Uppsala och hormoner!

Har varit i Uppsala i helgen med Ida och hälsat på Amanda. Gryyyymt naaaaajs! Vi tog det väldigt lugnt och umgicks mest, kollade på tågluffarbilder, gick på stan, satt på caféer, träffade Rebecca och träffade Albin, gick på¨adventsgudstjänst och va på Gomöte då det var gokonferens i pingstkyrkan.

Vi gick lite tidigare från gomötet för att dra till burger king och äta. När vi sitter och äter börjar plötsligt en kille som sitter en bit ifrån att snacka med oss, frågar vad vi gör osv. Han bara "ni är från gokonferensen va? det förstod jag direkt" och så kom det fram att han också var därifrån och vi trodde att han va ett fyllo som ville ragga typ! hahahhah

sen satte han och hans kompisar sig vid vårt bord och snackade. Han måste seriöst tyckt att vi va rätt knäppa. För det första så talade vi om för han att vi trodde att han va ett fyllo! haha sen så rabblade jag upp för honom allt jag hade ätit den dagen och allt jag hade shoppat, (fråga mig inte varför) intressant för han att höra liksom. För det tredje hade amanda på sig en väldigt rolig sak men jag berättar inte vad men det va men det va gryyyymt kuuuuuul !! hahahahaha


Sen är jag sååå grymt trött på alla hormoner som rusar omkring i kroppen och då syftar jag inte på puberteten för den är jag ifrån för länge sen. Jag syftar heller inte på att jag är kär för det är jag inte heller.

Nej jag syftar på alla hormoner jag måste lära mig ! Varför ska det va såååå många?

Oxytocin är "the looove hormon" (bland annat). Så när du är på dejt med the one och du inte vågar säga riktigt vad du verkligen känner så kan du ju ändå säga nåt i stil med "när jag sitter här känner jag oxytocinet flööda!"
Nej, gör inte det förresten, då blir det garanterat INTE en andra dejt! (han/hon kommer tycka att du är knäpp)LLFUAMJ

löjligt

Nu ska jag göra en lista saker som jag tycker är så grymt löjligt:

1. Folk som man känner men som av någon anledning inte hejar när man träffas på stan utan bara gå förbi och låtsads att man inte ser varandra.
Grymt löjligt!

2. Folk som man inte känner så jättebra men som vet att man är kristen, ofast är det faktiskt vuxna och som när man pratar med dem svär (vilket de brukar göra) men bara för att de vet att man är kristen så utbrister de "oooj förlåt, så får man ju INTE säga!"
aaaslöjligt ärligt talat.

3. Vuxna människor i typ 35-40 årsåldern som försöker göra sig hippa genom att gå ner på 17-18 åringars nivå och snackar med dem om vilka spritsorter som är bäst, sin goaste fylla osv.
Aaaa snacka om piiiinsamt!LLFUAMJ


Karl Marx!!

Jaa förresten den där killen i min klass som tyckte jag va så smart Jungan kallas han för övrigt.
Jag va ju sugen på att ha lite kuul så det ska jag ha nu medan jag skriver vad vi gjorde för ett tag sen AAASKUUL!!

vi skulle ha seminarium i skolan och det innebär att man sitter i små grupper med typ 12 pers i varje grupp och diskuterar olika saker. Den här gången skulle vi diskutera fem olika människosyner. Vi delades upp i fem ännu mindre grupper. Jag och Jungan och en annan tjej hamnade i samma grupp. Alla grupper fick varsin av dessa människosyner som vi sen skulle berätta om för de andra. Naturligtvis fick vi den människosynen som iiingen annan ville ha!! Anledningen till att ingen ville ha den var för att ingen visste vad det va eftersom det inte stod nåt om den nååånstans i böckerna. den sociokulturella människosynen.

När vi pratade ihop oss hade jag en mening att säga. Den här tjejen som va i vår grupp hade skrivit en a4sida om det men hon hade blandat ihop allt och skrivit om Karl Marx och Jean Piaget (två gubbar som inte alls hade med detta att göra) men eftersom jag och jungan inte hade en aning om vad vår människosyn var så visste vi inte heller detta. Så vi delade upp det. Jungan skulle berätta om Karl Marx. Den här tjejen skulle berätta om Piaget. Jag skulle säga min enda mening! haha

Vi satte igång Jungan började att berätta om Marx. ALLA andra tänkte "eeeh har vi missupfattat allt eller för vi har inte läst nåt om marx" Läraren satt med höjda ögonbryn efter halva redovisningen om Marx avbröt hon och så här löd vår konversation

Läraren: Marx! Hur kommer det sig att du är så intresserad av Marx? Att du blandar in Marx och ekonomi i den sociokulturella människosynen?!
Jungan: eeeh
Läraren: Vad ska du berätta om?
Tjejen: Piaget
Läraren: Marx och Piaget! Hur kommer detta sig och hur kan ni blanda in dem i detta?
Jag: Eeeh.. asså..vid delade liksom upp det.
Läraren: Delade upp! vaddå? Piaget!? Marx?! Vi skiter i Piaget!! och Marx! jaa du verkar verkligen tycka om Marx!

jag fick säga en mening. Jungan blev avbruten mitt i allt och fick aldrig prata klart. Tjejen fick inte säga nåånting.
Hon verkligen toootalsågade vår redovisning! Men det roliga var att vi var sååå ute och cyklade! och jag fick verkligen anstränga mig för att inte garva höögt för allt va såå kuul! och det roliga var att läraren fortsatte att nämna Marx lite då och då under seminariet hon kunde säga saker som "som till exempel Fredrik som verkligen tycker om Marx!" jag vet inte hur många gånger hon verkligen poängterade att Jungan tyckte om Marx så mkt!! hahahah

Sen hade vi tenta och så var det en fråga Jungan inte kunde. Så då bara han skrev Marx och målade ett hjärta runt om.
såååå kuuuuuul !!!

jag garvar så jag dööör! och detta va ett internt skämt ni fattar nog ingenting men det var verkligen askuuul!

så nu fick jag ha lite kuuul och nu ska jag sova med min ömmande arm


LLFUAMJ

spruuuuuta

Har nu idag då tagit den här sprutan. Har varit lite skeptisk och är det fortfarande meen som sagt som sjuksköterska ska man ju digga sprutor så det är väl bara att köra =) börjar få lite ont i armen faktiskt. Men hon som tog sprutan va jättesnäll och verkligen visade mig hur man skulle ta sprutan så nu kan jag det!=) så nästa gång ska jag va på rätt sida om sprutan!! yeeah

för övrigt fick jag och Johanna (inte min syrra) den geniala idén att gå ut och promenera i spöregnet idag. Mindre kul tyckte  hennes hund att det var. En liiiiten jättesööt terrier som är mer blind än seende. Det såg såååå kuul ut när vi gick att folk till och med kommenterade. Jag och Johanna gick med raska steg. Flera meter bakom (det var ett låååångt koppel) gick den lilla lilla hunden eller den gick inte utan den lunkade fram jäättelångsamt! haha verkligen askuuul!

Jag är sugen på att ha kuuuul och det nuuu! Men klockan och mitt sunda förnuft säger mig att jag måste gå och lägga mig.
och jag måste ju leva upp till mitt goda rykte som smart!

En kille som går i min klass och som jag inte kände så jättebra sen innan men vi hade ändå varit på ett österrikeläger tillsammans en gång. han sa så här efter några veckor i min klass jätteförvånat: "Jossan är ju faktiskt rätt smart!"

Klart jag är smart!


LLFUAMJ

20,0 yeeeeah baaaabyy!!

20,0 har jag nu!! Fick alltså mvg i min engelska A+B prövning!! och jag hade ALDRIG klarat det utan Guds hjälp!!!
Taack Jesus!!!

Känns som en stooooor lättnad!! Nu behöver jag aldrig mer tänka på detta mer!

och vad innebär detta för mig nu? Jo jag har gått från 0 % chans till 6 % chans att komma in på läkarutbildningen! Men jag känner så här att jag ber över det jättemkt att Guds vilja ska ske för det är ändå han som vet vad som är bäst för mig. Men nu har jag ändå gjort allt vad jag kan för att komma in. Om jag kommer in är det grymt. Om jag inte kommer in är jag ändå lycklig för jag trivs verkligen såååå gryyyymt bra som sjuksköterska också!

slutsats: det kan inte bli annat än bra!=D

för övrigt ska jag göra nåt jättekuul idag! Jag ska slå in maaaassa julklappar till barnen i Litauen. Min kompis ska åka dit med kyrkan över jul så då ger jag henne dem. Jag äälskar att köpa nya fina kläder även om jag inte behöver. Jag tröttnar också vääldigt snabbt på dem. Men istället för att ha dåligt samvete över alla dessa fina kläder jag inte använder så är det ju bara att skänka bort dem. För inte vill barnen i Litauen bara ha en massa sunkiga kläder, självklart vill de också ha nåt snyggt att ha på sig! och eftersom jag nyss rensat min garderob och har ganska mkt snygga kläder att ge bort så känner inte jag för att bara gå och dumpa dem i UFFcontainern bakom konsum, då jag inte vet om dem faktiskt kommer fram. Då passade det ju utmärkt att hon ska till Litauen !=D


aaaa jag är lycklig!!

LLFUAMJ


nervööööööös!!

Skolan börjar klockan nio. Jag kommer glida in typ vid halv två, två. och vi har den föreläsaren som verkligen hatar när folk kommer för sent! Förra veckan var det en tjej som kom för sent och han bara "LEKTIONEN HAR BÖRJAT BARA SÅ DU VET!" och sen följde han henne med sin arga blick heeela vägen ända tills hon hade hittat en plats och hunnit sätta sig. Såå vi får väl se hur det blir när jag glider in typ en, en och en halv timme för sent!

Jag har sällan varit mer nervös och jag har nog aldrig varit mindre förberedd än nu! Jag är fööör nervös för att kunna förbereda mig! Men jag hoppas verkligen att det efter idag är över för alltid. Men endast om Gud vill och om han hjälper mig nu. För jag har verkligen insett att sååå gryyymt dåligt förberedd som jag är så kommer det aldrig gå vägen utan hans hjälp!!

Nu ska jag gå och gör mig i ordning. Om jag ska faila ska jag åtminstone va snygg när jag gör det!


LLFUAMJ

krockat med bilen och värsta dagen !!

Imorse medan jag åt frukost läste jag en artikel i BT om fredagen den 13. Jag garvade mest. Om jag hade vetat vad som skulle hända mig denna dagen fredagen den 13 november så hade jag inte garvat! Nä men ska jag va ärlig så var allt, precis allt mitt fel och inte nåt konstigt fel. Jag tror inte på skrock jag tror på Jesus.

Nu ska jag klaga ut om min dag! Gaaaaaaaaaahhhh!!

Det började lite smått igår. Jag skulle ta bussen hem från skolan och jag la mitt busskort på maskinen så att det skulle pipa och så skulle jag gå och sätta mig.

Busschauffören: Eyy duu kom tillbaka!
Jag: jaaa?
Busschauffören: ditt kort funkar inte
jag: det funkade imorse (tyckte det pep som vanligt och busschauffören som körde då sa inget)
busschauffören: jasså du det funkade imorse? det här kortet gick ut för två dagar sen!
jag: vaa?! oj då! jag har inga kontanter! tar du kort?
busschauffören: *suck* nej lilla gumman det gör jag inte
jag: okej, men jag kan väl få åka med så lovar jag att fixa detta sen!
busschauffören: aa men kommer det en kontrollant är det DU som får ta det med honom!
jag: aa visst! TACK!

sen måste jag tillägga att jag har haft ääääckligt mycket att göra denna veckan! Jag har varit asstressad och inte kunnat sova på nättrena! vilket innebär att jag inte har kunnat tänka riktigt klart.

Jag glömde alltså av allt detta med busskortet och kom på det i morse nio minuter över sju! Bussen gick tio över. Hade inga kontanter och va ingen hemma som jag kunde låna av. Så det va bara att gå till bussen och hoppas på tur. Den turen infann sig inte. så här gick det till:

Jag: Hej! Mitt busskort gick ut för tre dagar sen och jag har inga kontanter så jag undrar om jag kan åka med och fixa detta i stan?
Busschauffören: Det är ju du!!
Jag tittar upp och det är SAMMA BUSSCHAUFFÖR FRÅN GÅRDAGEN!!
Jag: Jaa just det, hej hej!
Han: NÄÄÄÄ!! NU HAR DU HÅLLT PÅ OCH ÅKT GRATIS TRE GÅNGER I RAD!! SÅ HÄR KAN DET INTE HÅLLA PÅ!! DU SKA INTE TRO ATT DU SKA KUNNA HÅLLA PÅ ATT ÅKA GRATIS PÅ DET HÄR SÄTTET!! DU SKULLE TAGIT MED KONTANTER HEMIFRÅN
Jag: vi hade inga kontanter hemma.
Han: Du kliver av!
Jag: Jag kommer för sent till skolan!
Han: Gå av!

Inte hans fel! Totalt mitt fel! Jag spraaang genom hela samhället ner till bankomaten i hopp om att hinna med bussen. Bussen åkte förbi när jag var nästan framme vid bankomaten. Det var bara att ta ut pengar och sätta sig och vänta i en halvtimme på nästa buss. När jag kom till skolan kom jag faktiskt inte för sent för det hade stått fel på schemat så det var ju bra det!

Efter skolan åkte zombiejossan hem! (man blir verkligen en zombie om man inte sover) vet inte vad jag gjorde under dessa tre timmar men jag och Ida skulle åka och bowla klockan halv sex med några mellanstadiebarn vi har en hemgrupp med. Jag gick och la mig för att sova och vaknade i panik!! Jag har fikaansvaret i pingst vilket innebär att jag är den som ska se till att nån har hand om fikat. Jag hittade inte fikalistan! Letade en stund. Hittade den. Såg att ooooojsan tjejen som ska ha hand om fikat vet inte att hon ska ha hand om fikat för jag va tvungen att byta med några andra en gång när hon inte kunde osv. Så jag ringde henne och som tur va kunde hon och hennes kompis hjälpa till!

jag sätter mig i bilen och åker. PAAAAAAANG!! jaa en krock helt enkelt! Det small! Hela bilrutan var trasig!! Jag stannade på en pendelparkering och försökte lista ut vad som hade hänt! Bilen jag krockade med kom lite senare.
Jag: Vad hände?
Han: Vad hände?! Du var över på min kööörbana!
Jag: ooooj! ursäkta!!!
Han: Mår du bra!
Jag: inte en skråma! ni kan åka! det va ju inte ert fel
Han: Åka?! kolla in min bil
jag: oooj (hans backspegel va helt trasig)

vi bytte nummer och sen bye bye och några hemska minuters väntan på att mamma och pappa skulle komma och se eländet! det fastnade glassplitter i mina skinnbyxor annars fick jag ingenting på mig! Jag kunde fått glassplitter i ögonen, ansiktet och överallt! för hela rutan var verkligen trasig och det va glassplitter över hela min plats! Det kunde ha gått riktigt illa så jag tackar verkligen Gud för att ingen blev skadad!!

Ida fick gå och bowla med tjejerna ensam.

Sen efter allt detta var det bara att ta bussen in till stan (denna gången med ett laddat busskort) och handla fika. Tjejerna var tvungna att åka hem sen så de kunde inte hjälpa mig med disken. Mitt fel eftersom jag glömt att säga till att de hade hand om fikat! Men oavsett inte gött fick lite hjälp av anna-karin och joachim (dem kan man alltid lita på) taack! men de var tvungna att gå ut med pannkakskyrkan sen. Andra gången denna terminen som jag har hand om disken själv. och nu verkar det som om jag måste ha hand om fikat två gånger i rad. ensam. får se hur jag lösrer det. Det kan va svårt att få tag i hjälp men så är det ju för alla vad det än är verkar det som.

Gömde min mobil hemma också.

Jag gick till bussen arg på mig själv och på hela denna hemska dagen!!!! Var inte en människa i närheten där jag väntade på bussen först. Men sen kom hon. Min dagens ängel! En helt okänd kvinna jag aldrig träffat innan. Vi började prata om att man aldrig ska gå ensam på kvällen och att det va så lite folk runt omkring oss. Men vi har iaf varandra sa vi!! sen började vi prata!! hon behövde ha nån att prata med och jag behövde verkligen ha nån att prata med efter denna dagen! men vi pratade inga problem utan om allt mellan himmel och jord!! aaasgööött! vi pratade så mkt att vi va nära att missa bussen! tuuur att vi såg att den gjorde sig redo för att åka!=) hahaha vi garvade tillsammans åt en rolig kvinna på bussen och vi hade grymt trevligt!

Seriöst så gjorde hon så att slutet på min dag blev braa! taaack!

så jaa typ en av de sääääämre dagarna i mitt liv!
Jag har ingen annan än mig själv att skylla. Ibland önskar jag att jag va mer ordningssam och organiserad och ordentlig och duktig.

Dagens glädjeämnen var få, men de fanns och det var: kvinnan jag träffade vid busshållplatsen och den snygga killen som satt bakom mig på föreläsningen.LLFUAMJhåååår !!

för ett tag sen gjorde jag en lista på hur min framtida man ska vara.
idag kom jag på en sak som kan läggas till den. Meen den får höra till det som
jag absoluut kan rucka på!

Det är att jag tycker det är väääääldigt snyggt och manligt att ha mörkt manligt hår
på armarna och på händerna! aaaasmanligt och aaaaasnyggt!!

det är en snygging i min klass som har de manligaste håriga armarna och händerna jag nånsin sett!
han går ofta i t-shirt och så räcker han ganska ofta upp handen i skolan så åååååååå


jag är inte så knäpp som jag verkar..jag lovar!!


LLFUAMJ


lullabye

Tjooo!! Gjort tenta..kändes bra Gud är god !!!

har haft en riktig gliidardag!! Efter tentan satt jag, Joanna och Diana i datasalen och snackade tjejsnack i typ en och en halv timme! Jungan ringde och han väntade på oss så snällt tills vi va klara. Sen gick jag och Diana och åt thai och Jungan fortsatte att va så snäll och gick på stan medan han vänta på oss tills vi va klara. Han bara "aaa ni är ju klara på en halvtimme!" Ja en och en halv timme tog det. Sen drog vi hem till Diana och hängde och sen drog jag hem till Ida och hängde och vi och Rebecka checka in hennes grymt fräscha lägenhet!! Som hon sa, hon visar bara sin lägenhet innan den är klar för VIP !=)

man ska inte sova bort livet eller sin ungdom !! Det har min kropp tydligen fattat. Hela hösten har jag somnat tidigast halv ett på kvällarna trots att jag lägger mig halv elva. I natt somnade jag halv fyra och jag la mig halv tio!! och sen upp klockan sju och göra tenta på det! Jag vet inte vad jag går på längre seriöst..inte är det sömn iaf!
och jag tänker verkligen inte på nåååånting när jag ligger och försöker sova!! utan jag är jättetrött och bara vill sova!  
aaa vad göööörs ??

för övrigt tankade jag för första gången häromdagen (har haft körkort i tre år)
Pappa betaaalar !!

 
mmmmm sing for me a perfect lullabye !!LLFUAMJheeelt dizzzy!!

Jag har tenta imorgon. Började plugga igår av den anledningen att jag ju va tvungen att plugga engelska heeeeela förra veckan! Så på de här två dagarna har jag fått sitta hemma och försöka trycka in allt om cellens, skelettets och musklernas anatomi. Plus lärt mig massa muskler och ben på latin.

Har pluggat sen klockan tio imorse..alltså i tio timmar! Med undantag för en tjugo min promenad då jag va tvungen att lägga allt på plats för att sen kunna trycka in lite till. och så åt jag väl nån gång med. antar jag? kommer knappt ihåg! plus att jag får gå upp astidigt imorgon och läsa lite till!

aaa snacka om att det verkligen snurrar uppe i hjärnkontoret nu asså!! hahahaha


och du..har du koll på var du har din musculus obliquus externus abdominis ?

high five!


LLFUAMJ


Finns Gud? Ondskan finns ju!

Var på nitton35 i helgen! var grymt bra! För er som inte vet vad det är så är det några boråskillar som hyrde folkan igår och så fick vi lyssna på olika pastorer som pratade om Guds existens och om ondska. Man hade också tillfälle att smsa in en fråga om kristendomen och Gud så satt de olika pastorerna från några kyrkor i Borås och svarade på dem. Stor guldstjärna till killarna som ordnat dett! Kika gärna in på deras hemsida nitton35.se där det också kommer att läggas upp videoklipp då de har interbjuat två kristna vetenskapsmän. som är väldigt kunniga.

Meen nu tänkte jag berätta vad pastorn i kroskyrkan Michael Nilsson pratade om igår. Tänker nu säga ungefär vad han sa om hur det kan finnas en god Gud i en ond värld! Det var så bra att jag önskar jag haft med mig block och penna. Det enda i pappersväg jag lyckades hitta i min väska var ett presentkort från ginatricot..så nu är det fullklottrat =) haha kommer inte ihåg allt men ska skriva så mycket som jag minns! Har även lagt in en del egna tankar.
Men nu ska jag berätta:

Många människor tror inte på en god, allsmäktig Gud eftersom det finns så mycket ondska i världen.
Det var en fiolsof som funderade mycket på detta. Han tänkte ut olika alternativ som skulle kunna vara möjliga som var ungefär så här:

Antingen vill Gud göra nåt åt ondskan, men han kan inte göra det eller så kan Gud göra nåt åt ondskan men han vill inte göra det. Det tredje alternativet är att Gud både kan och vill göra nåt åt ondskan, men då är frågan varför han inte gör det?

Om Gud vill göra nåt åt ondskan men inte kan, betyder det att Gud inte är allsmäktig! och är Gud inte allsmäktig så är han ju inte Gud utan bara vem som helst! Bibeln talar om en allsmäktig Gud! Om Gud kan göra nåt åt ondskan men inte vill betyder det att Gud är ond. Bibeln talar mycket om Guds kärlek och om att Gud är god. Den talar om att Gud aldrig är nyckfull, vilket betyder att han är olika olika dagar. Han är alltid densamme! Jag och många andra har fått uppleva hans kärlek och godhet! Gud är god!

Men om man då tror att Gud är både allsmäktig och god varför finns gör han då inte något åt den? Jo, därför att Gud har tillräckliga moraliska skäl till att inte göra detta!

För det första kan Gud vända det onda till något gott! Men här får man va vääldigt försiktig! Micael (han som talade om detta) hans son dog 22 år gammal i mars detta året. Han vet själv hur det är att verkligen lida! När man själv lider vill man och orkar inte höra att "det finns en mening med allt och man kommer alltid starkare ur prövningen" När jag själv har mått riktigt dåligt har jag blivit arg på människor som säger så. Det är inget man orkar höra då. Av mina jobbiga erfarenheter kan jag i efterhand se att jag har lärt mig massa sker, jag har fått erfarenheter som jag inte skulle vilkja vara utan, jag har lättare att hjälpa andra då jag faktiskt vet hur det känns att ha  verkligen ha ångest, bli riktigt sviken osv. Jag har också kunnat se nån slags mening med det. Men då har jag inte varit med om så jobbiga saker som Micael har! Att hans son dog 22 år gammal! Vad finns det för mening med det? Att små barn misshandlas och dör varje dag. Vad finns det för mening med det? Jag tror faktiskt inte att allt lidande har någon mening! och om det skulle ha det är det nog ingenting vi kan förstå nu. Men vi lever i en ond värld. Vem som helst kan drabbas utan att man får några svar på varför. På grund av syndafallet kom synden in i världen vilket innebär att alla vi människor får ta konsekvenserna av detta. Trots att jag tror att allt inte har en mening så tror jag att Gud kan vända onda saker till det goda. Allt kan man inte förstå för om vi skulle förstå allt så skulle vi inte längre vara människor utan då skulle vi vara Gud själv!

För det andra vilket jag tycker är den bästa punkten och den punkten jag tycker gör det enklast att förstå varför det är som det är i världen! Det är den fria viljan. Guds kärlek till oss var så stor att han valde att skapa oss till människor med en fri vilja. Han valde detta istället för att skapa oss till datorstyrda robotar som bara gjorde allt Gud ville automatiskt utan att få välja själva. Jag tror inte att det finns nån människa i världen som vill gifta sig med någon som känner sig tvingad till det! Eller tvärtom att gifta sig emd någon av tvång! Det är inte kärlek. Kärlek är att själv vilja.
Gud vill verkligen inte tvinga sig på någon! Men alla har en möjlighet att själv välja att ta emot Gud! Det är människan som väljer att kriga, slåss och all skit vi håller på med! Det finns tillräckligt med mat på jorden för att alla ska kunna äta sig mätta. Men vi i västvärlden är så giriga och ska ha så mycket pengar så möjligt så vi delar inte med oss! Vi väljer att odla druvor för att tillverka vin på stora marker som istället hade kunnat anvndas till att odla spanmålsprodukter eller något annat vettigare!

Gud ville inte att vi skulle leva i ett liv av tvång, han ville att vi skulle ha möjlighet att välja! Att välja att ta emot Jesus som sin herre och frälsare eller strunta i det. Oavsett vad man väljer får man ta konsekvenserna av det. Bibeln talar om ett himmel och ett helvete. och jag säger som micael sa "sorry!" men det är så det är! Jag kan inte se nån anledning till varför man skulle vilja leva i himlen med Gud i all evighet om man inte ens vill leva med honom 70 år här på jorden.

Sen den tredje punkten. Gud har redan gjort nåt åt ondskan. Han sände Jesus till jorden så att han skulle dö på korset för allt ont vi gör! Eftersom Gud är rättvis kan han inte bara stryka ett streck över all skit vi gör för det skulle va moraliskt fel. Men hans lösning var att Jesus skulle dö i vårt ställe. När Jesus dog besegrade han ondskan. Han har besegrat ondskan! Men det är nåt vi inte ser ännu. Jesus kommer en dag att komma tillbaka. Då ska han förstöra den här jorden med all dess ondska. Men tiden har inte kommit ännu. Jesus vill att alla människor ska få möjlighet att ta emot honom. Därför dröjer det.
Tiden är inte inne än.

och för att citera micael. Behöver Gud försvaras? Nej, hans plats på tronen är inte hotad och han ÄR Gud oavsett om vi tror det eller inte. Det är vi som behöver försvaras! I sorg behöver vi inte bara ord om Gud, vi behöver Gud! Som sagt så kan vi inte förstå hans eviga skäl. Vi kan inte förstå allt som händer för då hade vi inte längre varit människor utan då hade vi varit Gud och det är vi inte utan vi är ju människor! Det vi behöver göra är att lita på Gud, lita på att han aldrig gör något som bryter kärleken mot oss!

Ofta måste man först lita på Gud och börja be till honom och verkligen av hela hjärtat be honom att han visar sig för en! Gud söker människor! Men som sagt så tvingar han sig inte på någon! Är man inte alls öppen för Gud, ja självklart kan amn inte möta honom då! Vill man inte tro så tror man inte! Vill man tro och har en längtan efter Gud kommer Gud verkligen att beröra en! Och man behöver inte ens ha en stark tro bibeln talar om att tro som ett senapskorn räcker.

Micael avslutade med ett bibelord jag tycker är fantastiskt och som Gud gav honom mitt i all hans sorg:

"Känn ingen oro, tro på Gud och tro på mig (Jesus)"


som sagt kolla gärna in sidan nitton35.se

Gud är närmare än du tror!


LLFUAMJ


Tänk om...!

Tänk om människorna som byggde tornet i Babel hade byggt färdigt tornet
istället för att börja bråka!


Då hade Gud inte gett dem olika språk så att de inte förstod varandra.och då hade jag sluppit den här engelskaskiiiiiten !!=(LLFUAMJ

Snygg.

rätt sunkig dag! har pluggat engelsk grammatik heeeela dagen så nu är jag verkligen helt groggy i huvudet av det!
ska snart duscha och kolla på sunes jul så man får lite kul iaf ;)

för övrigt så hade jag och Johanna ett braa snack häromdagen varifrån vi drog slutsatsen att vi noog kommer va snyggare än de flesta andra vid 45-50 årsåldern!!=)

1. Vi solar väääldigt sällan solarium vilket gör att vi inte blir överdrivet rynkiga

2. vi kletar inte våra fejs fulla med smink vilket gör att vi inte kommer bli rynkiga eller få konstig hud

3. vi röker inte vilket förstör utseendet väääldigt mycket och speciellt när man kommer över 40

4. vi dricker inte alkohol. Att dricka vin är princip som att dricka flytande socker. och få saker sliter så mkt på kroppen som just alkohol gör!och kul har vi ju haft ändå. AAAAAAAASIGT KUUUUUUL!!

LLFUAMJ

Mina drömmar och visioner!!

Har precis kommit hem från en suuuupertrevlig kväll hemma hos Joanna!! =D

Nu hade jag tänkt öppna mig själv väldigt mycket och berätta om mina drömmar och om hur min framtida man ska vara. =D

Vi börjar med mina drömmar. Först har vi drömmen jag försöker att leva i varje dag: att leva nära Jesus och berätta om honom för andra människor och göra hans vilja. Sen är det drömmen om att jobba på sjukhus och hjälpa sjuka människor. Nu pluggar jag ju till sjuksköterska och det är en dröm samtidigt som jag ändå längtar efter att bli läkare. När jag är färdigutbildad vill jag verkligen åka utomlands med läkarmissionen och hjälpa sjuka människor samtidigt som man berättar om Jesus. Det finns så mycket spännande man kan göra som sjuksköterska och så många möjligheter! Detta låter konstigt men ibland mitt under en föreläsning eller när jag pluggar kan det helt plötsligt pirrra till i hela kroppen bara för att jag tycker det är såååå spännande, roligt och intressant! förr i tiden så va man tvungen att se sjuksköterska som sitt kall i livet för att få bli det. Jag tycker tanken är bra. Man måste verkligen brinna för att hjälpa människor och inte va ute efter att "hjälpa sig själv" till att få ett bra jobb. Jag känner verkligen att det är mitt kall i livet, att hjälpa sjuka människor. Det känns som en dröm som Gud har lagt ner i mig.

aaa jag ääälskar det !!

sen över till min drömkille: Han ska va en bekännande kristen. Han ska va frimodig och inte va rädd för att berätta om Jesus. Han ska ha en egen personlig relation med Jesus. För mig räcker det inte med att han bara ska ha en tro på Gud och be nån gång ibland och sen leva lite hur som helst. Nej, han ska verkligen ha Jesus som frälsare och HERRE i sitt liv och verkligen sträva efter att leva som Gud vill att man ska leva. Jesus ska va det viktigaste i hans liv och han ska älska Jesus mer än han älskar mig. Han ska prioritera församlingen. Han ska dra mig närmare Gud och uppmuntra mig i min tro och relation med Gud. Det ska va helt naturligt för oss att sätta oss ner och be tillsammans ifall det är någonting.

Förutom Jesus så ska han älska mig över allt annat. Men han ska absolut INTE va nån toffel! Han ska va självständig och ha egna kompisar och intressen. Han ska va social, öppen och framåt. Om jag tar med han nånstans ska inte jag behöva ta hand om honom hela tiden. Han ska ha sunda värderingar. Han ska va snäll och omtänksam. Han ska va smart, rolig och ha humor. med rolig menar jag att han inte ska sträva efter att va så rolig som möjligt utan det ska komma helt naturligt, han ska va sån till sitt sätt. Han ska veta vad han vill! Han ska våga stå upp för sina åsikter och värderingar.
och han ska va aascool! och med ascool menar jag att han ska INTE klä på sig en image och sträva efter att i sitt utseende och sätt va så cool som möligt utan han ska va sååå naturligt cool i sig själv, utan att behöva anstränga sig!! Han ska ha ett bra självförtroende men han ska inte va skrytsam utan med ett bra självförtroende menar jag att han ska va trygg i sig själv. Han ska inte köra över andra. Han ska ha lätt för att prata med folk och kunna prata mycket men samtidigt inte va den som avbryter andra utan också kunna lyssna på andra. Han ska inte va självcentrerad. Han ska va aaaassnygg (enligt mina mått på vad snygg är) han ska ha en grymt bra attityd till livet och han ska va trygg i sig själv! Han ska kunna bjuda på sig själv. Han ska va lika trevlig oavsett vem det är han pratar med. Han ska va bra på att visa och säga att han älskar mig! Han ska va nykterist (allra allra allra absolutist) Man ska kunna lita på honom till 110 och säger man en sak i förtroende till han ska han inte sprida det vidare. Skilsmässor ska inte finnas som en utväg eller ett alternativ för honom. Han ska va hjälpsam, och anse att man delar upp hushållssysslorna lika, jag ska tex inte ensam behöva diska, städa och laga mat medan han ligger i soffan och kollar fotboll, jag ska heller inte behöva tjata på honom, utan det ska va naturligt för honom att man delar lika på sånt. Han ska kunna ta stor hänsyn till anndra och inte bara köra sitt race. Vi ska kunna prata om allt, vi ska kunna ha tråkigt ihop och vi ska kunna ha aaaaaskuuuul ihop. Jag ska kunna va mig själv med honom och verkligen aldrig behöva tveka på att det är mig han tycker om. Han ska inte snusa och inte röka.

De här sakerna kommer jag ALDRIG NÅNSIN rucka på! En sån här kille ska jag ha!!

Sen har vi det här med alkoholen. Finns ju knappast några killar nu för tiden som helt är absolutister. Grymt tråkigt tycker jag! De få killar som är det har min djuuupa respekt!!! Så jag vet inte. Men jag tror nog att jag ska kunna få en absolutist. Om inte kommer jag tänka över det vääääldigt noga! För det är ändå ganska viktigt för mig.

Sen en grej som jag skulle kunna rucka på men helst inte gör: och det är att han ska kunna och älska att åka skidor eller snowboard.

Några grejer jag absolut skulle kunna rucka på men vore grymt kul om han ändå var sån: det vore faktiskt gryymt kuul om han va läkare. Det skulle va grymt kul för då kan man åka på läkarmissionen och båda kan hjälpa till! sen skulle vi kunna dela drömmen om att hjälpa sjuka människor och han skulle förstå ens kärlek till jobbet och han skulle förstå ens arbetstider. (men bara för att han är läkare ska han absolut inte va nån nörd, utan han ska bara va smart och ha lätt för att lära sig saker och han ska prata svenska och inte nåt konstigt läkarspråk och som sagt så ska han va cool enligt mina ovan bestämda mått på vad cool är och han ska va social!!) Det vore också gött om han va teknisk och fattar hur datorer fungerar. (Vore heller inte helt fel om han också kunde bygga hus och laga mat)

Sen hans utseende vilket jag DEFINITIVT kan rucka på men det vore naaajs om han såg ut så: Inte allt för lång utan bara lite längre än mig. Inte överdrivet vältränad men inte spinkig! Mörkt hår, och inte så mycket hår utan bara typ stubb. Gärna några tatueringar och ringar i öronen. Lite sportig stil och keps. Gärna ganska skäggig.


hahahahhahah
 
nu tänker ni: aa just det lycka till med att hitta en sån man!
och jaa.. taaaack får väl jag säga då!=D


LLFUAMJRSS 2.0