något kort på posten. Hade ingen aning om vad jag skulle göra men handla lite mat inför resan var jag ju tvungen att göra så jag och mamma åker till konsum kvällen innan avfärd. Där får jag se en postbil. Kanske har dom posten som ska delas ut nästa dag tänker jag. Så jag frågar damen i postbilen och hon hänvisar mig till postkontoret på trandared. Så dit åker jag. Väl där framme informerar damen i luckan mig om att posten som delas ut nästa dag kommer nästa dag på morgonen klcokan nio. Så jag kunde ju vara där halv tio så ska dom försöka rota fram posten åt mig. Mitt tåg gick klockan tio. När hon får reda på det får typ hon panik och lovar att skriva massa lappar till postgubbarna och damen som skulle jobba där imorgon. Så jag kan ju vara där klockan nio istället föreslår hon.

Såå morgonen börjar med en tur till posten för att få tag i det där kortet då. På vägen dit ringer de från posten och talar om att det har kommit fram!!=D aldrig har jag blivit så glad typ över att få nåt som jag blev när jag fick det fina orangesvarta kortet!=) Problemen lösta bara att dra..yeah! Så det gjorde vi. Okej vi skulle få se en tur av Europa..så varför inte ta en extratur  i vårt underbart vackra ikealand innan vi drog söderut. Så vi åkte till Herrljunga för att sedan åka norrut till Falköping för att sedan åka söderut igen. Om sanningen ska fram var det inte kärleken till vårt land som gjorde att vi tog den turen, snarare att det var det billigaste alternativet. Resten av dagen tillbringar vi på ett tåg. Vi träffar ett trevligt svenskt par som ska till Köpenhamn över valborgshelgen. Sent på eftermiddagen är vi i Köpenhamn där vi går omkring ett par timmar.  Sedan kliver vi på nattåget som ska gå till nånstans långt ner i Tyskland. Vi hade nämligen bokat sovkupé med sängar som man fällde ut. Sex sängar var det, vilket innebar att vi skulle få dela rum med några andra som klev på senare.
Ooooh Yeeees säger jag bara när jag tänker på våran lilla kupévän som kliver på en stund senare. Han var nog helt ärligt bland de sliskigaste män jag nånsin träffat!! Hans outfit bestod av taaaajt kostym och krokodilskinnskor! Konduktören kom in just då för att kolla våra biljetter och det första den här mannen säger till den här konduktören är, jag minns inte exakt men nåt i stil med att  åh vad mysigt det är att alla vi ska få sova i en och samma säng. You wish! Naturligtvis tar vi det som ett skämt och garvar. Vi garvar inte riktigt lika mycket när konduktören har gått och han sätter sig ner och halar fram en porrtidning som han sedan är helt fast i.

När klockan var tio kände vi att vi ville sova för vi var verkligen trötta. Vi frågade honom om han skulle sova men det ville han inte än sa han. Vi föreslog då att vi kunde bädda upp sängarna så kunde han gå till cafeterian och läsa sin..hmmm..ja tidning om han nu ville det. Det dröjer en lång stund innan han fattar och då utbrister han även jätteförvånat "oooh, is this a sixbedsroom?? Jag är inte jhelt säker, men det verkade verkligen som att han hade helt seriöst trott att det var en kupé med en enda stor säng i där alla vi skulle sova tillsammans. Som sagt.. you wish!
Några timmar senare när vi ligger och sover kommer han in i rummet för att hämta nåt. Jag ligger överst i en typ våningssäng nära dörren så jag sticker ner huvet för att kolla vad som händer.
Jag kom då väldigt nära den här mannens ansikte och han ler ett stort, sliskigt leende och säger "Ill be back later!"
Oooh noo I hope not! tänkte jag. sen somnade jag.

kan ju tillägga att den här mannen  inte höll sitt löfte till mig. Han kom aldrig tillbaka och det var vi inte det minsta ledsna för vill jag lova! Han hade väl helt enkelt hittat nån annanstans att sova.

Sååå... slutet gott allting gott för mig, Ida, Evelina och Amanda!!LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

tjoooo

I helgen har jag vart på Nyhem! Gryyymt bra!
och en av de bästa sakerna NYA MUSIK!!
Kan seriöst gå där inne i flera timmar.
och lite handlande blev det ju=) hahah
närmare bestämt tjugo böcker!! =D AASKUUUL!!

I veckan ska jag jobba. Sen på midsommar ska vi
ha klassåterträff eller ja inte hela klassen men det vanliga gänget
plus sjömännen (killarna som alltid hänger hos bremer)..riktigt kuul! Vi ska vara nere vid sjön
hemma hos bremer. Det ska iaf bli väldigt kul att träffa alla igen.
Saknar verkligen klassen jättemycket=( och för att visa min kärlek och saknad
till klassen så tar jag mig friheten att dela en liten del av vår citatbok med resten av världen.
Det händer fortfarande då och då att jag tar fram de här citaten och bara garvar åt dem.
Gymnasiet var verkligen tre asroliga år!

"Jag måste komma ihåg det annars kommer jag att glömma det"  -Frida

"Om vi börjar 20 över kan ni komma 5 i halv så vi kommer igång 20 i"  -Birger (matteläraren nr 1)

"Två genom två? Det blir ett ju!"  -Geber (matteläraren nr 2)

"Så kan man göra två flugor på smällen"  -Christer (historieläraren)

"Jag var en gång på dramaten och såg en dålig pjäs" - Birger

"Birger, har du ett mobilnummer?" -Daria
"Ja, BTE 753" -Birger
"VAAA!!?"  -alla

"Birger ska du med och käka thai?" -Carl
"Köra vaddå?" -Birger
"Käka thai" -Carl
"Äta vaddå?" -Birger

"Jag fattar inte det här" -Maral
"Men du måste skriva" -Birger
"Men jag fattar inte!" -Maral
"MEN DET STRUNTAR JAG I!!" -Birger

"Jag tycker provet gick bra, 4 VG, inget MVG och 10 IG..." - Geber

"Ett stort tak till alla" -Birger

"Om man bränner och hugger ner skogen, så försvinner ju träden" -Bengt (biologiläraren)

"Indianer...men det är ju ett folk med fjädrar!"  -jag om indianer

"Fala fel...vad är en fala fel"? -Birger läser upp matlistan

"Om man tar två trappsteg i taget, så kommer man fram fortare" -Tina

"Jag har gjort ett tal idag och det var det som stod på tavlan" -Johanna på matten

"Kulorna på Chalmers var så häär stora, fast större!" -Birger

"Var det Beethoven, eller kanske Mozart?" -Jag frågar AE om hennes ringsignal
"Va? Nej, det var min brorsa" -Anna-Eva

"Ni är så provfixerade, kan ni inte tänka på något annat? Tänk på sex!!" -Uno när vi frågar ang prov

"Va? Jag tänkte på det du sa innan." -Johan när Uno kommer på honom med att halvsova.

"Du har en banan, ett äpple och ett päron. Du vill bara ha kvar äpplet. Du förstår varför man tar bort bananen, men undrar varför man tar bort päronet. JO, DET ÄR FÖR ATT MAN INTE VILL GÅ RUNT MED EN FRUKTKORG HELA DAGEN!" -Henkeåterigen

Återigen sitter jag här och försöker intala
mig att det är världen som är galen och inte jag!!

Student!!

Det har varit en riktigt bra dag!! En aning blött kanske...

Dagen började med skolavslutning i boråshallen. Rektorn börjar med att hålla
tal, eller tal kan ju diskuteras. Snarare en historialektion. Han tänkte att vissa av
eleverna kommer ju aldrig att sätta sig i skolbänken igen, så lika bra att in i det sista passa på att
hålla lektioner för dom. Bäst att utnyttja tiden till max liksom. Så han körde på med att berätta
om allt möjligt historiskt som hänt de senaste femhundra åren. Grymt kul tyckte jag
och resten av människorna i aulan att nu få ett tillfälle att snacka med varandra. För det var vad vi gjorde
medan han snackade om Marie Antoinette och allt vad det nu var. Sedan var det massa sång
och massa massa stipendieutdelning. Johanna fick stipendium och när hon gick fram så körde vi igång
larmet. Vi hade asså med oss en typ megafon eller vad man ska kalla det och tryckte man på en
knapp så gick ett stort alarm igång som hördes över halva aulan.  Vi lyckades med att få folks blickar
på oss samt skrämma livet ur en gubben som satt bakom mig. Så sånt kan man roa sig med om man sitter
på en tråkig avslutning.

Sedan skulle studenterna springa ut. Det var helt packat med paraplyer, folk och paraplyer.
Vi skulle tränga oss fram och pappa ropade på mig att jag skulle fälla ner paraplyet. Bäst
att lyda order, Men tanten som stod bredvid mig blev inte alls så glad som man skulle kunna
tro att hon skulle bli när hon fick ett paraply mindre att trängas med. För allt vatten som var på mitt paraply
kom nämligen över henne. Hon blev SUR!! Jag försökte verkligen förklara att det inte va meningen osv
men hon va inte så glad ändå.

Väl hemma var det kaos i köket. Jag, min moster och mormor stod redo att hjälpa till
men mamma verkade bli mer stressad av att vi stod där och hängde och frågade vad vi skulle
göra så vi hjälpte nog henne bäst genom att inte hjälpa till.

Har varit massa trevliga människor här idag med. Har suttit och pratat med folk
i flera timmar och folk jag inte träffar så ofta så det har varit riktigt roligt!=)
Så ska jag till nyhem imorgon också!! Göött!

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

Härliga tider!!=)

Härliga tider är det nu för imorgon är det student!!  Och även om jag redan har tagit så
är det askul för Johanna tar studenten så det blir ju paarty här hemma..göött!=)

och åååååå vad jag läängtar såå mkt till nyhem! Det är helt klart årets höjdpunkt
men kan inte vara där hela veckan i år eftersom jag jobbar=( men hoppas verkligen komma
dit nånting i helgen. Sen måste jag verkligen köpa en ny bokhylla för nu har jag så många
böcker så jag har börjat få lägga dem i högar på golvet.

Sen måste jag dammsuga också. Väntar bara på att inspirationen ska komma.
Den brukar komma några gånger per år även om mamma inte tror mig.
Hoppas bara att den kommer  ikväll! hahaha

jaa bra väder vill vi ju ha imorgon. Tv:n står på med väderleksrapporten
så tänkte att kan ju kolla lite på rapport och lite på aktuellt och så
väljer vi helt enkelt det vädret som är bäst! Det blir braa!!=)

LLFUAMJ (Lev livet fullt ut, alltid med Jesus)

helgen

I helgen var jag på vigsel sååå vackert!! Bland de vackraste vigslar jag
nånsin har varit på, okej jag har bara varit på fyra men ändå.

Efter vigseln började kaoset, Rebecka skulle ha tjugoårskalas på kvällen
och jag hade lovat att hjälpa till. och vad gör man då? Jo att hjälpa till innebar
att åka hem till Kim och fylla tre påslakan fulla med ballonger och stoppa in i hela bilen
och jag överdriver inte ett dugg när jag säger att det verkligen var HELA bilen. Nellan satt
i mitt knä i framsätet och jag kunde inte andas för att nellan tryckte in mig i sätet och ballongerna tryckte nellan mot mig.
Sedan innebar resten av "att hjälpa till" med att sätta sitt liv på spel med att åka med de här ballongerna i den här bilen
då rebecka knappt kunde växla och verkligen inte såg nåt annat än rakt fram så nellan fick sitta och säga
typ höger, vänster, rakt fram. Fullständigt askuul men också fullständigt livsfarligt.
Väl hemma hos Rebecka, och ja allt gick bra och ingen dog, så var det miljoner saker att göra
och allt var verkligen KAOS!! till slut var allt så stressigt och en sån röra att jag och gunilla (Rebeckas mamma)
bara sätter oss ner och asgarvar fhur länge som helst åt allting. Kul hade vi iaf.

Kalaset var verkligen jättetrevligt och jättekul och presenten från mig och några andra var att åka
till liseberg så det gjorde vi på söndagen.

Men innan dess skulle jag rösta. Första gången. Jag ville att pappa skulle hänga med. Det ville inte han.
"Josefin, det kan bara inte gå fel"! Trodde han ja. När jag kom in i lokalen så stod det bara folk där
och ingen sa nånting till mig. Men jag fick mitt kuvert och stoppade i lappen där. Sen började pappa
och nån kvinna snacka om nåt som jag uppfattade som nån låda så jag bara aahaa här är lådan jag ska stoppa i kuvertet i. Men det fanns ingenstans att stoppa i lappen i den här metallsaken som stod framför mig så jag försökte trycka
i den i en springa. Som sedan visade sig vara en skärm som jag skulle gått bakom och stoppat i min lapp i
visade det sig. "Det där är inte min dotter det är grannens" Sa inte min pappa men jag lovar att han tänkte det
för han bara "jaaa du vet det är ju första gången liksom"
" till den här kvinnan och hon bara "jaa det är inte lätt".

haha nää man kunde ju inte
göra fel enligt min pappa. Men tydligen kunde man det.
Men nu vet jag ju det till nästa gång liksom. Att den där plåtsaken
är en skärm och att jag inte alls ska stoppa lappen i en låda utan lämna den till
folket som sitter vid borden..typ.

Det var det om det..hejdå=)


Karl-Otto nånting

Igår på jobbet sitter jag i lunchrummet och läser aftonbladet.
Så får jag helt plötsligt syn på en insändare som jag seriöst
var tvungen att läsa flera gånger för att kolla att jag inte hade missuppfattat eller läst
fel. Det stod nånting i stil med det här: Kristdemokraterna är ju helt ute med sitt
förslag att sänka alkoholskatten. Ska Sveriges folk inte bara bli sjuka av det,
utan även fattiga också? Undertecknat Karl-Otto nånting som jag inte minns.

Jag dog ärligt talat. Ååå snacka om stjärna! Självklart ska man ju sänka
alkoholskatten så att de förutom att bara köpa sprit även får råd till
lite potatis också!! Eller så kanske det inte alls är så, utan det kanske är så
att de blir ännu sjukare för då köper de nog tyvärr ingen potatis utan ännu mer alkooohool.

Snacka om tröööög! Har ingen aning om vad jag skulle ha gjort
om jag hade träffat den här mannen. Okej jag har nog visst en aning
han skulle bli överkörd av alla mina argument.

Meen det här gjorde i alla fall att jag inser att jag MÅSTE rösta!
För om det finns fler som han (vilket det troligen gör)
så jaa då vet man aldrig vart världen är på väg asså!

Idag för exakt ett år sen tog jag studenten.
Ååå vad kuuul det var!!

hej hej på dig

kuuul

idag på jobbet var det såå kuul! mittemot kundtjänst
jobbar en gubbe i en korvkiosk och hans musiksmak är nog världsbäst.
Igår satte han på några låtar som jag verkligen inte kan beskriva men det lät typ
som barnvisor. Idag satte han på ännu konstigare låtar. Det lät som att det var någon
som satt i en grotta där det ekade för det enda dom sjöng var typ ooooooooooo
och aaaaaaa typ med operaröst. Aaaskuuul ärligt talat! Jag höll på att dö av garv
och kunde knappt hjälpa kunderna för att jag garvade så mkt. Senare fick jag höra
att han medan jag varit borta kört millenium 2 med markolio i ungefär en veckas tid.

ooo heej vad jag diggar hans musiksmak!
aaaa livet är härligt!


back in da black

Jaa jag ska nog börja skriva lite här igen.  så nu börjar jag.

Ända sen jag var liten har jag helt seriöst verkligen äälskat att gå till tandläkaren.
Jag tycker verkligen att det är kuul! Men imorse var jag för första gången nervös för att
gå till tandläkaren. Anledningen til detta är att jag inte har använt tandtråd som dom har tjatat
på mig i flera år vilket innebär att hela mitt tandkött är inflammerat=(

Jag tycker att jag har fina tänder och det tycker tandläkarna också..på utsidan.
Men alla vet ju att det är insidan som räknas. Innan jag satte mig i stolen
började jag med att tala om att det är nåt konstigt med tandköttet  och att
jag lovar att börja använda tandtråd. När hon kollade mig i munnen så märkte
man verkligen att de inte var nöjda och de sa massa saker till varandra på tamdläkarspråk
som jag inte fatta, men jag fatta på deras tonfall att det var dåligt.

Alla som har sett mig borsta tänderna vet att jag alltid borstar mina tänder jättenoga
och jättelänge. Anledningen till att tandköttet är så konstigt är ju att jag har slarvat med tandtråden.
Jag försökte förklara det för tandläkarna men de vägrade lyssna
och istället skickade de hem mig med en lapp i handen med en ny tid nästa vecka.

Jag ska till en tandhygienist för att lära mig borsta tänderna. Kuuuuuul.


RSS 2.0