jag ljuger så bra

En sak som jag har tänkt på är att jag är så grymt bra på att ljuga för mig själv!! Jag är till och med så bra på det att jag själv nästan tror på mina lögner ända tills sanningen blir så uppenbar att inte ens den bästa lögnen kan dölja den.


Är det något prov som man vet att det har gått dåligt på så är det bara att slänga ihop en lögn: "alla andra kan ju faktiskt ha räknat fel! För du räknade säkert helt rätt!"


När jag var sexton år och jättegärna ville vara med i ett luciatåg kom lögnen fram: "Du sjunger ju faktiskt inte så illa ändå! Om du bara finslipar lite på vissa toner så kommer du bli riktigt grym på att sjunga en dag!"När man är intresserad av en kille som inte visar minsta lilla tecken på intresse är det bara att plocka fram lögnen igen: "Han ÄR ju egentligen intresserad! Han är bara lite för blyg för att visa det helt enkelt!"


LLFUAMJ


mmm

Igår fick jag ett brev i ett stort kuvert från prövningsenheten i Gbg. I var ett papper med mitt betyg i idrott på tre bokstäver!!!!=DD mmm det var vackert!! TACK Jesus!!


Det är inte säkert att jag kommer in men chanserna i Norge är nu väldigt goda! Jag har nu 68 poäng och klarar jag min tenta näta vecka så jag har 60 högskolepoäng så kommer jag att ha 70 poäng. Det krävs 66 poäng för att komma in i Oslo på våren som var mitt förstahandsval. Så chanserna är goda. och framför allt så har jag gjort allt vad jag kan!LLFUAMJrelationer

Är sjuk! Igår kom jag hem runt åttatiden gick nästan direkt och la mig och idag har jag i stort sett legat i sängen hela dagen! Jag måste verkligen vara frisk imorgon jag har inte tid att vara sjuk. Har en tenta att plugga till och en födelsedagsfest att gå på!

Men på tal om relationer och kärlek. Det är något som jag har tänkt på det senaste. Vad är det som gör att det klickar med vissa och inte med andra? Vad är det som jag att killen man är intresserad av att hans skämt är så sjukt mkt roligare än någon annans skämt även om de drar samma skämt?

Kärleken är vacker! Det märker jag när jag kollar på the notebook, planerar bröllop och såg den unga sjuka tjejen på sjukhusets pojkvän komma på besök varje dag. 


Läste en grymt tänkvärd idag i boken "under ytan" av Torgny Wirén och jag kopierar hela texten nästan rakt av. och tänk nu inte åååå vad mkt text jag läser vidare i nästa blogg, utan läs texten!


Grindarna

Klockan var kvart över elva på kvällen när telefonen plötsligt ringde hemma hos oss. Jag hade varit präst bara drygt ett halvår. Om det ringer hos en präst så sent på kvällen har det ofta hänt något förfärligt. Men detta var inget förfärligt. En kollega ringde bara och berättade att han råkat få maginfluensa. Jag ska ha temadag på gymnasiet imorgon, sa han. Sex stycken sextiominuterspass i sex oxh samlevnad. Har du möjlighet att ta det åt mig? Jag hade aldrig pratat sex och samlevnad förut. Samtidigt var jag ledig den dagen så jag lovade honom att ändå försöka. För mig blev detta en mycket sen kväll. Länge satt jag uppe och funderade över vad jag skulle kunna säga till gymnasieeleverna. Självfallet kommer jag inte ihåg allt jag sa, men en ska minns jag fortfarande. Det var lektionen i att flirta.

Av någon anledning had ejag fått låna naturkunskapssalen. I ett hörn råkade det så ett skelett i naturlig storlek. Jag bar fram det till katedern. Sedan ställde jag mig en bit ifrån och pekade på skelettet. Om du blivit kär i någon, började jag. hur gör du då för att visa honom eller henne att du är förälskad? Ingen av eleverna sa någonting. Självklart finns det tusen sätt, fortsatte jag. Man kan skriva, man kan ringa, skicka blommor. Bästa sättet är kanske ändå att du själv går fram till personen. För de allra flesta är detta en ganska jobbig sak. Ni har aldrig pratat förut, du har ingen aning om vad du ska säga. Ändå går du fram. Den andre har ännu inte upptäckt dig men till sist ser han eller hon att någon närmar sig. Då vänder personen på huvudet och tittar rakt mot dig. Med en gång händer det. Instinktivt känner du att du står utanför den andres staket. Det fungerar nämligen så att alla vi människor har ett staket runt omkring oss. Innanför detta staket får ingen komma, ingen som vi inte släppt in.

Försiktigt hade jag närmat mig skelettet. Av reaktionerna att döma såg jag att eleverna förstod bilden. Om du nu upptäcker att du står utanför den andres staket, hur märker du ifall du får komma in? En av tjejerna räckte upp handen. Det märker man. Sånt syns i ögonen. Jg nickade. Om killen kastar en snabb blick på dig och sedan vänder bort blicken, vad har han sagt då? Att han inte är intresserad. Vad gör du då? Då vänder jag mig om och går. Aldrig, sa en lite tuffare tjej. Jag går fram till honom ändå. Talar om för honom att han har de vackraste ögonen jag någonsin sett och så frågar jag honom vad han har för sig ikväll. Det brukar oftast funka. Alla skrattade. Jag vände mig mot den första tjejen igen. Om nu killen håller kvar blicken och ler mot dig, vad gör du då? Hon tvekade någon sekund. Då öppnar jag grinden och går in. Frågar du om ni ska flytta ihop? Hon skrattade och skakade på huvudet. Nej, fortsatte jag. Men visst går du in. Leendet och blicken ger dig tillstånd att gå in genom den första grinden. Men bara den första. Det finns nämligen fler. När du gått in genom den första grinden och ni börjar prata märker du att killen är både ful och korkad. Vad gör du då? Tjejen log. Då går jag igen.

Visst. Lite snyggt avslutar du samtalet. Sedan går du. Sådant skapar sällan problem. Ni känner ju knappt varann. Men om du istället tycker att killen verkar spännande? Då går jag in genom andra grinden också, svarade tjejen. Visst, fortsatte jag samtidigt som jag tog ännu ett steg mot skelettet. Ni pratar vidare, kanske dansar lite. Och pratar ännu mer. På så vis öppnar ni ytterligare ett par tre grindar hos varandra. Du lär känna honom lite. Sedan räcker det kanske för den dagen. Nästa gång ni träffas kanske ni blir ihop på riktigt. Då öppnar ni några grindar till. Och så fortsätter det. Veckorna blir till månader. Ni öppnar grind efter grind.

Efter ett halvår börjar du gradvis känna att det kanske inte fungerar så bra längre. Till sist inser du att detta måste ta slut. Vad gör du då? Tjejen såg allvarligt på mig. Jag gissar att jag måste ta mig ut genom alla grindarna igen. Jag nickade. Så är det faktiskt. Ju fler grindar du gått in genom, desto fler grindar måste du passera om du ska ut. Visst kan man sätta sig i en bulldozer och köra rakt igenom. Problemet är att man lämnar en djupt sårad människa bakom sig. Detta tror jag är viktigt att veta. Om det är svårt att bli insläppt genom en människas grindar, så är det om möjligt ännu svårare att komma ut utan att riva ner och förstöra allt för mycket. Det blev tyst några sekunder. Då räckte en av killarna upp handen. Har verkligen alla människor en sån där massa staket? Jag såg på honom. Det är inte alls självklart, svarade jag allvarligt. Vissa människor har så höga staket att ingen någonsin kan ta sig över. För dem handlar det om att smörja upp grindarna och sänka staketen så att man vågar släppa någon inpå sig. Andra människor saknar både grindar och staket. För dem handlar det istället om att få upp ett skydd runt tomten, att anse sig värd ett staket.

Hur då värd? frågade killen. Jag tvekade en sekund. För att anse det mödan värt att sätta upp ett staket runt sin tomt måste man ha förstått att det finns någonting fint och värdefullt innanför grindarna, något som är så vackert att det behöver skyddas. Och kanske också att det finns någon som skulle vilja ha det man dolt innanför grindarna, fyllde killen i. De andra skrattade. Som jag ser det är detta med staket och grindar det mest grundläggande i samlevnaden, summerade jag. Den man blir ihop med måste känna att det finns en grind att bli insläppt genom. Men också en grind som stängs bakom, då han eller hon gått in. 

Berättelsen är nu slut så nu är det jag Josefin som skriver igen =) haha Poängen med denna texten är självklart att man ska vara rädda om varandra så att man inte sårar varandra. Men sen också en sak till: Var rädd om dig själv! Hur gött är det att bli utestängd från alla grindar du en gång fått komma in igenom? Eller hur gött är det att någon bara river ner och förstör grindarna man en gång öppnade för personen?

Självklart ska man våga älska! Men var mycket noga med vem du släpper in! Bevara ditt hjärta som det står i bibeln!LLFUAMJ 

barn och sånt

Äntligen är allt med idrotten och alla uppgifter klara. Nu är det bara plugg 24-7 inför en ganska fet tenta nästa fredag. Men grejen att bara få fokusera på en enda grej gör att det känns som rena semestern!!! =)

sen hade vi en grym barnföreläsning idag. Kom på mig själv med att dagdrömma om en snygg man och några barn. Det är verkligen inte likt mig att göra det. Även om jag gillar barn så har jag så svårt att föreställa mig själv som mamma och jag är inte ens sugen på det så det är inget jag vanligtvis dagdrömmer om. Så man skulle väl helt enkelt kunna dra slutsatsen att hon som föreläste var riktigt grym helt enkelt!


Några roliga citat som barn har sagt angående hur man ska veta vem som är gift med vem:


"De som är gifta är de personerna som verkar så glada att få prata med andra"


"Om man ser att två stycken skäller på samma barn, då vet man att de är gifta"


sen var det några andra ASROLIGA citat också. Men dom har jag glömt.LLFUAMJstress

Jag skriver inte så mkt här (okej jag skrev för en timme sen men det räknas inte) och orsaken är att jag har så äckligt mkt att göra!! har haft 35 timmars praktik per vecka samtidigt som jag har en stor tenta att plugga på och 4 skoluppgifter att göra. Utöver det har jag haft mitt idrottsprov och alla träningstimmar jag måste komma upp i. sen har jag ju en del andra grejer att göra också. Jag får planera mitt dygn i detalj för att lyckas trycka in allt och det har blivit tidiga morgnar och sena kvällar. så här ser dagen ut imorgon:

uppstigning klockan 6.00 för att ut och cykla för att komma upp i mina timmar då träningsschemat ska in på onsdag och jag har några timmar kvar.
därefter ska jag plugga både inför tentan och seminariet.
12.00 in till skolan på seminarium som håller på mellan 13-16
därefter snabbt hem till D-fors för att simma 800 meter som jag måste göra innan onsdag
därefter in till stan igen på ett friskispass som sagt så måste jag komma upp i mina timmar innan onsdag.
sedan ska jag va hemma hos Johanna klockan 19 för att planera bröllop och antagligen kommer jag komma hem sent.

Längtar till onsdagen då träningsschemat är inskickat så jag bara kan fokusera på tentan.

Ja ungefär så här ser mina dagar ut nu för tiden. och jag känner att jag bara vill göra som han här nedan

LLFUAMJ

å som i ångest

Måste skriva av mig min ångest. Ångesten heter hår. Var hos en ny frisör i torsdags och numera är jag orange/gulhårig. underhåret skulle slingas mellanblont och blev mellanbrunt. Har bara lust att gråta varje gång jag ser mig i spegeln.

Ska till den vanliga frisören på onsdag. Hoppas hon kan lyckas fixa till det här för jag vill knappt visa mig bland folk =(LLFUAMJ


sista dagen

Idag var det sista dagen på praktiken vilket var väldigt sorgligt! Jag älskade varje sekund av det. Jag fick så bra kontakt med så många patienter och det har verkligen varit mkt givande och mkt roligt. och jag måste bara skriva om två saker som gjorde att jag blev väldigt ego-boosted.

Det var en patient och han hade inte nedsatt syn, han var inte dement eller förvirrad, han skämtade inte och han var inte ironisk. Jag hade inte träffat honom innan. Så står det några sjuksköterskor runt hans säng som han ligger i och så kommer jag in i rummet varpå han utbrister till de andra helt seriöst "Äntligen! Här kommer läkaren!"

sen idag på lunchen så är det en undersköterska som frågar mig vad jag har tänkt att göra efter praktiken. Jag svarar att min tanke är ju att gå tillbaka till skolan. Han säger då att han menade efter skolan och undrar om jag inte skulle vidareutbilda mig ännu mer och jag svarar då att nån specialistsjuksköterska blir jag nog säkert. och då säger han "Men har du aldrig funderat på att plugga till läkare? Jag tycker att du ska fundera på det för jag tror verkligen du skulle passa som det!"

Jaa jag har väl tänkt tanken..LLFUAMJGP och HLR

Sprungit mitt test idag och det gick som jag sprang. Jag märker vad som sker. Var framme i gbg halv sju så men lyckades smita in med några killar i skolan så jag kunde sitta där och vänta. Sen kom det en vaktmästare och gick igång hur länge som helst för att han skulle ha fått tre GP (göteborgsposten) istället för två och jag hamnade i värsta förhöret  "Hur länge hade jag suttit där?" "Hur gamla var killarna?" "Tog de sig in med nyckel eller kort?"  han höll på ett bra tag om den här gp:n så han var verkligen en sån person som jag sätter in i kategorin lustigt folk!

Jag och Laureta har fått öva hjärt- och lungräddning idag. Vi hade varsin liten minianne som vi övade på framför en film i lunchrummet. Grymt najs!!


sen känner jag att det är dax att jag sover nu!LLFUAMJ

dagens fråga

dagens fråga: är det någon som vet vad en tågbuss är? Enligt SJs hemsida går det en tågbuss till gbg imorrn bitti klockan sex. Antingen kan det va en buss som går på tågräls eller ett tåg som går på vägen. Men jag ska ger er svaret. Enligt nån som jobbade på SJ så är det en buss men de kallar det för tågbuss när tåget ersätts med en buss pga något med rälsen som skulle fixas. Jahaa men okeeej!


Så imorgon är det dax att stiga upp klockan fem då jag ska ta tågbussen till gbg för att göra lite pushups och situps!LLFUAMJ

släkten är värst

då har man varit på släktträff i frillesås (typ varberg) i helgen då. är tradition på kristi himmelsfärdshelgen varje år. Vi har spelat brännboll, spelat kampen mellan kvinna och man, fikat i pingstkyrkan i varberg, grillat.

Min morbrors frus föräldrar ville också hänga med på vår släktträff och de blev verkligen förfärade över den höga ljudnivån vi kunde hålla. det kan nämligen bli lite hypat ibland när vi väl kommer igång. I fredgas grät vi av garv åt egentligen ingenting. helt hysteriskt. haha

men kul hade vi.LLFUAMJ


haha!

Patienten vars operation jag var med på i fredags, han var uppe på avdelningen idag och då kom han fram till mig idag och bara: "Jag måste bara få tacka dig så jättemycket för i fredags! Åååh vad kul vi hade!!"

haha jag kunde bara hålla med!!

Patienterna är så grymt roliga! Kommer verkligen sakna dom. Idag skulle jag och två andra studenter ta EKG själva för första gången på en patient. Vi och patienten garvade så mkt så läkaren kunde inte tyda kurvorna på pappret. Vi fick ta om det.


nu ska jag strax iväg på släktträff i varberg. Vi ses!


LLFUAMJ

ååå jag svävar fram

Idag svävar jag verkligen fram på rosa fluffiga moln! För jag har fått vara med på en OPERATION!!=D
patienten var en  grymt kul man så vi fick ett skrattanfall i operationssalen precis innan. Allihopa verkligen asgarvade. hahaa

men det var huuuur coolt som helst!! så nu har jag fått se när de skar i buken och satte in en CAD, (för att kunna starta med PD om några veckor) fått se en liten bit av hur det såg ut inuti och sen när de sydde ihop igen =D


åå önskar att jag en dag fick va den som skär...


trevlig helg =DLLFUAMJ

livet just nu

mitt liv består just nu av sjukhuset, skolan och träning. I tre dagar har jag åkt hemifrån åtta på morgonen och kommit hem tio på kvällen.


Ssssstreessad tillvaro men jag återkommer!LLFUAMJ

dagens

dagens citat av Johanna: "Jag är sugen på ett WHAAA-skrik men jag väntar tills dagen med D!"
hahaa ska bli kul att höra!men för att citera Johanna så är jag faktiskt också grymt sugen på ett WHAAAA-skrik!! Det är synd att resten av huset sover..
LLFUAMJ

big miss

Jaa han på MQ reklamen heter ju Joel Kinnaman. Det såg verkligen inte ut som honom och det faktum att det står Joel Kinnaman längst ner på bilden har jag missat då jag har vart för upptagen att kolla in hans ögon och musch. Meen på den bilden är han ju faktiskt vääldigt lik Alex Karev i Greys anatomy och jag tyckte väl att det var lite konstigt att han skulle va modell för svenska MQreklamen.

och jag VET vem Joel Kinnaman är!


LLFUAMJ

MMMM

Det är underbart att gå omkring i stan, det är underbart att sitta och vänta på bussen och det är underbart att åka buss då bussen stannar för att släppa av eller på mer folk. Anledningen till detta är att på busshållplatserna hänger den multisnygga killen och min favorit från greys anatomy. Han är nästan lika snygg som killen i klassen (men bara nästan). Han gör reklam för MQ. Hittade inte den bilden men ni kan ju kolla in busshållplatserna och så kan ni kolla in han här nedan.

Se och njut!!


LLFUAMJ

RSS 2.0