nu fattar jag!

Jag har som de flesta andra alltid hatat krig! Det jag heller inte har fattat är hur kristna människor har kunnat göra lumpen. Hur de kan vilja lära sig att döda och va beredd på att gå ut i krig och döda. Varför inte resonera istället för att skjuta på varandra har jag tänkt. Jag läste nånstans nån gång en som uttryckte sig att "ibland kan krig vara enda lösningen" Jag höll definitivt inte med!

Men nu har jag läst en bok. Jag är inte sån som ändrar tankar och åsikter efter varje ny grej jag läser och hör. Jag tror inte heller på allting jag läser och hör. Men efter att ha läst den här boken har jag nog faktiskt ändrat inställning. Självklart vill jag inte ha krig eller att folk ska bli dödade.

Men nu kan jag förstå de kristna som gör lumpen. Jag tycker inte längre att det bara är dumt att gå ut i krig utan istället grymt modigt! Jag kan till och med förstå att Gud kanske kan stödja kristna soldater i deras arbete. Inte för att han gillar krig men för att krig ibland kan va nödvändigt och till och med den enda lösningen och för att soldaterna gör mycket bra saker!! Jag kan för lite om sånt här så jag kan egentligen inte uttala mig om saken, men jag iaf fått lite nya tankar om krig.


aa ville bara säga detta denna fredagsmorgon på tal om ingenting.LLFUAMJ

null, studere, hade

Jag vet inte hur många timmar sammanlagt det senaste året som jag ägnat åt att stå i telefonkö, bli vidarekopplad till olika folk och pratat med olika människor. Jag har pratat med csn väldigt många läkarutbildningsuniversitet i norge, danmark och sverige, danska, svenska och norska antagningen, komvux, studera.nu Ja listan kan göras lång.

Just nu sitter jag här och asgarvar för mig själv! Har ägnat dagen åt: telefonen. Jag hade en fråga EN ENDA fråga och det var om man kunde göra sin AT-tjänst i sverige efter att ha pluggat i norge. Ganska bra att veta innan man tackar ja till något (dock vet jag inte om jag kommit in än). Så telefonsamtalen började och det roliga var att ALLA sa så här "mycket intressant fråga, jag är dessvärre inte rätt person att svara på den frågan men jag kopplar dig vidare" eller så fick jag numret till den jag kunde ringa. Så jag har nu ett helt kuvert fullklottrat med olika nummer till folk som ansågs kunna svara på min fråga men som sen hänvisade mig vidare. Inte hjälpte det att flertalet gånger som jag blev vidarekopplad så bröts hela samtalet och jag fick ringa upp igen och "hej det var jag som ringde nyss"

Så idag har jag pratat med csn, olika personer på Oslo universitet, norska antagningen, Norges läkarförbund, någon högt uppsatt i nåt läkarförbund i norge, socialstyrelsen i gbg, socialtjänsten i gbg, växelkontoret i gbg, någon kvinna på nåt fakultet i Borås och sen finally så kunde nån Jan som jobbade med läkartjänster på Borås lassarett  svara på min fråga!! När inte ens den höga uppsatta i norges läkarförbund kunde svara på detta och så fanns svaret på min fråga hos Jan i BORÅS!! aa det är för kuul asså!!

Men nåt positivt är att jag har lärt mig lite norska iaf. Försökte lägga till med lite norsk dialekt gick inte så bra men när jag skulle säga mitt telefonnummer så sa jag inte noll utan uttalade det null istället. och jag sa inte plugga utan studere. Men de såg nog igenom mina försök att prata norska för varje samtal började jag ju med att säga "Hej jag är svensk och bor i Sverige"

Det roliga var att alla trodde att jag redan var läkare. Som han Jan till exempel  (den sista mannen som hade svaret på min fråga) han sa så här innan vi la på: "Ja det kommer ju snart upp lite AT-läkartjänster så då tycker jag verkligen att du ska söka!" Så då svarade jag bara att visst det skulle jag göra!
Men nu vet jag!!LLFUAMJ


Det blev ingen CD

Det blev ingen cd - typ bästa facebookgruppen!! Kolla in detta här nedan.
Min personliga favorit är den längst ner om cykelkorgen! aaa snacka om important news asså!

Have fun!
LLFUAMJ

kirurgen

Min klasskompis ska praktisera på kirurgen! Behöver jag nämna att jag är helt grön av avundsjuka?! Men jag SKA se till att hamna där när jag ska praktisera! men det finns säkert inte så många platser där så kommer väl hamna på nån vårdcentral ute i Sandared eller nåt annat lika spännande... Knappast att jag skulle ha sån tur att hamna på kirurgen?

Nej sånt händer inte i mitt liv! No no! Not in my Mclife.


Men en dag SKA jag stå där och säga "Ge mig skalpellen!"

Nej just det, jag är ju sjuksköterska det är jag som ger skalpellen till han som säger så.
Ååå livet är orättvist!


Fast jag är nöjd ändå! Sjuksköterska är ju trots allt min näst högsta drömyrke och det blir bara roligare och roligare!! =DLLFUAMJ

<3 Debbie <3

Detta inlägg tillägnar jag Debbie och endast henne, för att det är två år sen idag. Vi lärde känna varandra i sjuan men när vi började gymnasiet förlorade vi kontakten. Men jag fick äran att gå i samma klass som henne under högstadiet, få ha henne som vän, flumma och garva med henne och även dela en del djupare tankar om livet under dessa tre åren. Debbie var speciell och jag tänkte mycket på henne sen när vi började gymnasiet och förlorade kontakten.

Debbie hade då åtta syskon (det kom ett nionde under gymnasiet)  och hon var alltid såå impad över att jag kunde namnet och ordningen på, alla trots att jag inte träffat flertalet av dem.

I dödsannonsen som hennes mormor skickade in stod det en så vacker dikt som är så sann och som jag nu tänkte avsluta med: (den kanske inte gick ordagrant så här men ungefär)     


ps. namnet och ordningen på syskonen..jag kan dem fortfarande ;)                                                 

    Så liten plats en människa tar på jorden
    Mindre än ett träd i skogen
    Men tänk vilket stort tomrum hon lämnar efter sig när hon försvinner

    Ingenting kan fylla det
Alla <3 dag

Idag är det alla <3 dag. Har aldrig varit så jätte fond of den dagen då det ju faktiskt känns som att det endast är ett sätt för köpmännen att tjäna pengar. Fast vill minnas att jag läste en rätt så gullig historia om vad som låg bakom denna dag i bt för några år sedan och det hade ingenting med bussines satt göra, så det är väl kanske en ganska bra dag då ändå. Fast är man ihop så känns det lite så att hellre få choklad som en surprise en dag än att få choklad idag då killen känner att "ååå imorrn är det alla <3 dag jag måste köpa nåt, jag tar lite choklad som blir hon nöjd!"

Har ju jobbat i helgen och lite gulligt är det ändå att se alla killar köpa olika grejer. Igår kom det en kille fram till mig och han hade verkligen panik för att han inte hade nåt att köpa! Han bara "Det är kris! Hjälp mig!" hahaa!
och visst finns det saker att välja på och allt är hjärtformat förstås! choklad i alla sorter, hjärtformade askar med jordgubbar i och...håll i er: HJÄRTFORMAD SALAMI!! snacka om looove va! aa jag dog ärligt talat.

LLFUAMJJossans djupa tankar en fredag

Har jobbat idag. Rätt segt faktiskt. Men en riktigt kul sak hände det! Om nån läser så kommer nån inte fatta men jag tyckte det va askuul så detta är värt att skriva ner. Jag står och packar upp nånting typ schampo eller nåt. Så kommer en kille i typ 23 årsåldern fram till mig, ganska snygg var han faktiskt. Så har han fått tag i ett rosa typ barbielypsyl och så håller han upp det och frågar: "Har ni inga andra lypsyl än de här?" och jag vet inte vad som va så kul men hela han såg så rolig ut där han stod där med det där rosa barbielypsylet så jag börjar asgarva och verkligen garvar och han fattar inte vad jag garvar åt så han blir typ lite nervös och bara: "Eeeh jaa asså det är ju säkert inget fel på det här lypsylet, men om ni ändå har nåt annat lypsyl så kan jag ju köpa det istället!" 

hahah  det var verkligen aaaskuuuul!!


Sen har jag funderat på en sak och det är nu jag dimper ner med mina oerhört djupa tankar här: Korta killar och långa killar. Det kanske inte alls är så men jag har uppfattat det som att de flesta killar vill va ganska långa och att de anser att lång = manlig. De flesta killar som är korta önskar att de var längre och väääldigt många korta killar styrketränar och skaffar tatueringar. Det är verkligen inget fel för jag tycker det är assnyggt med tatueringar! och muskler kan väl va lite snyggt om det inte är för överdrivet. Men det känns som att många korta killar känner att de måste kompensera sin korthet med olika saker så att de ska kunna komma upp i samma manlighetsnivå som de långa typ.

Det borde inte va så för visst kan det va snyggt att va lång. Men kort är lika snyggt! Det finns faktiskt ganska många riktigt manliga killar som är korta! och om jag skulle få välja bara sådär så skulle jag välja en kort kille!LLFUAMJ

KUUUUL!!!!=DD

aaaa jag är såååå glaaaaad!! det ska bli sååååå kuuuul!!! Jag pratade nyss med Johanna (inte min syster)  i telefon och det va typ värsta tjejsamtalet med massa garv och lite "aaaaaaa och ooooooo" för hon och Jonathan förlovade sig i lördags!!! och de ska gifta sig i augusti!!!

så jag, Daria, Bremer och Stefan ska hjälpa till med att ordna bröllopsfesten!! Såååå kuuuul!!

aaaaa nu är jag sååå excited så jag måste åka till friskis och träna av mig min överskottsenergi!!


hej hej!! =DDD


LLFUAMJ

HÄRLIGA TIDER!!

Ja det är helt enkelt härliga tider nu!! Jag går bara omkring och är grymt lycklig just nu! och ingenting speciellt roligt har hänt utan nästan snarare tvärtom! Meen jag är bara lycklig över Jesus och livet!!

Idag har vi haft föreläsningar med Börje, han som "det är probläääääm med ett sånt här här systäääääm" och sen har jag stått i bibblan och kopierat i en och en halv timme!

snart ska jag till viskan och fika med malin och linnea och sen ska vi på bio!

Men jag har faktiskt inte en aaaning om vilken film vi ska se för det glömde jag fråga. Kuul med överraskningar =)LLFUAMJ
done

Tentan är gjord. Jag är fri och lycklig!aaa det är en sån här dag man skulle haft Greys Anatomy säsong 5!!
LLFUAMJ

sååå ja

färdigpluggad
färdigduschad


Det känns MKT bättre!!


LLFUAMJ

ångest

Jag har tenta imorgon. Ångest! Gick precis igenom några övningstentor och insåg att det krävs flera timmars pluggning till. Minst! Panik! Vad gör man när man har panik? Jo man äter! Så nu har jag smällt i mig tacopaj plus massa choklad!!

Så nu bestämmer jag mig för att stänga av datorn och lämna den där, andas i en fyrkant och lugnt och fint ta med mig alla papper in på rummet. och där måste jag stanna! Klockan är halv fem. Jag får absolut INTE ta ett enda steg utanför rummet innan klockan åtta!


Ja men det låter bra!!


LLFUAMJ

klaaart

Nu har jag sökt till läkarutbildningen i Norge!
LLFUAMJ


uusch

Idag har Jossan suttit hemma på kammarn och jagat staffylococcus aureus i sina dammhögar! Borde städa.
Tenta på fredag på alla bakterier och virus och har inte kommit nånstans! verkligen ingenstans...

Plus att vi har seminarum imorgon och har inte förberett nånting. Men vi kör väl på improvisation som vanligt har ju funkat hittills ?no no no!LLFUAMJ


RSS 2.0