mmm

Pluggar mest på dagarna. Skriftlig tenta om två veckor och sen två veckor därefter en muntlig tenta på allt vi gjort sen mars! Sjukt mycket att hålla i huvudet med andra ord! Så jag har att göra på dagarna när jag inte är i skolan.

Var på gudstjänst idag i smyrnakyrkan. Det var en utländsk familj där och ni vet ju hur det brukar vara i många utländska familjer, där ingår alla kusiner och hela släkten i familjen. Denna familj var i smyrnakyrkan för allra första gången och de ville barnvälsigna sitt barn. Hela familjen fick komma upp på scenen och så bad vi för barnet och för dem allihopa. Mamman var jätteberörd och grät. och då grät jag också. Jag har ingen aning om ifall denna familj var troende, men jag tycker att det var så fantastiskt att de valde att gå till kyrkan och barnvälsigna sitt barn fast de aldrig hade varit där. Att de faktiskt väljer att komma till Jesus när de vill att deras barn ska bli välsignat. Jag hoppas verkligen att de kände sig riktigt välkomna och att de kommer att komma tillbaka. Pastorn sa idag att massa människor som har kommit till tro den senaste tiden. Inget gör mig lyckligare än det!


Ha en underbar söndag!
LLFUAMJ

ge mig 25 november nu!

Har så mkt att plugga nu fram till 25 nov att jag inte har en aning om hur detta ska gå till. Jag kommer inte att kunna ha något socialt liv överhuvudtaget. Mina föräldrar frågar mig hur det går med ekonomin och jag kan ju bara svara att det går skitbra! Just för att jag inte har någon tid till att gå på stan och shoppa eller roa mig.


Ska vi tävla om vems liv som är tråkigast? Jag vinner!
LLFUAMJ

Helgen! <3

Helgen var fantastisk! Var ju som sagt på ett läger för kristna tandläkar- och läkarstudenter. De kristna skolgrupperna på universiteten turas om att ordna det. I år var det Uppsala som ordnade det, nästa år är det Stockholm som ska ordna. Det är alltid så kul att träffa nytt folk och det var väldigt roligt att höra hur folk pluggade på andra ställen i Sverige.

Sen är det skönt att höra att det finns fler folk som tänker som en själv. Att det vi som människor gör och vad vi är inte enbart är ett resultat av en kombination olika signalsubstanser. Jag säger inte att det här med signalsubstanserna inte stämmer, det jag menar är att vi är något mer. Utöver det kroppsliga som vi kan mäta, se och ta på så finns det en till dimension som inte kan förklaras eller testas vetenskapligt. Varje människa är unik, värdefull, skapad och älskad av Gud. Vi är inte bara kroppsliga varelser utan vi har också en själ. Om jag trampar på en spik får jag fysiskt ont. Om någon torterar mig får jag ont både kroppsligt och själsigt. Sen är ju kropp och själ väldigt integrerade med varandra. Mår man inte bra själsligt är det ju inte ovanligt att det uppkommer fysiska symtom.

Om Gud skapade människan enligt bibelns skapelseberättelse eller med evolution är egentligen inte jätteviktigt. Personligen skulle jag vilja säga att jag tror mer på intelligent design, dvs jag tror på en mikroevolution givetvis, men inte på en makroevolution! Men det skulle ju kunna vara så att Gud styrt skapelsen genom evolution. Men en sak jag är säker på är att Gud skapade människan som hon är! Dessutom kan evolutionen aldrig förklara vad en människa i sig själv är eller vad hon är värd. Människan har inget subjektivt värde, värdet hänger inte ihop med vad människan gör. Människan ÄR i sig själv värdefull, genom att bara finnas till. Därför att Gud planerade att skapa henne och älskar henne.LLFUAMJRSS 2.0